1. aprila prihaja nova MP šola!

Avtor — 24.03.2015
Medtem ko se uspešno zaključuje januarska MP šola, smo že odprli prijave za novo generacijo. Ta se prične 1. aprila 2015 in bo potekala v Ljubljani. Vsebinsko bo zelo podobna prejšnjemu sklopu, na podlagi mnenj udeležencev pretekle šole pa smo dodali tudi nekaj izboljšav.
1. aprila prihaja nova MP šola!

MP šola, generacija januar – marec 2015

Izboljšave bodo glede na pretekle MP šole vidne predvsem v večji interakciji z udeleženci in med njimi samimi. Novost je paket, ki poleg delavnic in mentorstva vsebuje tudi 3 mesece coworkinga, ki se lahko uporabi kot dodatna podpora v fazi razvoja ideje, izboljšana pa sta tudi obstoječa paketa.

 Dodali smo naslednje elemente:

  • 24/7 spletna orodja za vprašanja.
  • Mentoriranje med delavnicami: v paketu MP rockstar je dodano osebno svetovanje (MP ekipe) dvakrat na teden.
  • Tedensko spremljanje napredka: redna tedenska poročila v kombinaciji z domačimi nalogami.
  • Povezovanje z relavantnimi kontakti: povežemo vas s potencialnimi strankami in partnerji.
  • Individualno pravno svetovanje.

V zadnji MP šoli smo uspeli narediti velik korak naprej kar se tiče interakcije med udeleženci. “Tokratna skupina se je izredno dobro povezala med seboj. Prišli smo do točke, ko so si udeleženci drug drugemu s svojim znanjem in komentarji priskočili na pomoč, se zasipali s kontakti in viri, ki bi bili v morebitno pomoč. V MP menimo, da je nekdo, ki se s tabo uči o osnovah in raziskuje trg za svoj produkt, v tej fazi lahko tudi odličen mentor”, je dejal Borut Borštnik, ki je mentor udeležencem in bdi nad potekom celotne šole.

Na ta način se je MP šola nekoliko odmaknila od formalnega posredovanja znanj in se še bolj usmerila k praksi. Potrebno je namreč vedeti, da se stranke in nove rešitve ne nahajajo v predavalnici, pač pa izven stavb. Tako smo v januarski izvedbi MP šole izvedli dodatno vsebino v okviru našega ustaljenega dogodka MP piva. Gre za dogodek namenjen druženju, katerega osrednji del dogodka je bil tokrat namenjen MP šolarjem.

Prihodnja MP šola se prične 1.4. >>

Šest izmed njih jih je predstavilo svoje ideje, imeli smo tudi okušanje produkta ene izmed udeleženk. V nadaljevanju večera pa je sledila sproščena debata o idejah, vrstili so se odlični komentarji in nakazovala smer, v katero bi bilo ideje smiselno razvijati.

O MP šoli smo se pogovarjali tudi z eno izmed udeleženk MP šole, Uršo, ki je v šoli pridobila znanja s področja lansiranja produkta na trg: “V MP šoli sem se udeležila odličnih startup delavnic, ki te v 10 tednih pripeljejo od točke 0 do realizacije in lansiranja ideje / produkta na trg,”, nam je zaupala.

Razvoj ideje: Od problema do rešitve, ki jo trg sprejme. V MP šoli delamo po gradivu Delaj vitko avtorja Asha Mauryje.

Med fazo preoblikovanje ideje v posel je Urša prišla tudi do nekaterih rešitev glede grafičnega izgleda: “Med debatami se ti porodijo tudi ideje, kako bi izgledala tvoja celostna grafična podoba, del katere je tudi ime, ki ga iščeš že nekaj časa.” Novost v ponudbi, točneje v paketu diplomiranec, je tudi izdelava logotipa. Tega smo v MP šoli že izvedli za Brankota, ki je udeleženec MP šole in MP coworker. Na ta način se začetnikom prihrani čas za iskanje ponudnika in marsikateri evro, saj je ponudba nekomercialna.

Za konec smo Uršo vprašali za sporočilo tistim, ki se nameravajo udeležiti prihodnje MP šole. Postregla je s kratkim in jedrnatim odgovorom: Ne odlašaj na jutri, kar lahko začneš delati takoj.”

Ne čakaj in se še DANES prijavi na naslednjo MP šolo >>


Oznake: ,