11 razlogov, zakaj ne dosežemo želenih ciljev

Vsak izmed nas ima cilje, vendar jih nekateri dosežejo lažje kot drugi. Naštetih je 11 razlogov zaradi katerih morda niste dosegli cilja.
11 razlogov, zakaj ne dosežemo želenih ciljev

Pomembno je, da dosežemo zadane cilje. (vir slike: http://www.thegreatlifeguide.com/)

 1. Odlašanje. Največkrat ne ukrepamo, ker se nam situacija še ne zdi kritična, vendar, ko situacija postane kritična je največkrat že prepozno.
 2. Podcenjevanje ciljev. Doseganje ciljev pomeni priti iz točke A v točko B. Za doseganje cilja (točka B) si naredimo načrt, ko smo še v točki A, kar pa ni najbolj učinkovito, saj ne moremo biti prepričani, da nas bo ta načrt res pripeljal do točke B. Rešitev je naslednja: ko smo na poti od točke A do točke B sproti ocenjujemo situacijo in preverjamo svoj napredek. Na ta način se bomo izognili podcenjevanju zastavljenih ciljev.
 3. Preveč časa posvetite temu, da branite svoje odločitve in iščete izgovore za neuspeh. Ko vam nekdo ponudi predlog, namesto, da se branite in iščete izgovore, se raje posvetujte s sogovornikom in morda pridete do rešitve. Manj časa razmišljajte o svojih problemih in več časa posvetite iskanju rešitev.
 4. Ste preveč zaprti v svoj svet. Vedno morate biti pripravljeni malo tvegati in zaviti iz svojih ustaljenih poti. Ni priporočljivo, da se vedno posvetujete z istimi prijatelji, se lotite reševanja problema na isti način, se ukvarjate z enim in istim problemom, itd. Odprite svoj svet: spoznajte nove ljudi, poglejte stvari iz novega oz. svežega zornega kota, prebirajte nove knjige in različne bloge.
 5. Ne delate stvari pravilno. Če delate stvari na določen način in ni rezultatov je to znak, da je potrebno spremeniti vaš način dela. Priporočljivo je pogledati na kakšen način so se lotili dela ljudje, ki jim je uspelo rešiti problem s katerim se ukvarjate in jih posnemati.
 6. Izogibanje in strah. Nekaterim nalogam se izogibamo oz. jih prelagamo na kasnejši datum, ker so nam neprijetne. Na žalost se noben problem ne bo rešil sam od sebe, zato je potrebno zavihati rokave in se lotiti tud manj prijetnih nalog.
 7. Prehitro se pustite zamotiti. Sposobnost, da ostanete osredotočeni na svoj cilj je ključna za uspeh.
 8. Stvari naredite bolj zapletene, kot v resnici so. Največkrat so stvari veliko bolj enostavne, kot si mislite, zato bodite pozorni, da si po nepotrebnem ne zapletate preprostih nalog.
 9. Prehitro odnehate. Pri vsaki poti k cilju boste naleteli na točko, kjer kljub vašemu trudu ne boste dosegli pravih rezultatov. V takem primeru ne smete obupati, vendar morate vztrajati in zgolj vprašanje časa je, kdaj vam bo uspelo.
 10. Pozabite na zastavljen cilj. Lahko se zgodi, da pozabite kakšen cilj ste si zadali in se zadovoljite z manj. Cilj, ki ga želite doseči morate vedno imeti na očeh, saj to predstavlja vašo pot do uspeha.
 11. Vedno se poslužujete istih metod dela. Ključno za vaš uspeh je, da eksperimentirate in preizkušate nove metode dela.

 

Vir: lifehack.org

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje