10 korakov za izboljšanje vaših prodajnih sposobnosti

Kako prodati svojo idejo, produkt ali podjetje je ena najbolj zahtevnih nalog start-up podjetnikov. Nihče vam ne obljublja, da bo lahko, vseeno pa si lahko stvari olajšate in se naučite osnov s pomočjo 10 korakov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.
10 korakov za izboljšanje vaših prodajnih sposobnosti

10 korakov za izboljšanje vaših prodajnih sposobnosti. (Vir slike: sxc.hu)

10 korakov za izboljšanje vaših prodajnih sposobnosti:

1. Bodite sproščeni. Nič ni narobe, če želite nekomu nekaj prodati – dokler boste dvomili vase in v vaše prodajne sposobnosti bodo to stranke opazile. Naj vam ne bo škoda zapraviti nekaj evrov za dober tečaj prodaje.

2. Opredelite ciljno skupino. Vaš izdelek, pa naj bo še tako univerzalen, ni namenjen vsem. Zato si določite ciljno skupino, jo natančno opredelite in nato vse prodajne aktivnosti usmerite v to skupino kupcev.

3. Preučite nakupne navade vaših kupcev. Ko boste imeli opredeljeno ciljno skupino, se lahko lotite opazovanja le-te. Opazujte način nakupa, dodatne proizvode, ki jih kupci kupujejo, kaj jih najbolj zanima, itd.

4. Razvajajte svojo prvo stranko. Ko boste pričeli s prodajo, se potrudite, da bo vaša prva stranka kar se da zadovoljna. Prve stranke vam bodo omogočile, da boste začeli graditi na slovesu podjetja.

5. Vzemite si čas in gradite na odnosih s strankami.

6. Bodite pozorni. Ko vam bo posel stekel nikar ne zaspite, vedno iščite nove ideje in priložnosti ter ostanite v stiku s strankami preko vaše spletne strani, osebnih elektronskih sporočil, Facebooka, bloga, itd.

7. Nikar ne sklepajte prehitro. Vse prevečkrat se zgodi, da podjetniki predvidevajo, da vedo kaj njihove stranke želijo in si s tem uničijo prodajo.

8. Držite se urnika. Hitro se zgodi, da podjetniki pozabijo na iskanje novih priložnosti za prodajo. Določite si urnik (npr.: 1 uro na dan), ko boste iskali nove priložnosti in določali kratkoročne cilje za prodajo.

9. Kredibilnost. Vaša spletna stran je največkrat prvi in edini stik kupca s podjetjem, zato naj bo le-ta izdelana profesionalno in naj vsebuje članke, pričanja in ostale dokaze o vašem uspehu.

10. Postanite strokovnjak za industrijo, kjer ste prisotni. Izobražujte se, raziskujte in berite članke, ki so pomembni za vašo industrijo. Ko boste imeli dovolj znanja pa se lotite pisanja lastnih prispevkov in člankov.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje