MP intervjuji in kolumne

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 23.03.2017 13:45
Tu najdete vse objavljene MP intervjuje ter MP kolumne.

MP intervju: Andrej Orožen – Dewesoft

Avtor Urša Eva Pucelj — Zadnja sprememba 01.12.2013 17:51

Trboveljsko podjetje Dewesoft, ponosni prejemnik Zlate gazele 2012, ki v sebi nosi noto izbora najboljših med hitro rastočimi podjetji, preseneča iz dneva v dan. Kipec zlate gazele je dobro leto nazaj prevzel direktor podjetja Dewesoft, Andrej Orožen.

Preberi več

MP intervju: Ivana Florencia Oven - Čokoljana

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:53

26. oktobra se bo odvijal največji čokoladni sejem v Sloveniji - Čokoljana, kjer se bo več kot trideset razstavljalcev predstavljalo s svojimi dobrotami na stojnicah Ljubljanske tržnice. Do tedaj pa vas vabimo k branju kratkega intervjuja z Ivano Florencia Oven, vodjo projekta.

Preberi več

MP intervju: Matko Izlakar-Germ

Avtor Urša Eva Pucelj — Zadnja sprememba 19.03.2017 23:54

Se sprašujete, na kakšen način katero izmed svojih idej umetniškega pridiha učinkovito pripeljati v stvarnost? Kako je lahko izdelovanje nakita ne samo hobi, ki pusti prijeten pečat prostemu času, ampak konkreten posel?

Preberi več

MP intervju: Marko Guček - GoOpti

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 22.09.2014 14:57

GoOpti je relativno mlado podjetje, ki popotnikom ponuja nizkocenovne prevoze na okoliška letališča. Marko Guček, glavni protagnist podjetja, se nam je na kratko predstavil v MP intervjuju. Njegovo zgodbo lahko 2. oktobra slišite MP dogodku Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Preberi več

MP intervju: Tomaž Cirman - Arboobra

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 29.10.2013 09:09

Družba Arboobra d.o.o. je mladi startup, ki se ukvarja z razvojem naprednih mobilnih in spletnih aplikacij. Letos je Arboobra dosegla velik uspeh na tekmovanju Ljubljana Startup, kjer je s produktom RTweazy doseglo odlično drugo mesto.

Preberi več

MP intervju: Boštjan Kofol - Karaoke.si

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 24.09.2013 11:57

Del ekipe Zavoda mladi podjetnik se je v svojem prostem času že večkrat preizkusil tudi v posebnem načinu zabave, ki je bil včasih priljubljen predvsem na Japonskem: v karaokah. V sredini devetdesetih letih so karaoke dosegle tudi Slovenijo.

Preberi več

MP intervju: Til Pleterski in Klemen Ptičak - Hood Burger

Avtor upucelj — Zadnja sprememba 15.12.2013 22:21

Da je v časih, ko se je recesija močno zažrla v pore gospodarstva in za mlade na trgu dela ni skoraj nikakršnih novih možnosti oz. priložnosti, veliko vredno realizirati kakšno izmed svojih briljantnih idej, jasno dokazujeta Til Pleterski in Klemen Ptičak.

Preberi več

MP intervju: Aljaž Deu - Palačinkomat

Avtor Urša Eva Pucelj — Zadnja sprememba 03.09.2013 10:46

Verjetno je težko verjeti, da je v današnjih časih mogoče na enem mestu dobiti 180 palačink na uro, ko pa jih povprečni kuhar lahko speče nekaj deset… Za to z visoko stopnjo učinkovitosti poskrbi prvi slovenski Palačinkomat.

Preberi več

MP intervju: Borut Baričevič - Red Pitaya

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 01.08.2013 13:55

Red Pitaya je visokotehnološki produkt slovenske ekipe inženirjev, ki zadnje dni kraljuje na Kickstarterju. V zgolj treh dneh je ekipa uspela doseči zastavljen cilj - zbrati 50 tisoč dolarjev, nič pa ne kaže na to, da bi se pri tem znesku že kaj kmalu ustavili!

Preberi več

Kolumna: Idoli, vzorniki in vera v prihodnost

Avtor Petar Berić — Zadnja sprememba 07.08.2013 14:59

V študentskih letih sem veliko razmišljal o začetku lastnega posla, preučeval in prebiral avtobiografije znanih slovenskih in svetovnih poslovnežev. Želel sem razumeti, kako jim je uspelo. Iskal sem skrivnost uspeha, ki pa je na žalost ne pozna nihče.

Preberi več

MP intervju: Blaž Kos - Start:up Slovenija

Avtor Urša Eva Pucelj — Zadnja sprememba 03.07.2013 19:23

Podjetniška pot zahteva veliko vloženega truda in delovne energije, seveda pa ob tem ne gre izvzeti sposobnosti inovativnega razmišljanja in reševanja težav izven rigidnih okvirov. Več o tem si preberite v intervjuju z Blažem Kosom iz iniciative Start:up Slovenija.

Preberi več

MP intervju: Tomaž Erjavec - Oculus

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.09.2014 18:04

Tomaž Erjavec iz podjetja Oculus je bil eden izmed prijavljenih na letošnji izbor za Mladega podjetnika leta. Njegovo mlado visokotehnološko podjetje se ukvarja z izboljšavo uporabniške izkušnje, in sicer tako na spletu kot tudi v fizičnih trgovinah.

Preberi več

MP intervju: Damjan Matičič - Koofr

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 12:56

Opravili smo MP intervju z Damjanom Matičičem, direktorjem mladega podjetja Koofr, ki je na konferenci Podim iz rok predsednice vlade Alenke Bratušek prejel zmagovalni kristalni kipec za Start:up 2013! Podjetje je postavila izkušena ekipa.

Preberi več

MP intervju: Peter Ličen - Lushna

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 09.07.2013 11:50

T. i. glamurozni kamping oz. glamping zadnje čase v Sloveniji močno pridobiva na priljubljenosti. Velik del zaslug za to ima prav podjetje Lushna, ki se ukvarja z izdelavo edinstvenih turističnih objektov iz lesa, oblikovanih z mislijo na udobje in pristno izkušnjo narave.

Preberi več

ONDU v prvem tednu zbral 50.000 dolarjev!

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 02.12.2013 00:24

ONDU je glavna tema slovenske startup scene v zadnjih nekaj dneh. Mlado podjetje iz Velenja je namreč na Kickstarterju za svoje produkte v pičlih sedmih dneh zbralo že preko 50.000 ameriških dolarjev, kar je 5-krat več, kot so želeli. Opravili smo krajši pogovor z Elvisom, vodjo projekta.

Preberi več

MP intervju: Matej Zalar - Visionect

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 20.03.2017 13:46

Z Matejem Zalarjem iz podjetja Visionect smo prvi intervju opravili že pred dvema letoma in že takrat bili navdušeni nad potencialom mladega startupa. V novem intervjuju si torej poglejmo, kako je podjetje od takrat napredovalo!

Preberi več

Kolumna: Izkušnje in vrline podjetnika

Avtor Matjaž Šircelj — Zadnja sprememba 02.05.2013 19:32

"Pravijo, da denar ne more kupiti sreče. Poglejte me. Nasmeh do ušes. Bi radi podrobnosti? Vozim ferrari 355 kabriolet. Kaj pravite? V South Forku imam prečudovito hišo in vse možne igračke, ki si jih lahko zamislite. In kar je najbolje, likviden sem."

Preberi več

Prijavi se na e-novice!