100 milijonov za startup podjetja

Avtor — 26.07.2013
Približno tisoč startup in ostalih inovativnih podjetij bo od evropske komisije javno-zasebnega partnerstva za internet dobilo nepovratna sredstva v višini 100 milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena ustvarjanju boljšega ekosistema za razvoj in obstoj startup podjetij v Evropi.

Sredstva javno-zasebnega partnerstva za internet prihodnosti v višini 100 milijonov evrov bodo namenjena razvoju aplikacij in drugih digitalnih storitev na številnih področjih, od prometa in zdravja do pametne proizvodnje, energije in medijev.

Financiranje bo potekalo prek 20 konzorcijev, predstavnikov spletnega ekosistema, kot so na primer pospeševalci, platforme za skupinsko financiranje (crowdfunding), imetniki tveganega kapitala, skupne uporabe prostorov (co-working), regionalne organizacije za financiranje, tehnološka podjetja ter združenja malih in srednje velikih podjetij (MSP). Sodelujoče konzorcije bodo izbrali na podlagi tega, kako načrtujejo kar največji ekonomski učinek financiranja na celotni spletni ekosistem.

Podpredsednik evropske komisije Neelie Kroes je za javnost povedal, da v Evropi potrebujemo več inovacij in digitalne ekonomije. Da bi ta cilj dosegli, potrebujemo boljši ekosistem za startupe.

Financiranje je tudi del načrta Commission’s StartUp Europe za pospeševanje in povezovanje evropskega podjetniškega ekosistema – vse z namenom, da bi podjetja v Evropi nastajala in tudi ostajala. Commission’s StartUp Europe sestoji iz Leaders Club (neodvisna skupina ustanoviteljev s področja visokotehnološkega podjetništva), Europioneers (nagrade in tekmovanja za najboljše podjetnike visokotehnoloških podjetij), EU Accelerators Network (mreženje) in spodbujanje EU spletnih talentov.

Vabimo vas k branju članka Viri financiranja.

Tokratni razpis za sredstva je tretji in zadnji razpis javno-zasebnega partnerstva za internet prihodnosti, vrednega 500 milijonov evrov, ki od leta 2011 podjetjem in državam pomaga izkoristiti priložnosti mobilnega interneta in podatkovne revolucije ter spodbuditi inovativnost in odpiranje delovnih mest v evropskem digitalnem sektorju.

Vir: europa.eu

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje