MP intervjuji in kolumne

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 23.03.2017 13:45
Tu najdete vse objavljene MP intervjuje ter MP kolumne.

Kolumna: Pojdimo naprej

Avtor Uroš Čižmar — Zadnja sprememba 05.09.2012 18:04

Pred nekaj leti mi je v pogovoru v Sloveniji živeč tuji poslovnež navrgel, da imamo Slovenci popolnoma primerljive izdelke in storitve s tujino, smo pa izredno slabi tako v prodaji kot tudi marketingu. To naj bi bil tudi razlog, da tako malo podjetij uspešno prodre v tujino.

Preberi več

MP intervju: Robert Farazin - DoubleRecall

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 13:25

DoubleRecall je trenutno eden izmed najbolj mednarodno aktivnih tehnoloških start-upov iz Slovenije. Podjetje je od ideje do vstopa na slovenski trg potrebovalo zgolj 2 meseca in se že nekaj mesecev kasneje preselilo v Silicijevo dolino.

Preberi več

Kolumna: 5 stvari, ki so pomembne za mlade podjetnike

Avtor Admir Latić — Zadnja sprememba 25.04.2012 20:54

Pri svojem delu vedno znova prihajamo do novih spoznanj in izkušenj. Osebno lahko rečem, da sem velikokrat presenečen, kako pomembne so določene "malenkosti" katere ne upoštevamo pri svojem delovanju ali pa tem "drobnarijam" posvetimo premalo pozornosti. Za danes bom izpostavil prvih pet.

Preberi več

MP intervju: Alen Faljić - Ljubljana Startup

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 12:39

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je od 18. do 20. maja potekal Ljubljana Startup, dogodek na katerem so se združili mladi programerji, dizajnerji in podjetniki, da bi ugotovili, ali je mogoče njihove poslovne ideje od prve zamisli do realizacije popeljati v le treh dneh.

Preberi več

MP intervju: Roni Kordiš - Oust.me

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 20.03.2017 12:58

Oust.me je mlado tehnološko podjetje, ki je nastalo v drugi polovici lanskega leta. Odskočno desko jim je predstavljalo tekmovanje Seedcamp Ljubljana, kjer so postali zmagovalci in si s tem odprli vrata do londonskega Seedcampa.

Preberi več

MP intervju: Ana Eterović - BigDeal

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 12:39

Mlada podjetnica Ana Eterović se je za podjetništvo odločila povsem naključno - spomladi 2010 je do nje pristopila sodelavka Vana Vojdanovski in ji predlagala, da skupaj ustvarita podjetje. In tako je po 30 dneh nastal BigDeal.

Preberi več

Kolumna: Kako je Žabec prišel do kredita

Avtor Domen Česnik — Zadnja sprememba 22.02.2012 23:42

Pred kratkim sem se prvič resno znašel pred dilemo in izzivom, kako pridobiti kredit. Prišli smo namreč do točke, ko so bili naši strežniki skoraj popolnoma zapolnjeni, število naročnikov se je višalo, potrebe po večjih kapacitetah pa so bile čedalje večje.

Preberi več

Kolumna: 5 nasvetov, ko ne morete plačati računov

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 06.09.2012 17:19

Tisti naši bralci, ki že imate svoje podjetje ter redno poslujete predvsem s pravnimi osebami, ste se verjetno že srečali s problemom neplačil. Posledično je verjetno tudi nekaj izmed vas postalo neplačnikov. Ponujamo vam 5 nasvetov, ki pomagajo pri razrešitvi omenjene situacije.

Preberi več

Kolumna: Top 3 knjige za mlade podjetnike

Avtor Matija Goljar — Zadnja sprememba 23.10.2015 12:10

Kje bi bili brez Amazona… Škoda je, da se pri nas tako težko najde kvalitetno podjetniško literaturo. Glede na to, da velika večina od nas zna angleško, ni težko odklikati do največjega svetovnega trgovca in naročiti nekaj knjig.

Preberi več

Kolumna: Podjetništvo bi moralo biti predvsem zabavno

Avtor Matija Goljar — Zadnja sprememba 20.01.2012 15:37

Pred leti sem spoznal šestnajstletnika, ki se je odločil postati podjetnik. Ko so se njegovi vrstniki igrali na plaži, je on prodajal školjke. Pri petnajstih je na festivalih vodil ekipe promotorjev in malo zatem me je prosil za nasvet: zanimala ga je izvedljivost poslovne ideje.

Preberi več

MP intervju: Iztok Rekelj - Maeve

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 20.03.2017 13:43

Podjetje Maeve je družba za finančno svetovanje, specializirana za področje osebnih financ. Njihova prednost je, da združujejo vse finančne inštitucije pod eno streho, od bank, leasing hiš do investicijskih zavarovanj in pravnega svetovanja.

Preberi več

MP intervju: Admir Latić - Endom

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 20.03.2017 12:57

Podjetje Endom d.o.o., zmagovalec letošnjega tekmovanja za mladega podjetnika leta, se ukvarja z energetsko prenovo objektov. Njihova prednost pred konkurenco je v inovativnosti in nestandardnem pristopu do stranke.

Preberi več

MP intervju: dr. Neža Finžgar - ENVIT

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 20.03.2017 00:03

ENVIT d.o.o.,zmagovalec lanskoletnega tekmovanja start-up podjetij, trži tehnologijo čiščenja s kovinami onesnaženih zemljin. Ekipo sestavljajo raziskovalci, ki želijo uspešnost razvite tehnologije dokazati še z njeno tržno uspešnostjo.

Preberi več

MP intervju: Saša Kene, iPOM

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 20.03.2017 13:44

Pri podjetju iPOM skrbijo za izterjavo problematičnih terjatev, ki niso poplačane kljub nenehnemu opozarjanju. Izterjava dolgov preko podjetja iPOM ne prinaša nobenih začetnih stroškov, saj so plačani le v primeru, da so uspešni pri poplačilu zapadlega dolga.

Preberi več

MP intervju: Jernej Horvat - Honire

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:58

Podjetje Honire d. o. o. se ukvarja z razvojem mobilnih storitev na različnih področjih. Njihove marketinške storitve v ospredje postavljajo uporabnika in njegove potrebe. Na podlagi tega lahko podjetja izvajajo mobilne kampanje prilagojene preferencam svojih strank.

Preberi več

MP intervju: Klemen Španinger - DiaGenomi

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 20.03.2017 13:29

DiaGenomi d. o. o. je edino podjetje pri nas, ki nudi diagnostična testiranja za raka na dojki in na debelem črevesju, ki temeljijo na zapisu v DNK. Podjetje nudi širok nabor inovativnih testiranj, ukvarja pa se tudi z izobraževanjem kadrov za potrebe molekularno-bioloških analiz.

Preberi več

MP intervju: Nejc Apšner, Achilles

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 09.07.2013 10:47

Pri podjetju Achilles si prizadevajo izboljšati plačilno disciplino in likvidnost vseh poslovnih subjektov, ki nastopajo na trgu. Pravijo, da znajo prisluhniti in se prilagajajo različnim zahtevam strank, saj so osredotočeni na človeka.

Preberi več

MP intervju: SafeShine

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:57

Pri SafeShinu so razvili lastno blagovno znamko čistil, s katerimi je mogoče brez vode čistiti celotno površino vozila naenkrat. Uporaba biološko razgradljivih čistil in velik prihranek vode sta pomembna koraka k varovanju okolja.

Preberi več

MP intervju: Maja Švener - Ličila.si

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:59

Maja Švener je mlada podjetnica, ki se ukvarja s spletno prodajo. Njeno podjetje trži produkte pod blagovno znamko Ličila.si. Kozmetika je zanimiva panoga, ki je v zadnjih letih v velikem porastu. Preberite si zanimiv intervju.

Preberi več

MP intervju: Omnius

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:55

Temeljni produkt podjetja je spletni portal ProstiTRG, ki združuje povpraševalce in ponudnike blaga in storitev. Člani ekipe uspeh pripisujejo dobro organiziranemu in delujočemu portalu ter dobremu marketingu oz. tržni strategiji.

Preberi več

MP intervju: Peter Kastelic, Center storitev

Avtor Bogdan Dular — Zadnja sprememba 20.03.2017 12:58

Osnovni namen Zavoda za komunikacijo in izboljšanje kvalitete življenja je iskanje boljšega in kakovostnejšega načina življenja z uporabo praktične tehnologije. Kastelic mladim podjetnikom svetuje, da je ključ do uspeha komunikacija.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!