100 novih zaposlitev za mlade

Glavni cilj platforme Challenge Future, ki je bila ustanovljena leta 2009 v Sloveniji, je vzpodbuditi mlade k iskanju konkretnih rezultatov, predvsem pa, da se tem v čim večjem številu omogoči dostop do pripravništev in zaposlitve.
Dileme ZDR, ZDOH-2, ZPIZ-2 in ZUTD

(Vir slike: sxc.hu)

Ta teden so na Challenge Future v sodelovanju s partnerji objavili kar 3 nova tekmovanja za mlade od 18 do 30 let.

Finalisti omenjenih treh tekmovanj bodo imeli zagotovljeno udeležbo na zaposlitvenih delavnicah in na zaključnem dogodku Challenge Future Summit 2013, kjer bo podeljenih več kot 100 zaposlitev in štipendij za nadaljnje izobraževanje.

Partnerji Challenge Future

Letošnji projekt podpirajo mednarodno združenje za razvoj managementa CEEMAN, svetovalno podjetje A.T. Kearney, Univerza v Mariboru, RAZ:UM ter Evropska Unija s podporo sredstev Youth in Action “Creating Future with Creating Jobs”.

Tekmovanja

Tekmovanja izzivajo mlade k razvijanju idej za nove oblike zaposlovanja, povezovanja z zaposlovalci, razvoja znanj in veščin ter k iskanju poslovnih rešitev za dvig konkurenčnosti srednje in vzhodne Evrope.

Kar 30 od 80 mest na zaključnem dogodku je namenjenih slovenskim tekmovalcem, od tega 20 študentom fakultet članic Univerze v Mariboru.

Ustanoviteljica in predsednica Challenge Future mag. Andreja Kodrin komentira: “Brezposelnost mladih dosega rekordne ravni po vsem svetu. V Evropski uniji je vsak peti mlajši od 26 let brez zaposlitve. Žal se bo razkorak med potrebami in razpoložljivimi zaposlitvami še poglabljal. Strokovnjaki World Business Foruma pričakujejo kar od 600 do 900 milijonov brezposelnih oseb, mlajših od 26 let, in sicer že v prihodnjih desetih letih. Odgovor na te izzive ponuja Challenge:Future (C:F), ki bo letos že tretjič izzval mlade k samoaktivaciji in k soustvarjanju prihodnosti. Prav zato je boj proti brezposelnosti mladih in ustvarjanje novih delovnih mest osrednja tema letošnjega tekmovanja.”

Čas za prijavo imate samo še do konca meseca

Mladi med 18 in 30 letom lahko sodelujejo na tekmovanju skupaj z mentorji kot posamezniki ali kot ekipa. K tekmovanju morajo pristopiti do 18. februarja 2013 in nato najkasneje do konca tega meseca oddati svoje predloge.

Zaposlitveni bootcami po celem svetu

Kar osemdeset izbranih mladih z najvišjimi dosežki s tekmovanja se bo med 20. in 26. septembrom 2013 udeležilo dogodka C:F Summit 2013, ki bo v Mariboru, Ljubljani in na Bledu. V sklopu tega dogajanja bo izpeljan tudi štiridnevni zaposlitveni bootcamp, kamor bo povabljenih tudi trideset slovenskih udeležencev.

Ob robu tekmovanja Challenge Future v letu 2013 izvaja še deset zaposlitvenih bootcampov. Do sedaj so ti potekali že v Turčiji, Latviji in Indiji, v prihodnjih mesecih pa se bodo odvijali še v Nigeriji, Ugandi, Ruandi, Romuniji, na Danskem in v Singapurju.

Vir: challengefuture

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje