MP intervjuji in kolumne

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 23.03.2017 13:45
Tu najdete vse objavljene MP intervjuje ter MP kolumne.

MP intervju: Jure Doler - Fieldoo

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 08.09.2014 17:53

Fieldoo je profesionalno karierno omrežje, ki je nastalo predvsem iz praktične potrebe po tovrstnem omrežju. Na platformi je moč najti vse od mladih talentov, pravih nogometnih zvezdnikov, do tistih nogometašev, ki jim je pomembno le to, da imajo na enem mestu zbrano svojo celotno kariero.

Preberi več

MP intervju: Petar Berić - Letalske.si

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 09.07.2013 11:20

Petar Berić, 27-letni podjetnik, se je po zaključku študija odločil zaplavati v poslovne vode. Ker živimo v dobi interneta, se je odločil svojo strast do potovanj povezati s podjetništvom: smiselno se mu je zdelo začeti v turizmu, in sicer v zelo specifični veji - prodaji letalskih kart.

Preberi več

Kolumna: Mar beseda res nič več ne velja?

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 21.03.2013 14:50

Pri Zavodu mladi podjetnik smo MP kolumne uvedli dobro leto nazaj, da bi ponudili prostor mladim podjetnikom za deljenje njihovih razmišljanj in nasvetov njihovim kolegom. Ta način komunikacije smo rezervirali predvsem za podjetnike praktike, danes pa se moramo oglasiti tudi sami.

Preberi več

MP intervju: Miha Lavtar - Optiweb

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 09.07.2013 11:12

Prvi intervju z Miho Lavtarjem iz podjetja Optiweb smo objavili že davnega februarja 2011. Od takrat se je veliko stvari spremenilo: ekipa se je povečala, podjetje je razširilo svojo ponudbo, vse to pa se pozna tudi v prihodkih, ki so v letu 2012 znašali za 500 odstotkov več kot v letu 2010!

Preberi več

Kolumna: Se je za vsako stranko vredno potruditi?

Avtor Domen Česnik — Zadnja sprememba 10.04.2013 15:01

Moji poslovni nazori so včasih malce drugačni od ostalih. Mogoče zato, ker sem to doživel iz prakse in ne iz knjig. Moje področje je direktno delo s strankami, tako v spletnem marketingu, spletnem razvoju ter spletnih komunikacijah - in iz tega črpam izkušnje.

Preberi več

Kolumna: PreBoj na tuje

Avtor Elvisa Basailović — Zadnja sprememba 02.04.2013 11:18

Slovenski trg je za resno podjetje premajhen, to je dejstvo. Sploh za takšno, ki razvija zadeve, ki jih težko razumem in se ob tem počutim, kot da sem stara že 70 let. Rastoča podjetja se tako slej ali prej soočijo z dejstvom, da morajo čez mejo po dodaten posel.

Preberi več

MP intervju: Matija Goljar - Ustvarjalnik

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 20.03.2017 13:45

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, pospeševalnika mladinskega podjetništva, je uspešen podjetniški svetovalec, presojevalec poslovnih idej in izvajalec podjetniških krožkov. Sedaj pa svoj čas namenja prav posebni nalogi: mlade skuša naučiti podjetništva.

Preberi več

MP intervju: Peter Pirc - Moje Kartice

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 12:34

Aplikacija Moje Kartice, ki zadnje čase žanje veliko pozornosti med slovenskimi uporabniki pametnih mobilnikov in tabličnih računalnikov, je nastala iz povsem praktičnega razloga. Iz kakšnega, si preberite v novem MP intervjuju s Petrom Pircem.

Preberi več

Kolumna: Prihodnost ne prinaša delovnih mest

Avtor Dejan Murko — Zadnja sprememba 26.03.2013 11:52

V zadnjem času poteka zelo pomembna debata na temo, kako prenoviti oz. postaviti gospodarsko-politični sistem, ki bo koristil vsem in ne samo majhnemu odstotku ljudi. Protestniki opozarjajo na pomembne sistemske probleme, žal pa je premalo govora o vplivu tehnologije v prihodnosti.

Preberi več

Kolumna: Ponovno v Silicijevi dolini

Avtor Tomaž Frelih — Zadnja sprememba 25.02.2013 11:37

Ko smo pred tremi leti in pol pričenjali ustvarjati Hekovnik, je vsako omembo Silicijeve doline spremljala znanstveno-fantastična pokrajina, torej nepredstavljiva in nekje zelo daleč. S petimi ekipami smo se v Silicijevo dolino prvič odpravili leta 2010.

Preberi več

MP intervju: Karmen Koren - Pants on 1001 Way

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 09.07.2013 11:04

Modna oblikovalka Karmen Koren trenutno prek Kickstarterja zbira denarna sredstva, potrebna za zagon proizvodnje inovativne linije oblačil, imenovane Pants on 1001 Way. Preberite si intervju z mlado oblikovalko, ki je v podjetniške vode vstopila zaradi želje po večji svobodi.

Preberi več

Kolumna: S čim se naj mladi podjetnik NE ukvarja

Avtor Jure Mikuž — Zadnja sprememba 30.08.2013 00:06

"Živimo v času, ko je eden večjih izzivov vsakega posameznika vprašanje, kako selekcionirati vse informacije, ki jih aktivno ali pasivno naberemo vsak dan," je svojo novo kolumno pričel Jure Mikuž iz sklada tveganega kapitala RSG Kapital.

Preberi več

Kolumna: Zakaj je oglaševanje pomembno?

Avtor Žiga Schmidt — Zadnja sprememba 27.02.2013 11:22

Oglaševanje poznamo že iz starega veka, ko je potekalo od ust do ust. K sodobnim oblikam oglaševanja lahko štejemo iznajdbo tiska. Od takrat naprej smo priča različnim načinom oglaševanja: v časopisih, na prostem, na televiziji, na radiu, na spletu ter družabnih omrežjih.

Preberi več

Kolumna: Študent podjetnik - zakaj ja in zakaj ne?

Avtor Matija Goljar — Zadnja sprememba 28.03.2017 17:13

Preden se lotim odgovora na to vprašanje, bi želel nekaj pojasniti. Študent, ki odpre s.p., še ni nujno podjetnik. Mladi se bojijo trenutka, ko bodo izgubili status študenta, saj vedo, da je služb malo, zato študij vlečejo, medtem pa se skušajo preživljati s študentskim delom.

Preberi več

MP kolumna: OceniSkodo.si na oddaji Dober posel

Avtor Blaž Pregelj — Zadnja sprememba 24.12.2012 21:19

Vzpneva se po stopnicah, ki vodijo do studia. Napetost narašča, režiser nama s kretnjo nakaže, naj še trenutek počakava, nato zamahne za nizki start in znajdeva se pod sojem luči, iz oči v oči z vsemi petimi. Zmaji, morskimi psi, angeli ... investitorji.

Preberi več

MP intervju: Domača pivovarna na Kickstarterju

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 12:35

V Ajdovščini bomo z nekaj sreče že kmalu dobili novo pivovarno. Mlada ekipa treh slovenskih podjetnikov se je odločila sredstva za odprtje domače pivovarne zbrati na Kickstarterju, s pomočjo množic spletnih uporabnikov. Pomagate jim lahko tudi vi!

Preberi več

MP intervju: Prva investicija v Dober posel - iQpon!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 24.12.2012 21:20

V kolikor ste vsaj malo spremljali prvi slovenski podjetniški šov Dober posel, ste zagotovo slišali za iQpon. Prav oni so bili tisti, ki so v omenjeni oddaji prvi pridobili investicijo! Preberite si intervju z Dejanom Davidovićem, enim od podjetnikov, ki je uspešno nastopil pred investitorji.

Preberi več

Kolumna: Rešuj probleme, ne delaj jih!

Avtor Janez Banič — Zadnja sprememba 11.12.2012 13:37

Škoda, da se večina mladih podjetij uči na napakah. Čeprav na svoji poti pogosto dobijo prave nasvete in opozorila, se prevečkrat odločijo, da bodo poskusili na svoj način oziroma »po svoje«. Tudi v našem primeru ni bilo dosti drugače.

Preberi več

XVIDA: Od lahkomiselne ideje do 12.000 dolarjev na teden

Avtor Uroš Čadež — Zadnja sprememba 19.02.2013 17:00

Morda se sliši malo čudno, ampak moja podjetniška pot se je začela pri 12km/h…na fitnes napravi. Trenutka se dobro spomnim, ker sem takrat na svojem prvem iPadu, z lepilnim trakom prilepljenim na fitnes napravo, gledal posnetek oddaje z legendarnim slovenskim inovatorjem Petrom Florjančičem.

Preberi več

MP intervju: Andraž Gavez - Mojacokolada.si

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 09.07.2013 11:02

Spletna trgovina Mojacokolada.si je še zelo mlad projekt, kljub temu pa je ekipi blagovno znamko že uspelo dobro pozicionirati. Trenutno delajo na tem, da bi uporabniško izkušnjo kar se da izboljšali, kasneje pa bodo poskušali v ponudbo uvesti še več novih čokoladnih izdelkov.

Preberi več

MP kolumna: Razpise preoblikovati v olajšave?

Avtor Blaž Zupan — Zadnja sprememba 05.12.2012 13:06

V sistemu spodbujanja podjetništva v Sloveniji se državne institucije in politiki radi pobahajo z vrsto razpisov – subvencij in pomoči, ki jih država nudi podjetjem, nekatere izmed njih tudi le mladim ali tehnološkim podjetjem.

Preberi več

MP intervju: Sašo Djoković - Virtu

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 12:36

Podjetje Virtu je s poslovanjem začelo že takrat, ko je bila panoga računalništva v oblakih pri nas še precej v povojih. Svoj produkt, storitev popolne pisarne računalništva v oblaku, so poimenovali Flip IT.

Preberi več

MP kolumna: Prišli smo v TSStartup

Avtor Martin Korenjak — Zadnja sprememba 17.10.2012 12:12

Projekta TSSstartup.si so se razveselili mnogi, med njimi tudi mladi podjetnik Martin Korenjak, ki je bil z ekipo sprejet v prvi slovenski podjetniški pospeševalnik. Več si preberite v današnji MP kolumni: "Prišli smo v TSStartup, kaj sedaj?"

Preberi več

MP intervju: Tilen Gašperšič - Pergas

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 08.07.2013 13:11

Pergas je mlado podjetje, ki se ukvarja z internetnim marketingom, v zadnjem obdobju pa se fokusira izključno na Facebook oz. pridobivanje oboževalcev na Facebooku. Od same konkurence, katere je v njihovi panogi ogromno, jih ločuje predvsem "drugačen" način dela.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!