NA IZBOR         |          PRETEKLI ZMAGOVALCI         |          NOMINIRAJ          |          KOMISIJA

Komisija za izbor MP leta

Komisijo za izbor mladega podjetnika leta vsako leto sestavlja skupina podjetnikov, ki jih na eni strani odlikuje želja pomagati podjetnikom, ki šele dobro začenjajo svojo podjetniško pot, in uspešna podjetniška kariera na drugi strani.

Letošnjo komisijo sestavlja 7 podjetnikov, ki prihajajo iz različnih področij in so se s svojim delom pokazali kot nadpovprečno uspešni. V nadaljevanju si lahko ogledate kratek opis karierne poti vsakega izmed njih.
Lojze Bertoncelj, 30Lean

lojze bertoncelj mp leta

Lojze Bertoncelj je soustanovitelj in partner podjetja 30Lean. Deluje kot mentor lean startup inoviranja v večjih, že uveljavljenih organizacijah ter kot mentor štartnikom, prav tako je član nacionalne komisije za tekmovanje start:up leta. Poleg vsega naštetega je tudi pobudnik modela brezplačne e-knjige Delaj vitko. V preteklosti se je izkazal kot soavtor patentiranega telefona Rollphone, član prve ekipe današnje KD Group, ustanovni urednik revije Profesionalna prodaja in kot prvi soustvarjalec spletne knjigarne emka.si. Je magister ekonomije z inženirsko podlago.

Lojze na LinkedIn >>

Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga pri SAOP d.o.o.

Sandi BorsoSandi Boršo je magister ekonomskih znanosti, celotno kariero pa deluje na področjih vodenja, prodaje in marketinga. Deloval je v distribuciji programske opreme Microsoft in distribucije mobilne telefonije Sony Ericsson, kjer je pridobil neprecenljive izkušnje pri delu s korporacijami. Marketinško znanje je poglabljal kot direktor marketinške agencije Advertus. Zadnja leta je zaposlen v podjetju SAOP kot direktor prodaje in marketinga, ima pa tudi vlogo prokurista v SAOP-jevi hčerinski družbi v Novem Sadu, kjer je v preteklosti tudi vodil podjetje pri njegovem vzpostavljanju na srbskem trgu.

Sandi na LinkedIn >>

dr. Blaž Zupan, Optiprint

blaz zupandr. Blaž Zupan je po eni strani akademik, po drugi strani pa podjetnik praktik. Blaž predava na katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete v Ljubljani. Pod njegovim okriljem se iz idej mnogih študentov rojevajo mlada podjetja. Je tudi ustanovitelj več podjetij, od Optiprinta, do Diplomska.si. Glavna Blaževa strast je predavanje o različnih podjetniških tematikah (oblikovanje ideje, iskanje poslovnega modela, doktrine d.school) in svetovanje mladim, ki se odpravljajo na svojo podjetniško pot. To poleg Ekonomske fakultete izvaja še prek različnih neformalnih predavanj, med drugim je bil tudi vodilni predavatelj v MP šoli Zavoda mladi podjetnik ter večkratni mentor na startup vikendih, ki so ga za mlade organizirale različne organizacije za podporo podjetništva v Sloveniji.

Blaž na LinkedIn >>

Gregor Sakovič, NLB d.d.

Gregor Sakovic NLB d.d.Gregor Sakovič ima za seboj več kot 15 let delovanja v finančni industriji v poslovodnih in nadzornih funkcijah kot član uprave družbe za upravljanje (DZU) v Sloveniji in član upravnega odbora in nadzornih svetov finančnih družb (JV Evropa). Ima bogate poslovne izkušnje delovanja v širšem prostoru regije Zahodnega Balkana in Srednje Evrope, v zadnjih 4 letih je poslovni svetovalec za finančne investitorje v podjeme z družbenim učinkovanjem (impact investors) in mentor za start-up iniciative v Avstriji. Trenutno je zaposlen v NLB d.d. v funkciji vodje NLB Centra inovativnega podjetništva.

Gregor na LinkedIn >>


dr. Jure Knez, Dewesoft

jure knez

dr. Jure Knez je tehnični direktor v v podjetju Dewesoft. Po izobrazbi je doktor strojništva, ki ga je življenjska pot zanesla v podjetništvo, na področje merilne tehnike. Podjetje Dewesoft je eno izmed najhitreje rastočih slovenskih tehnoloških podjetij, ki ga zaznamuje zelo visoka dodana vrednost na zaposlenega. Poleg praktično celotne avtomobilske industrije je eden izmed najpomembnejših naročnikov izdelkov tega podjetja vesoljska agencija NASA. Jure je s svojim podjetjem vedno pripravljen priskočiti na pomoč lokalnim mladim podjetnikom, humanitarnim, kulturnim in športnim organizacijam. Med drugim je njegovo podjetje priskočilo na pomoč tudi startupu Nollie Apps, ki je razvil izdelek Chipolo in potreboval pomoč pri postavitvi množične proizvodnje.

Jure na LinkedIn >>

Alen Marić, Woodway.si, Mladi podjetnik leta 2015

alen marić

Alen Marić je zgodbo spletne trgovine Woodway skupaj z ženo Anjo pričel graditi decembra 2013.

Aprila 2014 sta mlada podjetnika že odprla prvo trgovinico v Radovljici, zdaj pa imajo že verigo 6 trgovin, poleg Slovenije so prisotni tudi na Hrvaškem ter v Kopenhagnu na Danskem. Podjetje se v bodoče želi širiti v Skandinavijo ter na Hrvaško, zanimajo pa jih novi trgi, kot so Singapur, London, Grčija, kjer so že v dogovarjanju. 

Alen Marić je skupaj z ženo Anjo prejel naziv Mladi podjetnik leta 2015.

 

Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

borut borstnikBorut Borštnik je direktor Zavoda mladi podjetnik od leta 2009. Organizacija se ukvarja s podporo podjetništva med mladimi, od začetkov do delovanja na trgu. Aktiven je na področju svetovanj mladim podjetnikom, v delu za Zavod mladi podjetnik je postavil program in soorganiziral preko 200 podjetniških predavanj, izobraževanj, okroglih miz in druženj ter postavil programe MP šole, MP coworkinga, izbor mladega podjetnika leta in druge. Ukvarja se predvsem s področji ocenjevanja uresničljivosti poslovne ideje, reševanja pravnih in birokratskih preprek, marketinškim nastopom na trgu in finančnimi projekcijami v prvih fazah zagona podjetja.

Borut na LinkedIn >>

Nazaj na osnovno stran izbora >>

Za prijavo nam zaupaj naslednje podatke:
*  Ime in priimek:
*  E-poštni naslov:
*  Tvoj GSM:
    Dejavnost podjetja:
    Podjetje:

Prijavi se na e-novice!