10 novoletnih zaobljub

Zaposleni so največje bogastvo podjetja. Naučite se jih motivirati in vzpodbujati, da bo novo leto še uspešnejše kot prejšnje. V nadaljevanju si preberite deset načinov, kako iz zaposlenih izvabiti najboljše.
10 novoletnih zaobljub

Do uspeha z večjo produktivnostjo delavcev.

Poleg polletne ocene dela vsakega zaposlenega, se z njimi srečajte tudi osebno in jim predlagajte, da izberejo katerega od naslednjih načinov in povečajo svojo delovno produktivnost.

1. Delajte pametneje. Ali obstajajo področja, kjer bi zaposleni lahko povečali učinkovitost dela, npr. porabili manj časa za telefonske pogovore, e-maile? Neučinkovitosti včasih niso takoj opazne, a ko se jih zavemo jih lahko odpravimo in tako izboljšamo produktivnost.

2. Povečajte delovno socialno mrežo. S povezovanjem z drugimi ljudmi lahko izveste kaj delajo, na kakšen način opravljajo naloge, kaj naredijo za povečanje produktivnosti, lahko pa jih vključite tudi v svoje delo ali med poslovne kontakte v primeru, da jih boste kdaj potrebovali.

3. Postanite nenadomestljivi. Vprašajte se zakaj naj vas podjetje zaposluje tudi v prihodnosti, kaj vas dela dobre pri delu, ali se delodajalci zavedajo vaših sposobnosti in podobno. Če na katerem področju niste najboljši, ga izboljšajte. Tako se vam ne bo treba bati za službo niti v času odpuščanj.

4. Izboljšajte odnose s sodelavci in šefom. Ali si želite več oz. manj nadzora, napotkov, svobode, odgovornosti pri delu? O tem spregovorite s šefom in morda vam bo ugodil. Prav tako izrazite svoje mnenje, če menite, da bi lahko sodelavci počeli kaj drugače, da bi izboljšali delovno okolje.

5. Pridružite se delovni skupini ali odboru podjetja. Tako boste spoznali kaj se dogaja v drugih sektorjih podjetja, razširili socialno mrežo in dobili različne priložnosti, da se izkažete.

6. Pridružite se kateri od organizacij. Na ta način boste spoznali ljudi s podobnimi interesi in morda dobili kakšno priložnost.

7. Udeležite se seminarja. Tema naj bo povezana z vašim delom. Naučili se boste novih tehnik in uporabe novih orodij ter postali bolj manj nadomestljivi za podjetje.

8. Postanite boljši delavec. Stagnacija je v okolju, kjer grozijo odpuščanja nevarna, zato si določite štiri cilje, s pomočjo katerih boste postali boljši pri delu. Morda lahko izboljšate proizvode, postopek dela ali prevzamete več odgovornosti. Bodite kreativni.

9. Ocenite svoj prispevek v podjetju. Naredite seznam treh prednosti in treh omejitev pri vašem razvoju in poiščite poti za izboljšanje vseh šestih področij. Morda vam pri tem lahko pomagajo nadrejeni in administracija.

10. Izboljšajte odnos z vsaj eno osebo s katero se ne razumete. Bodite pobudnik in se pogovorite s to osebo o težavah v vajinem odnosu. Tako lahko izboljšate produktivnost, saj so slabi odnosi ovira pri uspehu.

 

 

Vir: Msnbc

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje