10 top crowdfunding platform

Množično zbiranje denarnih sredstev oz. crowdfunding postaja čedalje bolj priljubljen način financiranja mladih podjetij, ne le v tujini, temveč tudi v Sloveniji. Poglejmo si seznam desetih trenutno najbolj priljubljenih crowdfunding platform.
10 top crowdfunding platform

10 top crowdfunding platform (Vir slike: sxc.hu)

Platforme, ki delujejo po principu nagrajevanja

Indiegogo

Indiegogo je spletna platforma, ki je sprva ciljala zgolj na filmske projekte, kasneje pa se preusmerila tudi na ostala področja. Danes je na Indiegogo mogoče zbirati sredstva za tako rekoč vse ideje, ki se komu lahko porodijo, tako na zasebnem kot tudi poslovnem področju.

Od ostalih podobnih platform se razlikuje predvsem v višini provizije, ki jo zahteva za objavo projektov: od uspešnih projektov si vzamejo 4 odstotno, od neuspešnih pa kar 9 odstotno provizijo!

RocketHub

RocketHub je bil sprva namenjen zgolj umetnosti, kasneje pa se je razširil še na naslednja področja: znanost, izobrazba, poslovanje in socialne dobrine.

Veliko promocije so bili deležni s podporo prireditve SciFund Challenge, ki poteka enkrat letno, pa tudi s podpisom partnerstva z A&E Networks, s katerim izbirajo posebne projekte, ki jim namenijo dodatno podporo in promocijo.

Peerbackers

Nam morda nekoliko manj znana, toda v tujini izjemno priljubljena crowdfunding platforma Peerbackers cilja predvsem na podjetnike in inovatorje.

Do danes so gostili že na tisoče kreativnih podjetniških projektov iz celega sveta, pred kratkim pa so se razširili tudi na področje mladega podjetništva: v sodelovanju s študentskimi organizacijami namreč podpirajo mlade nadebudne podjetnike, stare med 13 in 17 let. Za vse, ki jih zanima zbiranje sredstev prek crowdfundinga, pa je tu še Crowdfunding Academy, ki je nastala prav v organizaciji ekipe Peerbackers.

Kickstarter

Kickstarter je med slovenskimi podjetniki daleč najbolj priljubljena spletna platforma za množično zbiranje sredstev, kljub temu da je, v nasprotju z večino, dostopen le za podjetnike iz ZDA, Velike Britanije, Kanade, Avstralije in Nove Zelandije. Z nekaj iznajdljivosti se na Kickstarterju vendarle uspe predstaviti tudi mnogim slovenskim projektom.

Platforma se osredotoča predvsem na naslednja področja: dizajn, umetnost, igričarstvo in tehnologija. Do danes je gostila že okoli 50 projektov, ki so zbrali prek 1 milijona dolarjev.

Platforme, ki delujejo po principu posojil

SoMoLend

SoMoLend je spletna platforma, ki investitorjem omogoča pridobivanje posojil v ta namen, da sredstva nato vložijo v potencialna mlada podjetja, praviloma stara okoli enega leta, posojilodajalcem pa omogoča, da denar oplemenitijo z visokimi obrestmi.

Endurance Lending Network

Spletna platforma Endurance Lending Network mladim podjetjem, ki iščejo do 500 tisoč dolarjev posojila, omogoča, da se povežejo z različnimi posamezniki, podjetji, investitorji ipd., ki so pripravljeni posoditi svoj denar v zameno za določeno obrestno mero.

Platforme, ki delujejo po principu investiranja

Grow Venture Community

Gre za eno prvih globalnih platform, ki temeljijo na principu skupnega investiranja v projekte z velikim potencialom. Grow VC poleg pridobivanja denarnih sredstev podjetnikom omogoča tudi to, da se povežejo z različnimi strokovnjaki in investitorji ter poiščejo nove poslovne partnerje ali poslovne stranke.

MicroVentures

MicroVentures sam sebe imenuje »investitorska banka za startupe«. S pomočjo angelskih investitorjev startupom pomagajo zbirati kapital, potreben za poslovanje, investitorjem pa omogočajo dober pregled trenutnega stanja na trgu in jim predstavljajo nove projekte z veliko potenciala za uspešno naložbo.

Angel List

Angel List ni klasična crowdfunding platforma in ni za vsakogar. Namenjena je le tistim podjetjem, ki so že zbrala vsaj 100 tisoč dolarjev semenskega kapitala in so vključena v mrežo angelskih investitorjev Delaware v ZDA.

CircleUp

CircleUp se fokusira predvsem na produkte, ki imajo velik potencial za prodajo in trženje. Da bi v svoje vrste pritegnili še več podjetnikov, so podpisali pogodbo s podjetji General Mills in Procter & Gamble, kar podjetnikom omogoča povezavo z njihovimi blagovnimi znamkami. CircleUp je družinam prijazna platforma: za investitorje, ki osebno poznajo podjetnika, namreč ne zaračunavajo provizije!

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje