12 nenavadnih lastnosti podjetnikov

Veliko člankov piše o tem, kako ni vsakdo primeren za podjetnika. Kljub temu pa lahko vse atribute, ki jih nato naštevajo članki, povežemo z uspešnimi podjetniki. Največkrat so te lastnosti delavnost, vztrajnost, moč prepričevanja in disciplina.

Tokrat vam predstavljamo tudi tiste manj očitne in manjkrat omenjene lastnosti, ki nakazujejo na to, da boste dober/a podjetnik/ca.

1. Sovražite Status Quo

Niste pristaš tega, da bi zgolj čakali, da gre nekaj mimo vas, ne razumete stvari, ki so bile narejene samemu sebi v namen, in ne želite biti del črede, ki zasleduje pastirja.

2. Hitro vam postane dolgčas

To, da se hitro naveličate stvari, ni nujno slabo – lahko je to zgolj posledica prelahkih nalog, v katerih ne najdete izziva.

3. Nezadovoljstvo s službo

Ste preveč kreativni in preveč samosvoji, da bi delali za organizacijo, ki je prepočasna in polna birokracije? Mnogo uspešnih podjetnikov se je nekdaj soočalo z enakimi problemi.

4. Upornik

Ste znani kot upornik? Se vam zdi, da določena pravila organizacije za vas ne veljajo? Morda se boste bolje znašli v podjetništvu kot sam svoj šef.

5. Upiranje avtoriteti

Imate že od majhnega probleme z avtoriteto: s starši, z učitelji, z nadrejenimi? To je zgolj še ena lastnost, ki je skupna podjetnikom.

6. Pripravljeni na spremembe

Ljudje s podjetniško žilico vedno opazijo prostor za izboljšave in so prepričani, da bi nalogo lahko naredili bolje. Ste tudi vi eden izmed takih ljudi?

7. Klepetanje ni vaša vrlina

Vam je težko kramljati o nepomembnih stvareh? Tovrstna socialna aktivnost se marsikateremu podjetniku zdi odveč.

8. Drugačnost

Ste v mladosti izstopali in so vas zaradi tega kritizirali in se norčevali iz vas? To je zgolj zato, ker ste bili pripravljeni narediti več in se niste bali biti drugačni.

9. Obsedenost

Vas označujejo kot človeka, ki je obseden zgolj zato, ker težko spustite iz rok stvari, v katere resnično verjamete – tudi to je ena izmed lastnosti uspešnih podjetnikov.

10. Strah pred samostojnostjo

Vas je strah, da bi šli na svoje in se hkrati bojite, da tega ne boste storili? Tovrsten strah je pogost pri podjetnikih, saj nas družba uči, da je veliko bolj tvegano biti podjetnik kot si poiskati dobro službo.

11. Ne morete se sprostiti

Imate problem zvečer zaspati, ker vam misli in nove ideje še vedno švigajo po glavi? Se naslednje jutro zbudite še vedno z istimi idejami v mislih? Ne bodite v skrbeh, to je ena izmed pogostih lastnosti, ki jih posedujejo uspešni podjetniki.

12. Nezmožnost zlitja z okolico

Niste samozavestni, ker imate občutek, da se ne vklopite v družbo in ste drugačni? Ko boste prišli do spoznanja, da ste drugačni in da s tem ni nič narobe, boste ugotovili, da se v vas skriva podjetnik, ki komaj čaka, da ga spustite na svobodo.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje