BLOG MARKETING DELAVNICA

Brezplačni seminar Pomen standardov za podjetja

Se vam pogosto dogaja, da ne veste, kakšne so zahteve za vaš proizvod in ali proizvod lahko legalno tržite? Vedno znova ne veste, kje bi dobili potrebne informacije o tehnični zakonodaji in standardih za zadeven proizvod? Vabljeni na seminar Pomen standardov za podjetja.
Brezplačni seminar Pomen standardov za podjetja

Vabljeni na brezplačni seminar o pomenu standardov za podjetja. (Vir slike: HubSpot)

Kdaj 12.04.2017 od 9:00 do 12:00
Kje Slovenski inštitut za standardizacijo, Šmartinska cesta 152, Ljubljana
Koledar

Ali se vam je že zgodilo, da je bil proizvod, ki ste ga uvozili v Slovenijo, umaknjen s trga, ker ni bil v skladu s predpisano tehnično zakonodajo in standardi? Skladnost proizvoda s predpisi in standardi je element kakovosti in pomeni varnost za uporabnika in proizvajalca. Za proizvajalca, ki sledi tem usmeritvam, je to lahko tudi tržna priložnost. Kako delovati, da bomo z zahtevami seznanjeni ter da jih bomo upoštevali in jih tudi najlažje izpolnili, hkrati pa poskrbeli za racionalno, uspešno in konkurenčno poslovanje?

Bi si radi pridobili konkretno znanje in dvignili nivo znanja? Udeležite se brezplačnega seminarja z naslovom Pomen standardov za podjetja, ki bo potekal 12. aprila 2017 od 9.00 do 12.00 v prostorih Slovenskega inštituta za standardizacijo (predavalnica 2 v drugem nadstropju) na Šmartinski cesti 152 v Ljubljani.

Slovenski inštitut za standardizacijo je odgovoren za vzpostavitev, vodenje in vzdrževanje nacionalnega sistema standardizacije ter dosledno upošteva pravila evropske in mednarodne standardizacije.

S tem izobraževanjem želijo udeležencem osvetliti pomen standardov in predstaviti delo standardizacije, ki poteka tako na mednarodni in evropski ravni kot na regionalni in nacionalni. Udeleženci se bodo seznanili tudi z drugim osnovnim znanjem na področju standardizacije in ga povezali z že znanimi informacijami s tega področja. Poudarek pa bo na predstavitvi možnosti, ki jih za uspešno delovanje in izpolnjevanje zakonodajnih zahtev na slovenskem in tujih trgih nudi Kontaktna točka SIST s posredovanjem brezplačnih informacij.

Na seminarju bodo predstavljene naslednje vsebine:

  • Vloga Slovenskega inštituta za standardizacijo kot nacionalnega organa za standarde (vloga in naloge SIST, njegova organiziranost in pravne podlage za delovanje, kaj so standardi ter kako lahko vplivate na njihov nastanek in vsebino, informacije o jezikih in cenah standardov)
  • Uporaba standardov za podporo rasti in konkurenčnost ter vrste standardizacijskih dokumentov in njihova vloga (kako poteka delo na področju standardizacije, kakšno vlogo imajo standardi za mikro, majhna in srednja podjetja, vse vrste standardizacijskih dokumentov, metode priprave in označevanje ter možnost aktivnega sodelovanja in vključevanja v tehnične odbore na posameznih področjih)
  • Tehnični predpisi in standardi (razlika med tehničnim predpisom in standardom ter kdaj je standard treba uporabiti, uporaba neobveznih standardov v podporo zakonodaji in pomembnost vloge harmoniziranih standardov v podporo direktivam novega pristopa ter informacije o zahtevah CE-označevanja in ugotavljanja skladnosti)
  • Kontaktna točka SIST (pristojnosti Kontaktne točke SIST, informacije o možnostih pridobivanja brezplačnih informacij o tehničnih pravilih, ki se na ozemlju držav članic EU uporabljajo za posamezno vrsto proizvoda, ali je po zakonodaji ustrezne države članice za posamezno vrsto proizvoda treba zahtevati predhodno odobritev ter informacije o načelu vzajemnega priznavanja)

Ker je število udeležencev omejeno, organizatorji prosijo, da jim svojo udeležbo sporočite po e-pošti: info@sist.si. Dodatne informacije lahko dobite na tel. 01 478 3068. V primeru velikega zanimanja bodo seminar ponovili.

Več informacij o dogodku, vključno s programom in seznamom predavateljev, je na voljo na povezavi

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje