10 pravil za novonastala podjetja

Uspešen francoski podjetnik Loic Le Meur je za Financial Times razkril 10 pravil, ki bi se jih morala držati ekipa vsakega mladega podjetja.
10 pravil za novonastala podjetja

Loic Le Meur

Loic se je uveljavil kot eden izmed najbolj popularnih francoskih blogerjev. Letos se je preselil v San Francisco, kjer je s skupino sodelavcev začel projekt imenovan Seesmic. Ta blogerjem omogoča, da misli pretvorijo v video in vzpodbuja konverzacijo med njimi na izbrane teme.
V svoji 11 letni podjetniški karieri je ustanovil 5 podjetij, postal investicijski angel in organizator letne konference o spletu, Le Web. Sprejel je tudi ponudbo svetovalca v kabinetu francoskega predsednika Nicolas Sarkozy-ja.

Pravila, katerih se Loic drži v svojem poslovnem življenju:

  1. Ne čakajte na revolucionarno idejo, ta se porodi le izjemoma. Osredotočite se na preprost, razburljiv, prazen prostor in idejo izvedite čim hitreje.
  2. Delite svojo idejo. Bolj kot jo boste delili, več mnenj in nasvetov boste prejeli in se posledično več naučili. Srečujte in pogovarjajte se s svojimi konkurenti.
  3. Ustvarite skupnost. Uporabite vsa novodobna orodja kot so blogi in družabne mreže ter s tem poskrbite, da vas ljudje slišijo.
  4. V skupnosti bodite aktivni in odgovarjajte na zastavljena vprašanja ter sodelujte v razpravah. Gradite svoj produkt na podlagi povratnih informacij.
  5. Sestavite izjemen tim. Izbirajte kandidate, ki so drugačni od vas in posedujejo drugačne sposobnosti. Iščite ljudi, ki so boljši od vas.
  6. Probleme odkrijte prvi. Težavo predstavite javno, iz izkušnje odnesite pozitivne stvari in težavo odstranite.
  7. Ne zapravljajte preveč časa z analizo trga. Splavite testno verzijo kar se da hitro in produkt izboljšujte istočasno.
  8. Ne zapravljajte čas z ustvarjanjem popolnih tabel v poslovnem načrtu. V toku poslovanja se boste morali prilagajati spremembam, stvari pa se ne bodo odvijale v načrtovano smer.
  9. Ne sestavljate načrtov za veliko oglaševalsko kampanjo. Bolj pomembno je, da kupci obožujejo produkt.
  10. Naj ne bo vaš fokus postati bogat. Osredotočite se raje na kupce. Denar je posledica uspeha, ne cilj.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje