MP intervjuji in kolumne

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 23.03.2017 13:45
Tu najdete vse objavljene MP intervjuje ter MP kolumne.

MP intervju: Žiga Berce - Tracker board game

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 22.07.2014 16:18

V zadnjih letih se je veliko slovenskih startupov preizkusilo v zbiranju sredstev na različnih platformah za množično financiranje. Uspešnih je bilo kar nekaj projektov, ki so dosegli cilj: pridobitev finančnih sredstev oz. prednaročil izdelkov.

Preberi več

MP intervju: Matija Goljar, Ustvarjalnik

Avtor Petra Ravbar — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:51

Matija Goljar - podjetniški mentor, vodja Ustvarjalnika, Apple fag, učitelj smučanja, lastnik (verjetno) največje podjetniške knjižnice v Ljubljani, nerazumen človek. Vabljeni k branju kratkega intervjuja na temo podjetništva.

Preberi več

Kolumna: Vsebinski marketing

Avtor dr. Maja Turnšek Hančič — Zadnja sprememba 16.07.2014 10:39

Vsebinski marketing je eden izmed elementov dobrega marketinga, ki je trenutno osrednja fraza marsikaterega marketinškega priročnika in predavanja prodajnega »guruja«. Gre za ustvarjanje informacij, ki služijo za ustvarjanje dodane vrednosti prodajnim kanalom.

Preberi več

MP intervju: Jana Fleišer – Dobra Teta

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 17.03.2016 16:27

Jana Fleišer se je na podlagi lastne izkušnje po prvi nosečnosti in izziva, kako svojemu otroku zagotoviti primerno varstvo, odločila za ustanovitev vrtca Dobra Teta in s tem postala novopečena in hkrati tudi zelo uspešna mlada podjetnica.

Preberi več

MP intervju: Aleš Hribar – Kinestica

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 01.02.2015 11:57

Možganska kap, po statistični plati gledano, vsako leto prizadene kar 15 milijonov ljudi po vsem svetu. Od 10 milijonov, ki slednjo preživi, pa večina potrebuje intenzivno rehabilitacijo, pri kateri je lahko v veliko pomoč medicinsko-rehabilitacijski pripomoček BiMeo.

Preberi več

MP intervju: Gašper Korošec – Barabin

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:52

Čarobna dvorana, zasnovana domišljijsko in barvito, ob spremljavi čudovite glasbe nudi veliko veselja za otroško zabavo. In kaj vse je potrebno za zasnovo takega prostora, ki razveseljuje otroke ob rojstnih dnevih in drugih priložnostih za proslavljanje –, iz golega podjetniškega vidika?

Preberi več

MP intervju: Gregor Rebolj – Klika d.o.o.

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 06.05.2014 15:56

Laboratorij za razvoj programske opreme, ki kreativno združuje najnaprednejšo tehnologijo in sodobno oblikovanje in trenutno v velikem številu išče nove perspektivne kadre, se loteva reševanja najzahtevnejših problemov informacijske narave.

Preberi več

MP intervju: Bojan Blažica – POSADI.SI

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 28.04.2014 17:07

Naravi se na svojevrsten način lahko približate tudi s pametnim telefonom, in sicer s prvo slovensko mobilno aplikacijo za vrtnarjenje Posadi.si. Na trg jo je pred kratkim lansirala šestčlanska ekipa mladih, sama aplikacija pa vam bo v veliko pomoč pri dejavnosti vrtnarjenja.

Preberi več

MP intervju: Katarina Tomšič - Tody's BabyBook

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 27.05.2015 18:54

Katarina Tomšič je podjetnica, ki deluje predvsem na področju posvojitev. Pri 21 letih je ustanovila društvo za pomoč posvojencem, nato je postala samostojna podjetnica, danes pa svoj čas posveča razvoju dveh aplikacij, združenih v projekt Tody's Baby Book.

Preberi več

MP intervju: Rok Capuder – Calypso

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 09.04.2014 12:18

Da slovenska znanost nima starostne omejitve, je dokazal razvoj slovenske raziskovalne podmornice Calypso, ki jo ob mentorstvu profesorja fizike in idejnega vodje, Roka Capudra, gradijo dijaki Gimnazije Vič v Ljubljani.

Preberi več

MP intervju: Tomaž Pipp - ČILI PIPP

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 13.04.2014 16:54

Tomaž Pipp, ki je iz gole ljubezni do vsega s pridihom pekočega že leta 2003 bolj za šalo kot zares posejal nekaj semen feferonov, je hobi nekaj let kasneje prelevil v donosen posel prodaje čilijev in čili omak.

Preberi več

MP intervju: Maša Judar - Shop or Drop

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 27.05.2015 18:54

Predselekcijski izbor za Imagine Cup, ki predstavlja mednarodno tekmovanje na področjih inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja ter je magnet za študente inovativnih zamisli z vsega sveta, je že 12. zapovrstjo potekal tudi pri nas.

Preberi več

MP intervju: Klemen Plazar – Kawboom

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 08.09.2014 18:06

Med sedem finalistov letošnjega Imagine Cup tekmovanja se je uvrstila tudi ekipa, ki predstavlja zabavno strateško igro, primerno za mobilne telefone, kjer je ključni fokus dan na podtikanje bomb in tekmovanje s prijatelji…

Preberi več

MP intervju: Nastja Kramer - Malinca

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 18.03.2014 13:44

Nastja Kramer, strastna navdušenka nad spletnim marketingom in zdravim načinom življenja, se je pred slabim letom skupaj s prijateljico odločila odpreti spletno trgovino Malinca, ki ponuja veliko odličnih izdelkov, polnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih sestavin.

Preberi več

MP intervju: Jurij Lozić – Musguard

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 08.09.2014 18:05

Jurij Lozić, mladi industrijski oblikovalec s kreativno in podjetniško žilico, je privržence mestnih koles 'vintage' pridiha v preteklih mesecih očaral z blatnikom za (zadnje) kolo Musguard.

Preberi več

MP intervju: Urška Sršen - BabyWatch

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 08.09.2014 18:04

V tokratni MP zgodbi si preberite intervju s podjetnico Urško Sršen, soustanoviteljico startupa BabyWatch. Ekipa mladega podjetja, ki je pobralo že številne nagrade na večih tekmovanjih, je pred kratkim vstopila v Y Combinator, svetovno znan pospeševalni program v Silicijevi dolini!

Preberi več

MP intervju: Boštjan Škufca Zaveršek - Si.mobil

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:47

Startupi se čedalje bolj povezujejo z velikimi podjetji, zanimive povezave v zadnjem času nastajajo s podjetji iz telekomunikacij. Zato smo glede trendov v podjetništvu in o priložnostih za mlada podjetja povprašali člana in začasnega predsednika uprave telekomunikacijskega podjetja Si.mobil.

Preberi več

MP intervju: Tomaž Erjavec - Doctrina d.o.o.

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 19.12.2013 12:03

Pred kratkim je na slovenski startup sceni zaživelo novo podjetje. Startup Doctrina d.o.o., ki deluje na področju izobraževanja lekarniških delavcev, sta ustanovila podjetnika Tomaž Erjavec in Jure Pučko ob podpori investitorja Salus d.d..

Preberi več

MP intervju: Aleš Ruter – CalypsoCrystal

Avtor Petra Ravbar — Zadnja sprememba 01.01.2014 17:53

CalypsoCrystal, ki izdeluje prestižne dodatke za mobilne telefone, tablice in računalnike, je bil prvi slovenski crowdfunding projekt. Po treh letih prisotnosti na trgu je postal sinonim za vrhunsko kvaliteto, dovršen dizajn in dobro zgodbo - elemente, ki pritegnejo še tako zahtevne kupce.

Preberi več

Ona-on.com prihodnje leto do milijontega uporabnika!

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 22.12.2013 21:06

Portal Ona-on.com, ki deluje že vse od leta 2002, ostaja izredno priljubljen med (samskimi) Slovenci. Dnevno pridobiva od 60 do 70 uporabnikov, kar na leto nanese več kot 23 tisoč novih uporabnikov, leto 2014 pa bo po besedah njegovega vodje Luke Kogovška prelomno.

Preberi več

MP intervju: Jure Lampe - Mobili

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 23.07.2014 17:17

Bluetooth SIG, svetovna organizacija, ki združuje preko 20.000 podjetij, ki se ukvarjajo z bluetooth tehnologijo, je aplikacijo SenseView, ki je delo slovenskih razvijalcev iz podjetja Mobili, izbrala za aplikacijo meseca!

Preberi več

Prijavi se na e-novice!