Projekt Kolegice

Avtor Maja Borštnik — 31.03.2016
Komentiraj!
Raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo še z večjimi težavami kot moški. Zgodnje odpiranje vrat je za veliko mladih žensk, zlasti družboslovk, edina možnost za bolj uspešno vključevanje v zaposlitveno sfero.
Projekt Kolegice

Projekt Kolegice

Kdaj od 08.04.2016 do 08.04.2016
Koledar
vCal   iCal

Ravno zato so na Zavodu Nefiks zasnovali projekt Kolegice, ki je prvič potekal leta 2012, trenutno pa klubi Kolegic delujejo v Novi Gorici, Postojni, Kranju, Celju, Mariboru, Murski Soboti in Slovenj Gradcu.

Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. V projektu lahko vsaka udeleženka spozna in se poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na tedenskih sestankih, na katerih ob strokovni podpori Zavoda Nefiks udeleženke razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke,  s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Vse motivirane in samoiniciativne mlade posameznice iz Ljubljane in okolice vabijo, da jih obiščejo na spletni strani http://talentirana.si/ ter na FB profilu Zavod Nefiks, kjer se lahko do petka, 8. aprila 2016, prijavijo v klub Kolegic.

Več informacij o tem dogodku...

Prijavi se na e-novice!