Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?

Avtor — 14.09.2016
20. septembra 2016 ob 9.00 uri, se bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo že drugič odvijal dogodek z naslovom »Znanstveni inkubator - Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?«.

Kdaj 20.09.2016 od 0:00 do 23:59
Kje Večna pot 113, Ljubljana
Koledar

Dogodek bo razdeljen na dva dela.

1. sklop: 

V okviru prvega sklopa bodo udeleženci prejeli osnovne informacije o javnih razpisih za znanstvene raziskave med in po doktorskem študiju.

Pomembne informacije bodo predstavljali gostje iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Službe za evropske projekte Univerze v Ljubljani, Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS), Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Javnega sklada za štipendiranje in razvoj kadrov.

2. sklop:

Udeleženci bodo informacije iz prve roke prejeli v drugem sklopu, imenovanem »Kako pripraviti uspešno prijavo za raziskovalni projekt – zanke in pasti pri pripravi projektnih prijav«. Svoje znanje in izkušnje bodo delili:

  • dr. Urša Opara Krašovec (FE, UL) – ocenjevalka projektnih prijav na razpisih sheme Marie Curie
  • dr. Nejc Hodnik (KI) – dobitnik podoktorskega projekta iz sheme Marie Curie
  • doc. dr. Boštjan Genorio (FKKT, UL) – raziskovalec na Rice University in Argonne National Laboratory (ZDA)
  • dr. Marina Klemenčič (FKKT, UL) – podoktorska raziskovalka na University of Umea, Švedska
  • dr. Angelina Sekirnik (ACIES BIO) – vodja projektov
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje