10 pravil za novonastala podjetja

Uspešen francoski podjetnik Loic Le Meur je za Financial Times razkril 10 pravil, ki bi se jih morala držati ekipa vsakega mladega podjetja.
10 pravil za novonastala podjetja

Loic Le Meur

Loic se je uveljavil kot eden izmed najbolj popularnih francoskih blogerjev. Letos se je preselil v San Francisco, kjer je s skupino sodelavcev začel projekt imenovan Seesmic. Ta blogerjem omogoča, da misli pretvorijo v video in vzpodbuja konverzacijo med njimi na izbrane teme.
V svoji 11 letni podjetniški karieri je ustanovil 5 podjetij, postal investicijski angel in organizator letne konference o spletu, Le Web. Sprejel je tudi ponudbo svetovalca v kabinetu francoskega predsednika Nicolas Sarkozy-ja.

Pravila, katerih se Loic drži v svojem poslovnem življenju:

  1. Ne čakajte na revolucionarno idejo, ta se porodi le izjemoma. Osredotočite se na preprost, razburljiv, prazen prostor in idejo izvedite čim hitreje.
  2. Delite svojo idejo. Bolj kot jo boste delili, več mnenj in nasvetov boste prejeli in se posledično več naučili. Srečujte in pogovarjajte se s svojimi konkurenti.
  3. Ustvarite skupnost. Uporabite vsa novodobna orodja kot so blogi in družabne mreže ter s tem poskrbite, da vas ljudje slišijo.
  4. V skupnosti bodite aktivni in odgovarjajte na zastavljena vprašanja ter sodelujte v razpravah. Gradite svoj produkt na podlagi povratnih informacij.
  5. Sestavite izjemen tim. Izbirajte kandidate, ki so drugačni od vas in posedujejo drugačne sposobnosti. Iščite ljudi, ki so boljši od vas.
  6. Probleme odkrijte prvi. Težavo predstavite javno, iz izkušnje odnesite pozitivne stvari in težavo odstranite.
  7. Ne zapravljajte preveč časa z analizo trga. Splavite testno verzijo kar se da hitro in produkt izboljšujte istočasno.
  8. Ne zapravljajte čas z ustvarjanjem popolnih tabel v poslovnem načrtu. V toku poslovanja se boste morali prilagajati spremembam, stvari pa se ne bodo odvijale v načrtovano smer.
  9. Ne sestavljate načrtov za veliko oglaševalsko kampanjo. Bolj pomembno je, da kupci obožujejo produkt.
  10. Naj ne bo vaš fokus postati bogat. Osredotočite se raje na kupce. Denar je posledica uspeha, ne cilj.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje