11 nasvetov uspešnih ljudi, II. del

Predstavljamo vam še drugi del nasvetov, ki so jih na začetku svoje kariere prejeli nekateri zelo uspešni ljudje. Preberite si nasvete, ki so jih poslovneži dobili od svojih staršev, mentorjev, poslovnih partnerjev ali kolegov in ki so jim pomagali do uspeha.

1. Spencer Rascoff, direktor Zillow

Najboljši nasvet, ki ga je kdaj koli prejel Spencer, se glasi: “Vedno zaposli ljudi, ki so še boljši od tebe.” Spencer je mnenja, da moraš biti dovolj prepričan v svoj položaj, da najameš ljudi, ki so nadpovprečni, da delajo pod tabo. Vse prevečkrat managerji – zavestno ali nezavestno – najemajo ljudi, ki so slabši od njih, da bi sami v primerjavi z njimi izpadli boljši.

2. Brad Smith, predsednik in direktor Intuit

Brad je dobil po končani univerzi nasvet od svojega očeta glede zaposlitve. Oče mu je dejal, da se prava služba ne pojavi kot strela z jasnega neba. Prav tako prava služba ni nekaj, kar večina ljudi že od nekdaj ve, da si želi, temveč je proces poskusov in napak – potovanje in odkritje.

3. Ilya Pozin, ustanovitelj Ciplex

“Ne bodi perfekcionist” – ta nasvet je Ilya dobil že 7 let nazaj, vendar ga dolgo časa ni želel upoštevati. Danes ga upošteva in svoj uspeh pripisuje ravno tej modrosti.

4. Caryn Seidman Becker, direktorica CLEAR

Caryn je svoj najboljši nasvet dobila pri 13 letih od svojega dedka, ki ji je svetoval, naj se spravi k sebi in nadaljuje. “Danes temu pravijo biti odporen, kar je najbolj pomembna lastnost, ki jo potrebujete za uspeh,” dodaja Caryn.

5. Michael Moritz, predsednik Sequoia Capital

Ustanovitelj Sequoia Capital, Don Valentine, je pred 25 leti Michaelu dal jedrnat in močan nasvet: “Upoštevaj svoje instinkte.”

Preberite si tudi I. del novice: 11 nasvetov uspešnih ljudi.

6. Jim Clifton, direktor Gallup

Jim je najboljši nasvet dobil od svojega očeta, ki mu je dejal, da se njegova slabost nikoli ne bo razvila, medtem ko se bodo njegove moči razvijale v nedogled.

7. Zach Coelius, direktor Triggit

Kot startup podjetnik si je Zach že neštetokrat želel obupati. Od tega so ga odvrnili nasveti podjetnikov, ki so že šli skozi težke začetniške čase. Rdeča nit njihovih zgodb in nasvetov je bila, da se moraš ne glede na to, kako slabo kaže, vedno opomniti, da si lahko vesel, da kaj takega sploh počneš in moraš v tem uživati – vsaj dokler lahko.

8. Dave Kerpen, direktor Likeable Local

Dave je svoj najljubši nasvet prejel od tasta, ki ga je naučil poslovnega paradoksa, ki se glasi: “Kadar želiš nekaj od nekoga, mu raje daj nekaj brez obveznosti ali pričakovanj. Ponudi mu svoje usluge. Obnašaj se kot pravi prijatelj, še preden se zares spoprijateljiš. Lahko sedaj z gotovostjo trdiš, da bo usluga vrnjena? Vsekakor, da ne! Ampak to ni bistveno – bistveno je, da kadar se boš obnašal nesebično in kadar se boš obnašal kot pravi prijatelj – zaupanja vreden, spoštljiv in prijazen – potem se bodo iz odnosa pričele rojevati dobre stvari.”

9. Matt Barrie, direktor Freelancer.com

Matt je svoj najboljši nasvet dobil pri 16 letih od podjetnika, ki je prodajal svoj posel njegovim staršem. Podjetnik mu je svetoval: “Če te kdo kdaj vpraša, ali lahko nekaj narediš in ti je pripravljen dati priložnost, samo skoči. Kako boš zadevo izpeljal, se boš domislil potem, ko boš že imel službo.”

10. Bill Drayton, direktor Ashoka

Po mnenju Billa lahko dobimo najslabše nasvete od ljudi, ki imajo najboljše namene, zato morate upoštevati predvsem sebe – prenehati morate poslušati druge in pričeti slediti svoji viziji.

11. Kevin Chou, direktor Kabam

Kevin je dobil najljubši nasvet od svojega kolega: “Spremembe v podjetju nikoli niso priljubljene, vendar je od njih odvisno preživetje.”

Vir: businessinsider.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje