MP intervjuji in kolumne

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 23.03.2017 13:45
Tu najdete vse objavljene MP intervjuje ter MP kolumne.

Zakaj preko interneta ne dobite nobene stranke?

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.03.2017 13:48

Vsebinski marketing v zadnjih letih čedalje bolj izpodriva klasično oglaševanje. Poleg prodaje ima vpliv tudi na druge elemente, kot so SEO, krepitev zaupanja v znamko ... O tem, zakaj je blog marketing prihodnost oglaševanja, smo govorili z Blažem Kosom, avtorjem bloga AgileLeanLife.com.

Preberi več

Fret Friend: za začetnike in prave kitariste

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:13

Vse več je slovenskih ekip, ki se opogumi in se na Kickstarterju predstavi dvakrat. Med njimi sta tudi brata Berce, ki sta se pred dvema letoma predstavljala z namizno igro Tracker. Tokrat se s pomočjo večje ekipe podajata s pripomočkom za igranje kitare.

Preberi več

Kolumna: Digitalni trendi 2016

Avtor Lea Lipovšek — Zadnja sprememba 18.01.2016 13:58

Zakaj je trinajsti januar čisto drugačen od denimo drugega oktobra? Morda imamo kakšno stranko več ali pa nujen elektronski naslov manj, a poslovno se ne razlikujeta dosti. Ali pač?

Preberi več

Okoli družabnih iger se vrti prava mala znanost

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:12

Na Kickstarterju se je z družabnimi igrami predstavilo že nekaj Slovencev, med njimi tudi Darjan Bunta in njegova ekipa, ki so Kickstarterjevi skupnosti pokazali igro Decadolo. Decadolo je sicer ena redkih kampanj, kjer zamud pri pošiljanju nagrad ni bilo. Preverite novico.

Preberi več

Kolumna: orodje za razvoj brandov

Avtor Maja Konečnik Ruzzier in Mitja Ruzzier — Zadnja sprememba 18.12.2015 14:34

Na svetovnem trgu založništva trenutno vlada poplava managerskih knjig, priročnikov in receptov, kako uspeti osebno in poslovno. A le peščica se jih uspe prebiti v ospredje in uveljaviti v poslovni praksi. K sreči se tudi okolje in tehnologija hitro spreminjajo, z njimi pa tudi vedenje potrošnikov.

Preberi več

Mali junaki, ki dišijo po domišljiji

Avtor Mojca Jagodic — Zadnja sprememba 28.10.2015 12:12

Mali junaki predstavljajo unikatne personalizirane otroške knjige. Miha z rdečimi lasmi in pegicami osvaja zlato medaljo s čudežnim snežakom, Manca z dolgimi svetlimi kodri, pegicami in očali pa rešuje mavrico. Kako bo ime vašemu junaku?

Preberi več

Marketinška tehnologija prinaša prodajne rezultate

Avtor Lea Lipovšek — Zadnja sprememba 04.10.2016 12:01

Poznate marketinško avtomatizacijo in njene ključne prednosti? Kupec več kot 70% svoje nakupne poti opravi na spletu. Marketing automation vam omogoča, da ga na tej poti spremljate in mu prodate več! V nadaljevanju si lahko preberete, kaj je marketing automation in kakšne so ključne zmogljivosti.

Preberi več

WoodWay bo s širitvami tudi večal ekipo

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 17.03.2016 16:18

Zmagovalni par Anja in Alen Marić, prejemnika naziva Mlada podjetnika leta 2015, ima jasno vizijo. Širitev v tujino, a ne na račun varnosti. "Raje imamo manj trgovin in kontroliramo situacijo. Kot pa hitrejšo rast in večje tveganje," pravi Alen Marić.

Preberi več

Halcom je družbeno odgovorno podjetje

Avtor Mojca Jagodic — Zadnja sprememba 11.05.2015 16:33

V Halcomu so leta 2009 začeli z družbeno odgovornimi akcijami, leta 2011 pa so uradno vzpostavili skupino DOP - Družbeno odgovorno podjetje, ki od takrat pa do danes aktivno deluje. Preberite si kratek intervju z odgovornimi iz podjetja Halcom.

Preberi več

MP kolumna: Virtualna resničnost

Avtor Jernej Mirt — Zadnja sprememba 07.10.2015 11:06

Biti en trenutek na tujem planetu in drug trenutek globoko pod morjem je nekaj, ker je na videz neuresničljivo. Vsa naša možganska logika se tega zaveda in človek bi pričakoval, da bo temu tudi sledila. Na našo srečo, ljudje razmišljamo precej čustveno in iracionalno.

Preberi več

MP kolumna: Startup Marketing - orodja

Avtor Jure Doler — Zadnja sprememba 28.10.2016 13:49

Startup marketing - growth hacking, če želite - je zahvaljujoč številnim (brezplačnim) orodjem, ki jih imamo na voljo in optimizirajo naše delo, postal kompletnejši, a tudi kompleksnejši.

Preberi več

MP intervju: Blestenje v raziskovanju človeških celic

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 19.01.2015 09:39

Tilen Kranjc, ki je trenutno v procesu zaključevanja svojega doktorata iz sfere bioinformatike in sistemske biologije, v prvi vrsti blesti v raziskovanju človeških celic. Njegovi načrti so zastavljeni velikopotezno, saj je že kot študent z veterinarjem Miho Šavcem odprl startup.

Preberi več

Kako prelisičiti neizprosno vreme?

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 23.12.2014 12:53

Slovensko podjetje Ponika, ki bo naslednje leto upihnilo drugo svečko, se na trgu predstavlja z akvaponskim sistemom ponnod prime. Dobri rezultati na obstoječem sistemu in postavljanje največjega v tem delu Evrope (v Prekmurju) so jim dali osnovo za prodor v tujino.

Preberi več

Kolumna: E-mail marketing po Malincino

Avtor Nastja Kramer — Zadnja sprememba 04.10.2016 12:03

V zadnjem času sem velikokrat slišala, da e-mail marketing izgublja na svoji vrednosti. Da se iz njega ne da več generirati toliko prodaje kot včasih. Pa je res tako? V Malinci namreč kar 20 odstotkov celotne prodaje generiramo iz e-mail marketinga.

Preberi več

MP intervju: Ziferblat osvaja našo prestolnico

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:45

Očitno je prišel čas, ko v tem postmodernem svetu potrebujemo manifestacijo novih poslovnih modelov, katerih esenca bi ustvarjala pristne medsebojne vezi. Vse to in še več ponuja sveže odprta kavarnica Ziferblat v naši prestolnici …

Preberi več

Prijavi se na e-novice!