10 podjetniških pravil Reida Hoffmana

Reid Hoffman je ustanovitelj poslovno usmerjenega socialnega omrežja LinkedIn, ki beleži več kot 100 milijonov uporabnikov. V okviru nedavnega govora o tem, kako podjetniki lahko izumijo prihodnost, je naštel tudi 10 podjetniških pravil.
10 podjetniških pravil Reida Hoffmana

10 podjetniških pravil Reida Hoffmana (slika: sxc.hu).

  1. Skušajte prispevati h korenitim spremembam in ustvarite nekaj, kar bo spremenilo celotno panogo.
  2. Vodenje malega podjetja navadno zahteva prav toliko dela, kot ga terja vodenje velikega podjetja. Podjetniki naj zato skušajo ustvariti velika podjetja, ki bodo revolucionizirala panogo, v kateri nastopajo.
  3. Zgradite omrežje investitorjev, svetovalcev, zaposlenih, strank in drugih, ki bo razširilo vpliv vašega podjetja.
  4. Planirajte tako, da boste lahko izkoristili priložnosti takrat, ko se pojavijo, brez da bi morali pred tem spremeniti svoj poslovni načrt. Hoffman za ilustracijo navaja PayPal, kjer so se sprva skušali osredotočiti na več različnih proizvodov, preden so ugotovili, da njihove storitve izkorišča nezanemarljivo število uporabnikov eBaya.
  5. Naučite se, kdaj je potrebno biti vztrajen in kdaj fleksibilen – razvijte veščino fleksibilne vztrajnosti.
  6. Proizvod predstavite na trgu dovolj zgodaj, da vas bo kasnejši spomin na prvo različico izdelka spravljal v zadrego. Podjetniki se o svojih proizvodih vsaj delno motijo, vseh napak pa ni mogoče preučiti, dokler ljudje teh produktov ne pričnejo uporabljati. Hoffman kot zanimiv primer navaja lansiranje omrežja LinkedIn, ko so soustanovitelji želeli počakati na implementacijo orodja za iskanje stikov. Ta funkcionalnost tudi po osmih letih uspešnega delovanja še ni bila dodana, saj se je izkazalo, da ni ključnega pomena.
  7. Vedno si zastavite visoke in ambiciozne cilje, a hkrati ne izgubite objektivnosti.
  8. Pomembno je imeti dobro idejo za proizvod, še bolj pomembno pa je imeti dobro idejo za distribucijo novih izdelkov.
  9. Namenite dovolj pozornosti vašim zaposlenim in kulturi okolja, v katerem delujete.
  10. Ta podjetniška pravila niso zakoni narave. Lahko jih kršite, saj je bistvo podjetništva v tem, da se nečesa lotevate prvič.

Vir: Ha, Anthony. LinkedIn founder Reid Hoffman’s 10 rules of entrepreneurship. Venturebeat.com, 15.3.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje