10 »vročih« trgov za izvoz

Marsikateri podjetnik se ne odloči za izvoz svojega izdelka, zaradi številnih regulativ in obilice birokracije. V kolikor resnično verjamete v uspeh svojega proizvoda tudi izven Evropske unije, potem le zavihajte rokave in se podajte v izvozne vode.
10 »vročih« trgov za izvoz

10 »vročih« trgov za izvoz. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 10 »vročih« malce bolj eksotičnih trgov za izvoz

1. Brazilija

Brazilija ponuja veliko priložnosti, predvsem na področju informacijske tehnologije in infrastrukture, kamor država veliko vlaga zaradi Svetovnega prvenstva leta 2014 in Olimpijskih iger leta 2016. Brazilija je država z največjo populacijo v Južni Ameriki in ocenjeno 3,11 odstotno gospodarsko rastjo v lanskem letu.

Obetavni trgi v Braziliji: kmetijska oprema za predelavo, izdelki in storitve za potrošnike, računalništvo in informacijska tehnologija.

2. Kolumbija

Kolumbija je v letu 2011 beležila 4,9 odstotno gospodarsko rast, ki jo je spodbudil prosto trgovinski sporazum z ZDA.

Obetavni trgi v Kolumbiji: storitve in izdelki na področju varovanja, svetovanje s področja transporta in tehnologije ter oprema in storitve za procesiranje podatkov.

3. Indija

Indija je prav tako ena izmed držav v vzponu, največji izziv pa predstavljajo visoki davki, številni jeziki in raznolika kultura ter slaba prometna infrastruktura.

Obetavni trgi v Indiji: izobraževalne storitve, predelava hrane in hladilnice, elektronika, čista energija ter oprema in tehnologija za nadzor onesnaževanja.

4. Indonezija

Ocenjena gospodarska rast Indonezije je bila lani kar 8 odstotna, vendar so regulative še vedno zelo močne in infrastruktura še vedno slaba, kar lahko močno podraži poslovanje.

Obetavni trgi v Indoneziji: informacijsko tehnološke storitve in izdelki, finančne in bančne storitve, čista energija in strokovno usposabljanje.

5. Mehika

ZDA imajo že mnogo let podpisan prosto trgovinski sporazum z Mehiko, ki predstavlja drugi največji izvozni trg za ZDA. Morda se najde prostor tudi za kakšnega evropskega izvoznika.

Obetavni trgi v Mehiki: izdelki in storitve za potrošnike, pakiranje in plastika, turizem in gradbeništvo.

6. Maroko

Maroko ima prav tako kot Mehika podpisan prosto trgovinski sporazum z ZDA in njegova gospodarska rast je za leto 2011 ocenjena na 5 odstotkov. Maroko je precej popularen tudi pri podjetjih iz Evrope, ki uporabljajo državo kot bazo za vse nadaljnje posle z Afriko.

Obetavni trgi v Maroku: obnovljivi viri energije, vodovod, gradbeništvo in storitve s področja varnosti in zaščite.

7. Nigerija

Nigerija uvozi kar 80 odstotkov vseh dobrin, kar predstavlja odlično priložnost. Vendar je priporočljivo sodelovanje zgolj z vlado in izkušenimi profesionalci zaradi visoke stopnje kriminala in goljufij.

Obetavni trgi v Nigeriji: zdravstvene storitve in proizvodi, avtomobilski deli, plovila in finančne storitve.

8. Južno Afriška Republika (JAR)

Država je privlačna za kakršen koli posel, saj ima stabilen finančni sistem, dobro infrastrukturo in poslovno prijazno okolje.

Obetavni trgi v JAR: transportne storitve in svetovanje, franšize v številnih sektorjih ter svetovanje in izdelki s področja informacijske tehnologije.

9. Turčija

Turčija je lansko leto imela 4,6 odstotno gospodarsko rast in je politično ter finančno stabilna država.

Obetavni trgi v Turčiji: Turizem in storitve ter proizvodi za potrošnike.

10. Vietnam

Vietnam ima že nekaj časa enakomerno 5,8 odstotno gospodarsko rast, zaradi česar je uvrščen na seznam »vročih« trgov za izvoz. Vendar je v državi še vedno prisotnih veliko ovir za podjetnike, kot so regulative za okoljevarstvo, korupcija in slaba zaščita intelektualne lastnine.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje