Projekt Kolegice

Avtor — 31.03.2016
Raziskave kažejo, da se mlade ženske po zaključku formalnega izobraževanja srečujejo še z večjimi težavami kot moški. Zgodnje odpiranje vrat je za veliko mladih žensk, zlasti družboslovk, edina možnost za bolj uspešno vključevanje v zaposlitveno sfero.
Projekt Kolegice

Projekt Kolegice

Kdaj 08.04.2016 od 0:00 do 23:59
Koledar

Ravno zato so na Zavodu Nefiks zasnovali projekt Kolegice, ki je prvič potekal leta 2012, trenutno pa klubi Kolegic delujejo v Novi Gorici, Postojni, Kranju, Celju, Mariboru, Murski Soboti in Slovenj Gradcu.

Namen projekta Kolegice je mladim ženskam, iskalkam prve zaposlitve ali še študentkam, omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja ter sodelovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. V projektu lahko vsaka udeleženka spozna in se poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na tedenskih sestankih, na katerih ob strokovni podpori Zavoda Nefiks udeleženke razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke,  s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Vse motivirane in samoiniciativne mlade posameznice iz Ljubljane in okolice vabijo, da jih obiščejo na spletni strani http://talentirana.si/ ter na FB profilu Zavod Nefiks, kjer se lahko do petka, 8. aprila 2016, prijavijo v klub Kolegic.