10 virov informacij, ki jih podjetnik ne sme spregledati

Razmišljate o ustanovitvi startup podjetja, pa ne veste kako začeti? Predstavljamo vam 10 pomembnih področij, ki jih ne smete spregledati, dodajamo pa tudi relevantne vire, kjer lahko izveste prav vse o določeni temi.

1. Pogoste napake, iskanje investitorjev, uspešno poslovanje

Paul Graham je odličen programer in svetovno znan vlagatelj tveganega kapitala. Najverjetneje vam je bolj poznan kot vodja Y Combinatorja, enega najbolj znanih podjetniških pospeševalnikov na svetu, v katerega je bil sprejet tudi slovenski Double Recall.

Grahamovo delo pa se tu ne konča. V preostanku časa ustvarja zanimive in koristne članke na temo startup podjetništva, kjer razglablja o pogostih napakah mladih podjetnikov, uspešnem poslovanju, pridobivanju sredstev tveganega kapitala in podobno.  Z branjem člankov na njegovi spletni strani boste izvedeli tako rekoč vse o startup podjetništvu.

Več o tem: www.paulgraham.com

2. Principi t. i. vitkega podjetja

Gibanje, ki spreminja načine gradnje in zagona novih startup podjetij, je leta 2008 prvi definiral Eric Ries, do danes pa so principi t. i. vitkega podjetja razširjeni že po svetu. Gre za poseben način izgradnje startup podjetij, pri čemer je poudarek na večji inovativnosti, zmanjšanju nepotrebne potrate časa in izboljšanju učinkovitosti. Zagotovo filozofija, ki pride prav na vseh področjih človekovega življenja, še posebej v podjetništvu.

Več o tem: The Lean Startup

3. Moč podatkov

Dave McClure, vodja podjetniškega inkubatorja 500 Startups, je populiziral t. i. AARRR model za startup podjetja, pri katerem gre za pet ključnih principov: prilastitev (ang. acquisition), aktivacija (ang. activation), hramba (ang. retention), povezovanje (ang. referral) in dobiček (ang. revenue).

Več o tem: AARRR model startup podjetja

4. Kanvas poslovnega modela

Alex Osterwalder se je močno zmedel, ko je prvič naletel na zapleteno poslovno terminologijo. Odločil se je, da bo zasnoval poenostavljen in standardiziran jezik, s katerim lahko povsem enostavno opisujemo poslovni model. Poimenoval ga je »kanvas poslovnega modela«. Z njim si lahko pomagate izrisati neke vrste zemljevid različnih poslovnih strategij in ugotoviti, zakaj nekatere od njih delujejo, druge pa ne.

Več o tem: Kanvas poslovnega modela

5. Taktika spletnega podjetja 37signals

Programer David Heinemeier Hansson in podjetnik Jason Fried, ustanovitelja uspešnega spletnega podjetja 37signals, sta svoje udejstvovanje v podjetništvu opisala v knjigah z naslovom Rework in Getting Real. Tu lahko najdete izvrstne nasvete o tem, kako voditi podjetje na svoj, inovativen način, ki jima je prinesel mnogo uspehov.

Več o tem: Rework in Getting Real

6. Marc Andreessen – vodič za startup podjetja

Marc Andreessen, soustanovitelj podjetja Netscape in kasneje tudi enega najbolj uspešnih skladov tveganega kapitala Andreessen Horowitz, je vodič za startup podjetja spisal že pred nekaj leti. Kljub temu pa njegove besede še niso zastarale, zato le pričnite z branjem!

Več o tem: SLO entrepreneur

7. Startup podjetje od začetka do konca

Ben Horowitz, partner v prej omenjenem skladu Andreessen Horowitz, je na svojem blogu odlično opisal pot startup podjetja od samega začetka do prvih bojev s trgom in konkurenco, našli pa boste tudi ogromno nasvetov na tem področju. Branje bloga močno priporočamo vsem (bodočim) direktorjem startup podjetij, saj vsebuje ogromno informacij s področja vodenja in uspešnega delegiranja.

Več o tem: Blog Bena Horowitza

8. Nasveti za podjetnike

Fred Wilson je vodja zelo uspešnega podjetja, ki se ukvarja z vlaganjem tveganega kapitala. Wilson med drugim piše tudi svoj blog, za startupovce pa je najverjetneje veliko bolj zanimiva tedenska rubrika “The MBA Mondays”, v kateri vsak ponedeljek bralcem ponudi v branje novo zanimivo prigodo, iz katere se je naučil pomembne lekcije kot podjetnik.

Več o tem: The MBA Mondays

9. Začetki v startup podjetništvu, pomembni dogodki za startupe

Startup Digest je spletna stran, namenjena prav startup podjetnikom. Ponuja zanimive članke, ki so skoraj obvezno branje za popolne začetnike v svetu podjetništva, če pa se naročite na tedenska obvestila, zagotovo ne boste več zamudili pomembnih svetovnih tehnoloških dogodkov in razpisov.

Več o tem: Startup Digest

10. Povezovanje startupovcev in investitorjev

AngelList je platforma, ki startup podjetjem omogoča predstavitev in njihovo povezovanje s poslovnimi angeli, potencialnimi investitorji, z mentorji in bodočimi sodelavci. Vi jo lahko uporabljate za nekoliko drugačen namen – služi vam lahko kot zbirka podatkov o zanimivih startupih, o njihovih vzponih in padcih, zagotovo pa boste prav tu našli startup podjetje, ki vas bo navdušilo in vam služilo kot navdih.

Več o tem: AngelList

Vir: Deviant Bits

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje