Video: 10-letnik, ki se za uspeh lahko zahvali svojemu psu

Čeprav je Ryan Kelly s komaj desetimi leti predstavil svoj posel na priljubljeni oddaji Shark Tank, pa mladenič ni neznanec v svetu podjetništva. Ryan zase pravi, da je »od nekdaj« oboževal podjetništvo, vanj je na primer vstopil s prodajo limonade.
Video: 10-letnik, ki se za uspeh lahko zahvali svojemu psu

Pes je 10-letniku dal idejo za posel (Vir slike: YouTube).

Prodajalec limonade, ki je svoje podjetniške izkušnje pridobil tudi s prodajo sladkarij na avtobusu, je svojemu bratcu nekoč celo oddal svoje superge. A za pravi vstop v podjetništvo se je odločil iz ljubezni do svojega štirinožnega prijatelja, psa Barkleyja.

Mladi Ryan je Barkleyja posvojil iz enega od zavetišč. Z družino so se ustavili v eni od bližnjih trgovin, da bi novemu članu kupili nekaj priboljškov, a ko so prišli domov, se je celotna družina strinjala, da nekateri priboljški očitno niso po Barkleyevim okusu.

Skupaj z veterinarji ustvaril priboljške, ki obnorijo pse

Kosmatinec se nekaterih niti dotaknil ni. Ryan se je odločen, da bo ustvaril popoln pasji priboljšek, lotil dela. Posvetoval se je s številnimi veterinarji, preizkusil različne psom prijazne okus in se v domači kuhinji lotil priprave.

Naravne sestavine – ključ do srca in želodčkov psov?

Njegovi priboljški so popolnoma »obnoreli« Barkleyja. Ryan je kmalu spoznal, da priboljški niso všeč le njegovemu psu, temveč tudi ostalim kosmatincem iz soseščine. Priboljški so bili ustvarjeni popolnoma na naraven način z izključno naravnimi sestavinami.

Oddaja o morskih psih ga je premamila k ogledu

Ryan je, kot poroča Inc, začel spremljati oddajo Shark Tank, ker je sprva mislil, da bo oddaja potekala o resničnih morskih psih. Kljub napačnemu prvemu vtisu, pa je Ryan vzljubil oddajo. Pozneje je tudi sam postal del nje. Producenti so poklicali njegovo mamo in kmalu je nastopil tudi njegov čas.

25 tisoč dolarjev za 25 odstotkov

Čeprav je bil eden od najmlajših nastopajočih na oddaji Shark Tank, je dobil odlično priložnost. Ponudba Barbare Corcoranove mu je prinesla 25 tisoč dolarjev v zameno za 25 odstotkov v njegovem podjetju.

Po oddaji ekstremna rast prodaje

Izpostavitev na Shark Tank je njegovemu poslu prinesel novo prepoznavnost. Začetnih 800 dolarjev se je preobrazilo v šestmestno številko. Delo z nekom tako mladim pa je prineslo dobre izkušnje tudi Corcoranovi. Kot je rekel Ryan, je verjetno prvi podjetnik, ki lahko pove, kdaj je nazadnje izstopil iz šolskega avtobusa.

»Deček iz Shark Tanka« opravlja posel ob vikendih

Zdaj ga vsi v šoli, ki jo obiskuje, poznajo kot deček iz Shark Tanka. Svoj posel opravlja ob koncih tednov, pri tem pa mu je v veliko pomoč mama in njegov starejši bratec, za katerega Ryan pravi, da je najboljši delavec– poleg svoje mame seveda. »Naj vam nihče ne govori, česa niste sposobni narediti,« se veli eden od nasvetov 10-letnika.

Vabljeni k ogledu intervjuja z mladim Ryanom:

YouTube

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje