100 milijonov za startup podjetja

Približno tisoč startup in ostalih inovativnih podjetij bo od evropske komisije javno-zasebnega partnerstva za internet dobilo nepovratna sredstva v višini 100 milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena ustvarjanju boljšega ekosistema za razvoj in obstoj startup podjetij v Evropi.

Sredstva javno-zasebnega partnerstva za internet prihodnosti v višini 100 milijonov evrov bodo namenjena razvoju aplikacij in drugih digitalnih storitev na številnih področjih, od prometa in zdravja do pametne proizvodnje, energije in medijev.

Financiranje bo potekalo prek 20 konzorcijev, predstavnikov spletnega ekosistema, kot so na primer pospeševalci, platforme za skupinsko financiranje (crowdfunding), imetniki tveganega kapitala, skupne uporabe prostorov (co-working), regionalne organizacije za financiranje, tehnološka podjetja ter združenja malih in srednje velikih podjetij (MSP). Sodelujoče konzorcije bodo izbrali na podlagi tega, kako načrtujejo kar največji ekonomski učinek financiranja na celotni spletni ekosistem.

Podpredsednik evropske komisije Neelie Kroes je za javnost povedal, da v Evropi potrebujemo več inovacij in digitalne ekonomije. Da bi ta cilj dosegli, potrebujemo boljši ekosistem za startupe.

Financiranje je tudi del načrta Commission’s StartUp Europe za pospeševanje in povezovanje evropskega podjetniškega ekosistema – vse z namenom, da bi podjetja v Evropi nastajala in tudi ostajala. Commission’s StartUp Europe sestoji iz Leaders Club (neodvisna skupina ustanoviteljev s področja visokotehnološkega podjetništva), Europioneers (nagrade in tekmovanja za najboljše podjetnike visokotehnoloških podjetij), EU Accelerators Network (mreženje) in spodbujanje EU spletnih talentov.

Vabimo vas k branju članka Viri financiranja.

Tokratni razpis za sredstva je tretji in zadnji razpis javno-zasebnega partnerstva za internet prihodnosti, vrednega 500 milijonov evrov, ki od leta 2011 podjetjem in državam pomaga izkoristiti priložnosti mobilnega interneta in podatkovne revolucije ter spodbuditi inovativnost in odpiranje delovnih mest v evropskem digitalnem sektorju.

Vir: europa.eu

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje