BLOG MARKETING DELAVNICA

10 »vročih« trgov za izvoz

Marsikateri podjetnik se ne odloči za izvoz svojega izdelka, zaradi številnih regulativ in obilice birokracije. V kolikor resnično verjamete v uspeh svojega proizvoda tudi izven Evropske unije, potem le zavihajte rokave in se podajte v izvozne vode.
10 »vročih« trgov za izvoz

10 »vročih« trgov za izvoz. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 10 »vročih« malce bolj eksotičnih trgov za izvoz

1. Brazilija

Brazilija ponuja veliko priložnosti, predvsem na področju informacijske tehnologije in infrastrukture, kamor država veliko vlaga zaradi Svetovnega prvenstva leta 2014 in Olimpijskih iger leta 2016. Brazilija je država z največjo populacijo v Južni Ameriki in ocenjeno 3,11 odstotno gospodarsko rastjo v lanskem letu.

Obetavni trgi v Braziliji: kmetijska oprema za predelavo, izdelki in storitve za potrošnike, računalništvo in informacijska tehnologija.

2. Kolumbija

Kolumbija je v letu 2011 beležila 4,9 odstotno gospodarsko rast, ki jo je spodbudil prosto trgovinski sporazum z ZDA.

Obetavni trgi v Kolumbiji: storitve in izdelki na področju varovanja, svetovanje s področja transporta in tehnologije ter oprema in storitve za procesiranje podatkov.

3. Indija

Indija je prav tako ena izmed držav v vzponu, največji izziv pa predstavljajo visoki davki, številni jeziki in raznolika kultura ter slaba prometna infrastruktura.

Obetavni trgi v Indiji: izobraževalne storitve, predelava hrane in hladilnice, elektronika, čista energija ter oprema in tehnologija za nadzor onesnaževanja.

4. Indonezija

Ocenjena gospodarska rast Indonezije je bila lani kar 8 odstotna, vendar so regulative še vedno zelo močne in infrastruktura še vedno slaba, kar lahko močno podraži poslovanje.

Obetavni trgi v Indoneziji: informacijsko tehnološke storitve in izdelki, finančne in bančne storitve, čista energija in strokovno usposabljanje.

5. Mehika

ZDA imajo že mnogo let podpisan prosto trgovinski sporazum z Mehiko, ki predstavlja drugi največji izvozni trg za ZDA. Morda se najde prostor tudi za kakšnega evropskega izvoznika.

Obetavni trgi v Mehiki: izdelki in storitve za potrošnike, pakiranje in plastika, turizem in gradbeništvo.

6. Maroko

Maroko ima prav tako kot Mehika podpisan prosto trgovinski sporazum z ZDA in njegova gospodarska rast je za leto 2011 ocenjena na 5 odstotkov. Maroko je precej popularen tudi pri podjetjih iz Evrope, ki uporabljajo državo kot bazo za vse nadaljnje posle z Afriko.

Obetavni trgi v Maroku: obnovljivi viri energije, vodovod, gradbeništvo in storitve s področja varnosti in zaščite.

7. Nigerija

Nigerija uvozi kar 80 odstotkov vseh dobrin, kar predstavlja odlično priložnost. Vendar je priporočljivo sodelovanje zgolj z vlado in izkušenimi profesionalci zaradi visoke stopnje kriminala in goljufij.

Obetavni trgi v Nigeriji: zdravstvene storitve in proizvodi, avtomobilski deli, plovila in finančne storitve.

8. Južno Afriška Republika (JAR)

Država je privlačna za kakršen koli posel, saj ima stabilen finančni sistem, dobro infrastrukturo in poslovno prijazno okolje.

Obetavni trgi v JAR: transportne storitve in svetovanje, franšize v številnih sektorjih ter svetovanje in izdelki s področja informacijske tehnologije.

9. Turčija

Turčija je lansko leto imela 4,6 odstotno gospodarsko rast in je politično ter finančno stabilna država.

Obetavni trgi v Turčiji: Turizem in storitve ter proizvodi za potrošnike.

10. Vietnam

Vietnam ima že nekaj časa enakomerno 5,8 odstotno gospodarsko rast, zaradi česar je uvrščen na seznam »vročih« trgov za izvoz. Vendar je v državi še vedno prisotnih veliko ovir za podjetnike, kot so regulative za okoljevarstvo, korupcija in slaba zaščita intelektualne lastnine.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje