Novica 24.04.2017

Ključne informacije o regresu

ZDR-1 v 131. členu določa, da regres pripada vsakemu delavcu, ki je upravičen do letnega dopusta. Zakon določa minimalno višino regresa: ta znaša 804,96 EUR bruto. Kolektivna pogodba pa lahko določa tudi višji znesek regresa. Več »

Novica 24.04.2017

Slovenski podjetniški sklad razpisuje zagonske spodbude za rast podjetij na področju rabe lesa

Že drugo leto zapored Slovenski podjetniški sklad skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo razpisuje spodbude v višini 400 tisoč evrov za rast podjetij na področju rabe lesa, ki bodo okrepile okoli 10 novonastalih podjetij. Več »

Novica 24.04.2017

Natečaj Inovativna Postojna: priložnost za vse s poslovno idejo

Natečaj Inovativna Postojna je namenjen vsem, ki imajo poslovno idejo. Prijavljenim bo Podjetniški inkubator Perspektiva Postojna omogočil odlično podjetniško šolo in mentoriranje, nagrajeni pa bodo dobili možnost za prijavo za pridobitev nepovratnih sredstev občine Postojna. Več »

Novica 23.04.2017

Video: Govorite kot pravi vodja

Simon Lancaster velja za enega najuglednejših govoropiscev na svetu. Tekom večletne kariere je ustvaril nešteto govorov za znane politične osebnosti, zadnja leta pa se ukvarja predvsem s predavanji in tudi z ustvarjanjem govorov za podjetnike. Več »

Dogodek 24.04.2017

Konferenca o razvoju socialne ekonomije

Republika Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo, partnerskimi državami in organizacijami z veseljem vabi k aktivnemu sodelovanju na regionalni konferenci JVE2: Razvoj socialne ekonomije v Jugovzhodni Evropi, ki bo potekala 24. in 25. aprila 2017 v Kongresnem centru Brdo. Več »

Dogodek 26.04.2017

MP dogodek: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na zanimivo izobraževanje, kjer boste izvedeli, kako korak za korakom napisati učinkovit oglas in za čim manj denarja doseči čimveč ciljnih kupcev. Več »

Članek 14.04.2017

User persona: vživite se v svojega kupca

Bistvo vsakega uspešnega posla je poznavanje strank. To velja ne glede na to, ali gre za startup, freelancerja ali večje podjetje, za stranke doma ali v tujini. Dandanes enostavno moramo natančno poznati svoje stranke. User persona je tipični kupec oziroma uporabnik naše storitve. Več »

Članek 12.04.2017

Intervju: Mario Kurtović, Kmetijsko gospodarstvo PanOrganic

Mario Kurtović je podjetnik, ki je lani navdušil komisijo in si prislužil laskavi naziv mladi podjetnik leta. Pod njegovim vodstvom se je Kmetijsko gospodarstvo PanOrganic v zgolj nekaj letih razvilo v milijonsko podjetje, ki poleg Slovenije oskrbuje tudi Avstrijo, Hrvaško in Bolgarijo. Več »

Prijavi se na e-novice!