10 lastnosti potrebnih za uspeh

V zadnjem času se dosti govori o tako imenovani Skrivnosti, ki naj bi nas preko pozitivnega razmišljanja popeljala do uspeha. Ideja je sicer dobra spodbuda, vendar pa se je navadno za uspeh potrebno bolj potruditi, za kar so potrebne tudi nekatere spretnosti. V novici si lahko preberete seznam desetih lastnosti, ki vam lahko pomagajo uspeti na skoraj kateremkoli področju.
10 lastnosti potrebnih za uspeh

Lastnosti, ki so ključ do uspeha.

1. Javno nastopanje

Če obvladate sposobnost jasnega in prepričljivega nastopa pred občinstvom, izpadete bolj sproščeni, samozavestni in privlačnejši. Učinkoviti govorci lahko prodajo karkoli in dobijo več priložnosti.

2. Pisanje

Sposobnost dobrega pisnega izražanja ima podobne prednosti kot javno nastopanje. Dobri pisci lažje prodajajo proizvode, ideje in tudi sebe. Za to morate biti sposobni organizirati svoje misli in jih učinkovito usmeriti na občinstvo.

3. Samoorganizacija

Za uspeh je potrebna akcija, za učinkovito ukrepanje pa je treba znati svojo pozornost znati pravilno usmeriti in takrat, ko je potrebna. Za to potrebujete dobre organizacijske sposobnosti in disciplino.

4. Socialno mreženje

Socialna mreža je več kot le vsota posameznikov, ima tudi dodano vrednost. Mreženje vam nudi oporo, spodbuja kreativnost in omogoča ustvarjanje ter prenos idej, kar je v ekonomiji vse bolj pomembno.

5. Kritično razmišljanje

Ker smo danes izpostavljeni tisočkrat več informacijam kot naši predniki, je sposobnost oceniti, ločiti pomembne od nepomembnih informacij, analiza in povezovanje informacij med seboj zelo pomembna. Če obvladate to sposobnost imate prednost pred mnogimi.

6. Sprejemanje odločitev

Učinkovito sprejemanje odločitev povezuje analizo z delovanjem. Pasti, ki se jih morate pri tem izogibati je premajhna kritičnost, preveč analiziranja in čakanje na dodatne informacije pred odločitvijo. Aktivne od neaktivnih ljudi ločuje sposobnost sprejema dane situacije in hitra ter učinkovita reakcija.

7. Osnove matematike

Hitre in točne ocene, poznavanje osnov statistike in obrestovanja vam omogočajo hitrejšo ter učinkovitejšo analizo podatkov in nato sprejemanje boljših odločitev.

8. Raziskovanje

Ker je nemogoče vedeti vse o vsem je sposobnost, da znate hitro priti do potrebnih podatkov, pomembna. Pri tem si lahko pomagate z učinkovito rabo spleta, knjižnic, sposobnostjo učinkovitega branja in določitvijo kater način raziskovanja bo najboljši za dano situacijo.

9. Sproščanje

Če ste v stresu, sprejemate slabše odločitve, manj ste učinkoviti pri razmišljanju in socializaciji ter imate slabšo koncentracijo. Zato je ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite zase, dobra sprostitev. Na ta način se boste lažje soočali tudi z najtežjimi situacijami.

10. Osnove računovodstva

Ker se danes večina stvari vrti okoli denarja, je sposobnost spremljanja svojih dohodkov in odhodkov potrebna za življenje in razvoj. Poleg tega vam osnove računovodstva pomagajo tudi pri pregledu koliko časa ste npr. porabili za nek projekt, ali se splača sprejeti določeno odločitev glede na stroške in vložen trud in podobno.

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje