Lidlov Hackathon – “hekerski” poslovni dogodek

Avtor — 19.08.2016

Kaj, če bi vam povedali, da obstajajo dogodki, na katerih lahko »shekate« poslovne rešitve? Eden takih nas čaka 17. in 18. septembra, kjer bosta svoje moči združila ABC pospeševalnik ter Lidl Slovenija. Prijave so odprte do 12. septembra.

Lidlov Hackathon - "hekerski" poslovni dogodek

Lidlov Hackathon

Kdaj 12.09.2016 od 0:00 do 23:59
Kje Ljubljana
Koledar

ABC podjetniški pospeševalnik je v letošnjem letu organiziral, sodeloval ali vsaj podprl vse večje podjetniške in programske hackathone v Sloveniji, kot so: Nasa Space Apps Challenge, BIC International Business Hackathon in Dragon Hack Ljubljana. Z letošnjo jesenjo pa se podaja še v intenzivnejšo izgradnjo inovativne poslovne kulture v Sloveniji. V ABC pospeševalniku so namreč oblikovali 3-mesečni podjetniški startup program, namenjen podjetjem, ki želijo v svojo poslovno kulturo vnesti več startup razmišljanja, še dodatno spodbuditi inovativni potencial svojih zaposlenih ter se nenazadnje povezovati z inovativnimi posamezniki in ekipami izven podjetja.

A najprej so potrebne dobre ideje. Zato bo ABC pospeševalnik v sodelovanju z Lidlom Slovenija 17. in 18. septembra 2016 izvedel »Lidlov inovativni vikend«, poslovni hackathon, na katerem bodo lahko udeleženci reševali različne Lidlove izzive.

Generalna direktorica ABC pospeševalnika Ljubljana, Urška Jež, poudarja, da so v ABC pospeševalniku prepoznali Lidlovo inovativno žilico ter dinamičen pristop, z izvedbo inovativnega vikenda pa Lidl Slovenija odpira nova obzorja nakupovalne izkušnje v Sloveniji.

»Naše leto je v znamenju navdiha, ki ga iščemo tudi v zanimivih rešitvah in drznih idejah naših kupcev in zaposlenih, zato smo prepričano, da bo sodelovanje na hackathonu enkratna izkušnja,« pravi Martin Kokol, direktor skupnih služb v Lidlu Slovenija. »Z različnimi projekti že dokazujemo, da znamo gledati izven okvirjev, vseskozi iščemo načine za izboljšanje tako naših procesov, kot tudi nakupovalne izkušnje in ponudbe. Podpiramo stalno rast in razvoj posameznikov ter razmišljanje o izzivih na nekoliko drugačen način, najsi gre za naše zaposlene, potencialne kandidate za zaposlitev pri nas, pa tudi v družbi nasploh. Prepričani smo, da bodo rešitve na hackathonu zanimive in uporabne in drugačne. Dogodka se že zelo veselimo

Lidlov poslovni hackathon bo dvodnevni izziv, na katerega se lahko prijavijo vsi, ki so kdaj razmišljali, kako bi lahko izboljšali segmente poslovanja Lidla ali podobnega večjega podjetja – bodisi prodajo, logistiko, nakupovalno izkušnjo ali podporne procese. K prijavi vabijo vse, ki znajo razmišljati širše, izven okvirjev in so polni inovativnih idej. O konkretnih izzivih pa so v Lidlu Slovenija in ABC pospeševalniku še skrivnostni.

Hackathon bo potekal 17. in 18. septembra v Ljubljani, udeležilo pa se ga bo lahko največ 100 udeležencev.

Prijave na Lidlov poslovni hackathon lahko oddate do 12. septembra 2016 do 12. ure na spletni strani abc-accelerator.com/lidl-hackathon, kjer lahko izveste tudi več podrobnosti o samem dogodku.

Zmagovalna ekipa bo prejela 1000 EUR v obliki Lidlovih nakupovalnih bonov, najbolj prodorni posamezniki pa bodo dobili tudi možnost, da sodelujejo v 3-mesečnem ABC podjetniškem startup programu. Vabljeni k prijavi!