12 dnevnih navad, zaradi katerih boste v službi boljše volje

Avtor uslivar — 09.12.2013
Komentiraj!
Mladi podjetniki, združeni v organizaciji Young Entrepreneur Council (YEC), so dobili nalogo: »Imenujte dnevno navado, zaradi katere ste v službi boljše volje.« Preberite njihove odgovore in poskusite katerega tudi upoštevati.
12 dnevnih navad, zaradi katerih boste v službi boljše volje

12 dnevnih navad, zaradi katerih boste boljše volje v službi (Vir slike: sxc.hu)

1. Pojdite teči.

Kit Hickey, soustanoviteljica podjetja Ministry of Supply, pravi, da se ji med tekom porodijo najboljše ideje, zato je ta postal del njenega vsakdana. Sama gre teči kar med odmorom za malico, zato, da si med delom zbistri misli.

2. Telovadite zjutraj.

Alex Frias, predsednik organizacije Track Marketing Group, prav tako priporoča telovadbo, a že pred odhodom na delo. Kot pravi, mu to pomaga zbrati misli, se osredotočiti na cilje in vizualizirati dolgoročno strategijo za svoje podjetje.

3. Na delo pridite pred ostalimi.

Kim Kaupe, soustanoviteljica 'ZinePak, svetuje, da se odpravite v službo dve uri pred svojimi sodelavci. Sama v tem času odgovori na vso prejeto elektronsko pošto, zajtrkuje, posluša glasbo in se na splošno umiri. Tako lahko lažje osredotoči svoje misli in organizira svoj delovni dan.

4. Pozabavajte se.

Derek Capo iz organizacije Next Step China vam predlaga, da med delom prekinete rutino in se malo pozabavate s sodelavci. S svojimi kolegi ta čas nameni plesu, kuhanju ali pa le pogovorom o življenju. Na tak način vsem pokažejo, da so lahko resni pri delu, a hkrati cenijo veselo vzdušje.

5. Poslušajte glasbo.

Maren Hogan iz Red Branch Media priporoča, da v pisarni zavrtite kakšno spletno radijsko postajo. Nekateri sodelavci bodo ob glasbi začeli peti, drugi bodo negodovali nad slabim izborom glasbe radijske postaje, v vsakem primeru pa bo to razbilo monotonost. Odmori za druženje so, kot pravi Maren, zelo pomembni.

6. Omislite si pisarniškega kužka.

Phil Laboon je povedal, da imajo v pisarni družbe Eyeflow Internet Marketing svojega pisarniškega francoskega buldoga, ki sliši na ime Bowser. Zjutraj se ga vsi zaposleni razveselijo, tekom dneva pa se vsakdo lahko z njim malo poigra.

7. Zjutraj dobro razgibajte svoje telo.

Tudi Anthony Saladino iz Kitchen Cabinet Kings vam priporoča malo telesne aktivnosti pred odhodom v službo ali pa kar v pisarni. Vzemite si 10 minut in naredite nekaj raztegovalnih vaj, s čimer boste pripravili svoje misli in telo na izzive dneva.

8. Pojdite na popoldanski sprehod.

Andrew Schrage, ustanovitelj družbe Money Crasher Personal Finance, je ugotovil, da mu 20 minut hoje nekaj ur pred koncem delovnega dne pomaga biti bolj produktiven. Kljub temu, da si za malico vzame polno uro, mu na koncu vseeno zmanjka kondicije za dokončanje dnevnih nalog. Po krajšem sprehodu to ni več problem.

9. Sprostite se z bikram jogo.

Že prej omenjeni Andrew Saladino priporoča tudi kratko sproščanje z bikram jogo. V odmoru za malico jo prakticira tudi sam, s čimer vsaj začasno odmisli vse težave v službi. Bikram joga sicer spada med bolj zahtevne, zato se lahko začetniki sprostite tudi s kakšno drugo tehniko joge.

10. Meditirajte vsak dan.

David EhrenBerg, direktor družbe Early Growth Financial Services, pravi, da ga meditacija pomiri in prizemlji. Po meditaciji lahko z večjo osredotočenostjo opravlja svoje delo.

11. V službo pojdite peš.

Benish Shah, ustanoviteljica družbe Before the Label, vsak dan prehodi 6 kilometrov in pol, pogosto v visokih petkah. New York, čez katerega se sprehodi na poti v službo, ji vedno znova da navdih in ideje, ki jih nato v službi poskuša implementirati.

12. Zahvalite se.

Podjetnik Joe Apfelbaum iz Ajax Union pa vam svetuje, da pokažete svojo hvaležnost. Napišite zahvalno čestitko, presenetite svoje sodelavce z zajtrkom, zahvalite se svoji ekipi. Z izkazovanjem hvaležnosti lahko namreč motivirate druge, a tudi sebe.

Vir: Under30CEO

Prijavi se na e-novice!