Komisija za izbor MP leta

Komisijo za izbor mladega podjetnika leta vsako leto sestavlja skupina podjetnikov, ki jih na eni strani odlikuje želja pomagati podjetnikom, ki šele dobro začenjajo svojo podjetniško pot, in uspešna podjetniška kariera na drugi strani.
Komisija za izbor MP leta

Letošnjo komisijo sestavlja 5 podjetnikov, ki prihajajo iz različnih področij in so se s svojim delom pokazali kot nadpovprečno uspešni. V nadaljevanju si lahko ogledate kratek opis karierne poti vsakega izmed njih.

dr. Blaž Zupan, Optiprint

blaz zupandr. Blaž Zupan je po eni strani akademik, po drugi strani pa podjetnik praktik. Blaž predava na katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete v Ljubljani. Pod njegovim okriljem se iz idej mnogih študentov rojevajo mlada podjetja. Je tudi ustanovitelj več podjetij, od Optiprinta, do Diplomska.si. Glavna Blaževa strast je predavanje o različnih podjetniških tematikah (oblikovanje ideje, iskanje poslovnega modela, doktrine d.school) in svetovanje mladim, ki se odpravljajo na svojo podjetniško pot. To poleg Ekonomske fakultete izvaja še prek različnih neformalnih predavanj, med drugim je bil tudi vodilni predavatelj v MP šoli Zavoda mladi podjetnik ter večkratni mentor na startup vikendih, ki so ga za mlade organizirale različne organizacije za podporo podjetništva v Sloveniji.

Blaž na LinkedIn >>

Gregor Sakovič, NLB d.d.

Gregor Sakovic NLB d.d.Gregor Sakovič ima za seboj več kot 15 let delovanja v finančni industriji v poslovodnih in nadzornih funkcijah kot član uprave družbe za upravljanje (DZU) v Sloveniji in član upravnega odbora in nadzornih svetov finančnih družb (JV Evropa). Ima bogate poslovne izkušnje delovanja v širšem prostoru regije Zahodnega Balkana in Srednje Evrope, v zadnjih 4 letih je poslovni svetovalec za finančne investitorje v podjeme z družbenim učinkovanjem (impact investors) in mentor za start-up iniciative v Avstriji. Trenutno je zaposlen v NLB d.d. v funkciji vodje NLB Centra inovativnega podjetništva.

Gregor na LinkedIn >>


dr. Jure Knez, Dewesoft

jure knez

dr. Jure Knez je tehnični direktor v v podjetju Dewesoft. Po izobrazbi je doktor strojništva, ki ga je življenjska pot zanesla v podjetništvo, na področje merilne tehnike. Podjetje Dewesoft je eno izmed najhitreje rastočih slovenskih tehnoloških podjetij, ki ga zaznamuje zelo visoka dodana vrednost na zaposlenega. Poleg praktično celotne avtomobilske industrije je eden izmed najpomembnejših naročnikov izdelkov tega podjetja vesoljska agencija NASA. Jure je s svojim podjetjem vedno pripravljen priskočiti na pomoč lokalnim mladim podjetnikom, humanitarnim, kulturnim in športnim organizacijam. Med drugim je njegovo podjetje priskočilo na pomoč tudi startupu Nollie Apps, ki je razvil izdelek Chipolo in potreboval pomoč pri postavitvi množične proizvodnje.

Jure na LinkedIn >>

Mario Kurtović, PanOrganic, Mladi podjetnik leta 2016

Mario Kurtović, komisija MP leta 2017

Panorganic svojo zgodbo piše od leta 2013. Najprej so začeli s česnom, nadaljevali s fižolom, ameriškimi borovnicami in jagodami goji. Njihov inovativni produkt sta tudi živa solata in živa zelišča.

Trenutno že prodajajo v Avstriji, slovensko samooskrbo solate so dvignili s 6 odstotkov na 19,2 odstotka, tudi zato, ker jo v primerjavi s konkurenti lahko zagotavljajo celo leto. Kmalu se bodo širili tudi v hrvaške trgovine. Za marketing skrbijo sami, večinoma prek digitalnih medijev, veliko truda so posvetili tudi lastnim blagovnim znamkam (Česnek ipd.). Leta 2020 si želijo postati eden največjih proizvajalcev zelenjave in sadja v srednji Evropi.

 

Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

borut borstnikBorut Borštnik je direktor Zavoda mladi podjetnik od leta 2009. Organizacija se ukvarja s podporo podjetništva med mladimi, od začetkov do delovanja na trgu. Aktiven je na področju svetovanj mladim podjetnikom, v delu za Zavod mladi podjetnik je postavil program in soorganiziral preko 200 podjetniških predavanj, izobraževanj, okroglih miz in druženj ter postavil programe MP šole, MP coworkinga, izbor mladega podjetnika leta in druge. Ukvarja se predvsem s področji ocenjevanja uresničljivosti poslovne ideje, reševanja pravnih in birokratskih preprek, marketinškim nastopom na trgu in finančnimi projekcijami v prvih fazah zagona podjetja.

Borut na LinkedIn >>

Nazaj na osnovno stran izbora >>

Za prijavo nam zaupaj naslednje podatke: