Izbor: Mladi podjetnik leta 2018

Si želiš preživeti štiri dni v eni izmed evropskih startup prestolnic v družbi podjetnika, ki je postavil visokotehnološko podjetje s preko 100 zaposlenimi, 15 milijonov prometa, ki vsako leto izjemno zraste? Te zanima, kako priti do sodelovanja s podjetji kot so NASA, TESLA, AUDI, BMW in ostala vodilna podjetja v svetovnem merilu? Potem beri dalje.
izbor mladi podjetnik leta 2018

Iščemo novo mlado podjetnico ali podjetnika leta! Nagrade in komisija so pripravljene, čakamo prijave! Boš ravno ti prejel-a laskavi naslov, veliko medijske pozornosti in 15 tisoč evrov nagrad ter postali Mladi podjetnik leta?

Mlade podjetnice in podjetnike vabimo, da se udeležite izbora za Mladega podjetnika leta. Izbrali bomo mladega podjetnika oziroma podjetnico, ki se je s svojim dosedanjim delom v podjetju izkazal/a za nadpovprečno uspešnega, inovativnega ter prodornega. Pomembno je, da deluje v etični panogi, je bolj ali manj samorasel podjetnik/ca in deluje v panogi, ki je bodočim mladim podjetnikom zanimiva in čimbolj realno dosegljiva. Želimo si, da zmagovalec, kot uspešen mladi podjetnik, služi kot zgled slovenskim mladim podjetnikom.

Pretekli zmagovalci izbora Mladi podjetnik leta so:
Mlada podjetnika leta 2017 sta Matej Pelicon in Anita Lozar, Pivovarna Pelicon

Zmagovalca izbora MP leta 2017, Anita Lozar in Matej Pelicon iz Pivovarne Pelicon! (Vir slike: Jernej Kokol)

Zakaj naj se prijavim?

Zmagovalec prejme laskavi naziv “Mladi podjetnik leta 2018“.

Tekmovanje je medijsko zelo odmevno – zmagovalec sodeluje v številnih intervjujih in predstavitvah. Njegovo podjetje pridobi veliko medijsko podporo s strani Zavoda mladi podjetnik, o izboru poročajo vsi največji mediji v Sloveniji.

Mamljive so tudi nagrade: teh bo v letošnjem letu za preko 15 tisoč evrov, poskrbeli bomo za vse, kar potrebujete za pospešek poslovanja!

Nagradni sklad v vrednosti 15 tisoč evrov!

Glavna nagrada: Intenzivni podjetniški vikend, ki bo spremenil tvoj pogled na podjetništvo!

Si želiš preživeti štiri dni v eni izmed evropskih startup prestolnic v družbi podjetnika, ki je postavil visokotehnološko podjetje s preko 100 zaposlenimi, 15 milijonov prometa, ki vsako leto izjemno zraste? Te zanima, kako priti do sodelovanja s podjetji kot so NASA, TESLA, AUDI, BMW in ostala vodilna podjetja v svetovnem merilu?

Potem se moraš prijaviti na letošnji izbor Mladi podjetnik leta! Intenzivni podjetniški vikend v eni izmed startup prestolnic v družbi dr. Jureta Kneza iz Dewesofta in preteklih zmagovalcev izbora MP leta je namreč glavna nagrada izbora Mladi podjetnik leta 2018! Gre za izjemno izkušnjo, ki je ni mogoče kupiti in je ekskluzivno rezervirana samo za pretekle zmagovalce izbora Mladi podjetnik leta!

Dewesoft

Prijavi se!

Poleg glavne nagrade prejmeš še celotno paleto nagrad naših partnerjev:

  • SAOP prispeva eno leto brezplačne uporabe računovodskega programa miniMAX (paket MAKSI poslovanje v vrednosti 432 evrov).
  • CEED podarja članstvo v CEED klubu, skupnosti podjetnikov, ki šteje preko 300 članov. Odlikuje jih potencial rasti, mednarodna usmerjenost, želja po povezovanju ter prenosu znanja in izkušenj. Vrednost: 620 evrov.
  • Verlag Dashöfer prispeva dostop do portala video seminarjev VD Univerzum (gold) v vrednosti 540 evrov.
  • Domovanje.com prispeva orodje za pošiljanje e-pošte Dostavljalec.si in izobraževanje v programu v vrednosti 600 evrov.
  • Optiprint prispeva 3-mesečni najem tiskalnika, vključno s kartušami in servisi. Poleg zmagovalca tudi za finaliste v skupni vrednosti 357 evrov.
  • Optiweb prispeva analizo spletne strani/trgovine ter ključnih besed v vrednosti 363 evrov.
  • Zabec.net prispeva spletno gostovanje paket Rega in eno .si domeno.
  • Kleos podarja vodenje računovodstva za tri mesece v vrednosti 500 evrov.
  • Tiko Pro d.o.o. podari paket “Pregled možnosti prijave na razpise za moje podjetje” v vrednosti 500 evrov.
  • Organizatorji konference PODIM podarjajo brezplačno vstopnico za leto 2019.
  • Zavod mladi podjetnik prispeva storitve v skupni vrednosti 5.000 evrov (po izbiri):
   • 10 ur podjetniškega svetovanja,
   • 5 ur pravnega svetovanja,
   • 10 ur svetovanja na področju spletnega oglaševanja,
   • 3.000 evrov medijskega prostora na spletnih straneh, družabnih omrežjih in v e-novicah mladipodjetnik.si,
   • 3 mesece brezplačnega najema MP coworkinga v MP pisarni ali eno leto najema virtualne pisarne,
   • brezplačno udeležbo na vseh plačljivih MP izobraževanjih do naslednjega izbora MP leta (vrednost do 3.000 evrov).

Podjetniški vikend v evropski prestolnici

Poleg velike medijske izpostavitve kot glavno nagrado izbora Mladi podjetnik leta štejemo obisk ene izmed evropskih prestolnic. Nagrado prispeva podjetje Dewesoft, z nami potuje dr. Jure Knez, solastnik in tehnični direktor podjetja. Nagrada sestoji iz obiska lokalnih podjetniških znamenitosti, podpornega okolja, zanimivih coworking prostor ter startupov. Poleg aktualnih zmagovalcev, ekipe MP in dr. Kneza se nam na obisku pridružijo tudi pretekli zmagovalci MP leta.

Gre za odlično priložnost za na eni strani povezovanje z zanimivimi in uspešnimi deležniki iz tujine, na drugi strani pa za črpanje idej s strani zbranih mladih podjetnikov. Tu so tudi izjemne izkušnje dr. Jureta Kneza, ki je v nekaj letih s praktično nič začetnega kapitala uspel postaviti izjemno hitro rastoče tehnološko podjetje. Dewesoft se namreč lahko pohvali z izjemno dodano vrednostjo ter naročniki kot so NASA, ESA, Tesla, celotna avtomobilska industrija…

Gre torej za izjemno priložnost za širitev svojega socialnega kroga in pridobivanje konkretnih informacij, samorefleksijo vašega posla, možnosti za širitev in izboljšav.

mp podjetniski vikend berlin

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin.

 

Kaj so o izboru povedali pretekli zmagovalci

MP intervju: Maja Švener in Gregor Koprivnik - MP leta!
Poleg tega, da je to lep balzam za človekov ego in laskav naziv, ki te dela vsaj kanček bolj kredibilnega, se vsekakor splača izkoristiti tudi vse čudovite nagrade. In teh ni malo, tako številčno kot v skupnem znesku. Za nameček spoznaš kup novih ljudi in podjetij, kar je vedno zanimivo. In nenazadnje: podjetniki želimo tekmovati in zmagovati. To je priložnost za dodatno zmago. 🙂 ~ ~ 04.02.2016

Kristina Kočet - Tiko Pro
“Naziv Mladi podjetnik leta je v podjetje prinesel pozitivno potrditev, da delamo prav. Pridobili smo medijsko izpostavljenost, ki si je drugače ne bi mogli privoščiti, stranke so nas pričele jemati bolj resno, pridobili smo ogromno novih kontaktov, ki se še vrstijo. Verjamem, da je ali bo iz tega prišel tudi kakšen dober posel. Naziv nam je omogočil, da sem bila udeležena na kar nekaj okroglih mizah, konferencah in tudi preko druge plati predstavila naše podjetje,” pravi o izboru  ~ ~ 06.05.2014

Podcast Zakulisje: Jana Fleišer o ustanovitvi zasebnega vrtca
"Nagrada podjetja DEWEsoft in dr. Jure Knez se mi je zdela najbolj poučna in mi je hkrati tudi ostala najbolj pri srcu. Omogočila mi je preživeti pet čudovitih, navdiha polnih dni v Londonu in Oxfordu v odlični družbi. Najbolj sta me navdušila obisk Wayre, kjer so me uspešni, kreativni in pogumni slovenski podjetniki popolnoma prevzeli in napolnili z energijo za lasten razvoj. Zapomnila sem si tudi obisk Oxforda in pogovor z Barryjem Townerjem, ki je DEWEsoftov prodajnik v Veliki Britaniji. V veselje mi je bilo sodelovati pri skupnih pogovorih, reševanju problemov in naslavljanju naših konkretnih podjetniških izzivov. Presenetila me je tudi popolna odprtost in odkritost dr. Kneza, saj se je bil pripravljen pogovarjati in svetovati pri dilemah mojega lastnega podjetja." ~ ~ 04.02.2016

Prijavi se!

Zmagovalca bomo razglasili na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Prijavite se lahko, če ustrezate kriterijem

1. Pogoji za prijavo so naslednji:

 • starost od 16 let do vključno 32 let (za podjetniške ekipe velja povprečna starost)
 • ustanovitev podjetja med 1.3.2013 in 1.3.2018
 • večinsko lastništvo podjetja (vsaj 51 %)
 • franšize so dovoljene, vendar mora franšiza poslovati kot samostojna pravna oseba

2. Postopek izbora

Mladi podjetnik se lahko prijavi na tekmovanje Mladi podjetnik leta sam, lahko pa ga k sodelovanju povabijo njegovi znanci, organizator ali člani komisije. Izmed vseh prijavljenih bo Zavod mladi podjetnik na podlagi pristopnih kriterijev izločil prijave, ki ne ustrezajo pogojem.

Vsak član komisije bo individualno pregledal prijavljene projekte in na podlagi določenih kriterijev nominiral pet najboljših mladih podjetnikov. Na podlagi točkovnika se nato med vsemi finalisti izbere pet (5) tistih z najboljšimi ocenami.

Končna odločitev o zmagovalcu bo padla šele na dan izbora, pomemben del ocene bo javna predstavitev 5 finalistov na dan razglasitve.

ZMAGOVALCI  |  PRIJAVI SE  |   NOMINIRAJ  |  KOMISIJA  |  MLADI PODJETNIK? ZAKAJ PA NE!

Časovnica za izbor je naslednja

 • 01.02.2018: Pričetek prijav
 • 31.05.2018: Zaključek prijav
 • 02.06.2018: Člani komisije med prijavljenimi izberejo 10 polfinalistov
 • 08.06.2018: 10 polfinalistov se na javnih “pitchih” predstavi komisiji
 • 12.06.2018: Komisija izbere 5 finalistov
 • 15.06.2018: Kratki “pitchi” 5 finalistov v okviru dogodka “Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! in podelitev naziva

Mladi podjetnik leta - časovnica

MP leta 2015

3. Omejitve prijav in roki

 • Prijavljeni podjetniki morajo ustrezati vsem pristopnim kriterijem.
 • Prijavljeni podjetniki ne smejo biti člani komisije.
 • Prijavljeni ne smejo biti v tesnih osebnih ali poslovnih poznanstvih s člani komisije ali predstavniki Zavoda mladi podjetnik.
 • Vsi občutljivi podatki, posredovani članom komisije ter Zavodu mladi podjetnik, so poslovna tajnost.
 • Prijavijo se lahko tudi tisti, ki so sodelovali na tekmovanju MP leta 2013, 2014, 2015, 2016 (tudi finalisti) razen zmagovalcev.

Prijavite se lahko od 1.2.2018 do 31.5.2018 (do polnoči). Poznejših prijav ne bomo upoštevali.

Bi rad nominiral podjetnika, ki ga poznaš? Klikni tukaj >>

4. Komisijo sestavljajo

 • Gregor Sakovič, NLB
 • dr. Jure Knez, Dewesoft
 • Anita Lozar, Pivovarna Pelicon, Mladi podjetnik leta 2016
 • Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik.
 • Več o komisiji >>
Za prijavo na izbor nam zaupaj naslednje podatke:

Prijavi se na izbor