10 novoletnih zaobljub

Zaposleni so največje bogastvo podjetja. Naučite se jih motivirati in vzpodbujati, da bo novo leto še uspešnejše kot prejšnje. V nadaljevanju si preberite deset načinov, kako iz zaposlenih izvabiti najboljše.
10 novoletnih zaobljub

Do uspeha z večjo produktivnostjo delavcev.

Poleg polletne ocene dela vsakega zaposlenega, se z njimi srečajte tudi osebno in jim predlagajte, da izberejo katerega od naslednjih načinov in povečajo svojo delovno produktivnost.

1. Delajte pametneje. Ali obstajajo področja, kjer bi zaposleni lahko povečali učinkovitost dela, npr. porabili manj časa za telefonske pogovore, e-maile? Neučinkovitosti včasih niso takoj opazne, a ko se jih zavemo jih lahko odpravimo in tako izboljšamo produktivnost.

2. Povečajte delovno socialno mrežo. S povezovanjem z drugimi ljudmi lahko izveste kaj delajo, na kakšen način opravljajo naloge, kaj naredijo za povečanje produktivnosti, lahko pa jih vključite tudi v svoje delo ali med poslovne kontakte v primeru, da jih boste kdaj potrebovali.

3. Postanite nenadomestljivi. Vprašajte se zakaj naj vas podjetje zaposluje tudi v prihodnosti, kaj vas dela dobre pri delu, ali se delodajalci zavedajo vaših sposobnosti in podobno. Če na katerem področju niste najboljši, ga izboljšajte. Tako se vam ne bo treba bati za službo niti v času odpuščanj.

4. Izboljšajte odnose s sodelavci in šefom. Ali si želite več oz. manj nadzora, napotkov, svobode, odgovornosti pri delu? O tem spregovorite s šefom in morda vam bo ugodil. Prav tako izrazite svoje mnenje, če menite, da bi lahko sodelavci počeli kaj drugače, da bi izboljšali delovno okolje.

5. Pridružite se delovni skupini ali odboru podjetja. Tako boste spoznali kaj se dogaja v drugih sektorjih podjetja, razširili socialno mrežo in dobili različne priložnosti, da se izkažete.

6. Pridružite se kateri od organizacij. Na ta način boste spoznali ljudi s podobnimi interesi in morda dobili kakšno priložnost.

7. Udeležite se seminarja. Tema naj bo povezana z vašim delom. Naučili se boste novih tehnik in uporabe novih orodij ter postali bolj manj nadomestljivi za podjetje.

8. Postanite boljši delavec. Stagnacija je v okolju, kjer grozijo odpuščanja nevarna, zato si določite štiri cilje, s pomočjo katerih boste postali boljši pri delu. Morda lahko izboljšate proizvode, postopek dela ali prevzamete več odgovornosti. Bodite kreativni.

9. Ocenite svoj prispevek v podjetju. Naredite seznam treh prednosti in treh omejitev pri vašem razvoju in poiščite poti za izboljšanje vseh šestih področij. Morda vam pri tem lahko pomagajo nadrejeni in administracija.

10. Izboljšajte odnos z vsaj eno osebo s katero se ne razumete. Bodite pobudnik in se pogovorite s to osebo o težavah v vajinem odnosu. Tako lahko izboljšate produktivnost, saj so slabi odnosi ovira pri uspehu.

 

 

Vir: Msnbc

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje