10 stvari za katere se lahko zahvalimo Steve Jobs-u

Steve Jobs je bil odličen izvršni direktor in eden izmed redkih genijev današnjega časa. Za seboj je zapustil bogato dediščino novitet. V nadaljevanju pa si preberite 10 stvari za katere smo mu lahko hvaležni vsi, ne samo uporabniki Apple izdelkov.
10 stvari za katere se lahko zahvalimo Steve Jobs-u

10 stvari za katere se lahko zahvalimo Steve Jobs-u. (Vir slike: entrepreneur.com)

10 Stvari tvari za katere smo hvaležni Steve Jobs-u:

1. iPod in iTunes

Za marsikoga je bila majhna napravica, ki se je na tržišču pojavila 2001 prvi stik z digitalno glasbo. Seveda so takrat na tržišču že obstajale druge naprave, vendar se nobena ni uspela kosati z iPod-om. Morda je bila  še bolj revolucionarna iTunes platforma, digitalni medij za predvajanje glasbe, ki je prav tako na trg prišel leta 2001. Z iTunes se je spremenil »stari« svet glasbe, kjer so prevladovale glasbene založbe in imele nadzor nad radijskimi postajami. Novost je pripomogla k temu, da so bile lahko neznane glasbene skupine poslušane, kljub temu, da niso imele posnete plošče.

2. Ni delal za denar

Morda niste vedeli, vendar Steve Jobs ni imel velike plače. Ko se je leta 1997 ponovno pridružil Apple-u si je postavil plačo na 1 USD letno. Denar je v njegovo denarnico pritekal iz različnih investicij med drugim v Apple in Disney.

3. Osredotočenost na »design«

Poleg tehnologije, je Steve Jobs dajal velik pomen zunanji podobi izdelkov, ki so postali privlačni, praktični, lahki, odporni in majhni.

4. Navdihoval je mnoge

Mnogi managerji, direktorji in vodje so mnenja, da je prav Steve Jobs odgovoren za njihovo uspešno kariero, saj je bil njihov vzor. Še bolj pomembno pa je to, da so na podlagi Apple izdelkov zaživela različna podjetja. Mnogo inovativnih podjetij je prišlo na račun z razvijanjem najrazličnejših aplikacij za Apple izdelke.

5. Eden in edini: iPad

Res je, Apple ni izumil računalnikov, telefonov in predvajalnikov glasbe – vse to je na trgu že bilo. Je pa Steve Jops ponudil trgu iPad – nekaj povsem novega. Da je iPad prava uspešnica, pa priča podatek, da je bilo do sedaj zanj narejenih več kot 90.000 aplikacij.

6. Investicije

Pred desetletjem je bila Apple delnica vredna zgolj 9 USD, danes pa kar 372 USD. Apple se lahko zahvali Steve Jobs-u, da je postalo eno najbolj cenjenih podjetij.

7. Vizionar

Steve Jobs je bil sposoben podjetje Apple pripeljati do odličnosti. Bil je vizionar, ki je znova in znova uspel ljudem ponuditi to, kar se je njemu zdelo, da potrebujejo.

8. Prisilil je ostale velike korporacije, da so postale inovativne

Zgolj eden izmed primerov je, da je s pomočjo iTunes prisilil založbe v prodajo glasbe po zelo nizki ceni (1 USD za pesem).

9. Dokazal je, da je velik preobrat možen

Ko je leta 1997 Steve Jobs ponovno prevzel krmilo podjetja Apple, je z Microsoft-om sklenil pogodbo, da bi omogočil preživetje Apple-a. Microsoft je investiral 150 milijonov USD za manjši delež v podjetje Apple in podjetji sta se dogovorili, da bosta sodelovali pri nekaterih prodajah in tehnoloških razvojih. Za tem je Jobs v vse Apple računalnike vgradil mikroprocesor, ki je naredil Apple računalnike hitrejše od takratnega osebnega računalnika Premium. Poleg tega je nadzoroval tudi razvoj iMac prenosnikov. Pod okriljem Steve-a Jobs-a se je Apple hitro pobral in že konec leta 1998 imel kar 5,9 milijard USD prihodkov iz prodaje.

10. Povečal je število zaposlenih

Steve Jobs je povečal število zaposlenih v Apple-u od približno 10.000 leta 1997 do približno 49.000 septembra 2011.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje