10 pravil za novonastala podjetja

Uspešen francoski podjetnik Loic Le Meur je za Financial Times razkril 10 pravil, ki bi se jih morala držati ekipa vsakega mladega podjetja.
10 pravil za novonastala podjetja

Loic Le Meur

Loic se je uveljavil kot eden izmed najbolj popularnih francoskih blogerjev. Letos se je preselil v San Francisco, kjer je s skupino sodelavcev začel projekt imenovan Seesmic. Ta blogerjem omogoča, da misli pretvorijo v video in vzpodbuja konverzacijo med njimi na izbrane teme.
V svoji 11 letni podjetniški karieri je ustanovil 5 podjetij, postal investicijski angel in organizator letne konference o spletu, Le Web. Sprejel je tudi ponudbo svetovalca v kabinetu francoskega predsednika Nicolas Sarkozy-ja.

Pravila, katerih se Loic drži v svojem poslovnem življenju:

  1. Ne čakajte na revolucionarno idejo, ta se porodi le izjemoma. Osredotočite se na preprost, razburljiv, prazen prostor in idejo izvedite čim hitreje.
  2. Delite svojo idejo. Bolj kot jo boste delili, več mnenj in nasvetov boste prejeli in se posledično več naučili. Srečujte in pogovarjajte se s svojimi konkurenti.
  3. Ustvarite skupnost. Uporabite vsa novodobna orodja kot so blogi in družabne mreže ter s tem poskrbite, da vas ljudje slišijo.
  4. V skupnosti bodite aktivni in odgovarjajte na zastavljena vprašanja ter sodelujte v razpravah. Gradite svoj produkt na podlagi povratnih informacij.
  5. Sestavite izjemen tim. Izbirajte kandidate, ki so drugačni od vas in posedujejo drugačne sposobnosti. Iščite ljudi, ki so boljši od vas.
  6. Probleme odkrijte prvi. Težavo predstavite javno, iz izkušnje odnesite pozitivne stvari in težavo odstranite.
  7. Ne zapravljajte preveč časa z analizo trga. Splavite testno verzijo kar se da hitro in produkt izboljšujte istočasno.
  8. Ne zapravljajte čas z ustvarjanjem popolnih tabel v poslovnem načrtu. V toku poslovanja se boste morali prilagajati spremembam, stvari pa se ne bodo odvijale v načrtovano smer.
  9. Ne sestavljate načrtov za veliko oglaševalsko kampanjo. Bolj pomembno je, da kupci obožujejo produkt.
  10. Naj ne bo vaš fokus postati bogat. Osredotočite se raje na kupce. Denar je posledica uspeha, ne cilj.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje