12 nenavadnih lastnosti podjetnikov

Avtor — 19.11.2012
Veliko člankov piše o tem, kako ni vsakdo primeren za podjetnika. Kljub temu pa lahko vse atribute, ki jih nato naštevajo članki, povežemo z uspešnimi podjetniki. Največkrat so te lastnosti delavnost, vztrajnost, moč prepričevanja in disciplina.

Tokrat vam predstavljamo tudi tiste manj očitne in manjkrat omenjene lastnosti, ki nakazujejo na to, da boste dober/a podjetnik/ca.

1. Sovražite Status Quo

Niste pristaš tega, da bi zgolj čakali, da gre nekaj mimo vas, ne razumete stvari, ki so bile narejene samemu sebi v namen, in ne želite biti del črede, ki zasleduje pastirja.

2. Hitro vam postane dolgčas

To, da se hitro naveličate stvari, ni nujno slabo – lahko je to zgolj posledica prelahkih nalog, v katerih ne najdete izziva.

3. Nezadovoljstvo s službo

Ste preveč kreativni in preveč samosvoji, da bi delali za organizacijo, ki je prepočasna in polna birokracije? Mnogo uspešnih podjetnikov se je nekdaj soočalo z enakimi problemi.

4. Upornik

Ste znani kot upornik? Se vam zdi, da določena pravila organizacije za vas ne veljajo? Morda se boste bolje znašli v podjetništvu kot sam svoj šef.

5. Upiranje avtoriteti

Imate že od majhnega probleme z avtoriteto: s starši, z učitelji, z nadrejenimi? To je zgolj še ena lastnost, ki je skupna podjetnikom.

6. Pripravljeni na spremembe

Ljudje s podjetniško žilico vedno opazijo prostor za izboljšave in so prepričani, da bi nalogo lahko naredili bolje. Ste tudi vi eden izmed takih ljudi?

7. Klepetanje ni vaša vrlina

Vam je težko kramljati o nepomembnih stvareh? Tovrstna socialna aktivnost se marsikateremu podjetniku zdi odveč.

8. Drugačnost

Ste v mladosti izstopali in so vas zaradi tega kritizirali in se norčevali iz vas? To je zgolj zato, ker ste bili pripravljeni narediti več in se niste bali biti drugačni.

9. Obsedenost

Vas označujejo kot človeka, ki je obseden zgolj zato, ker težko spustite iz rok stvari, v katere resnično verjamete – tudi to je ena izmed lastnosti uspešnih podjetnikov.

10. Strah pred samostojnostjo

Vas je strah, da bi šli na svoje in se hkrati bojite, da tega ne boste storili? Tovrsten strah je pogost pri podjetnikih, saj nas družba uči, da je veliko bolj tvegano biti podjetnik kot si poiskati dobro službo.

11. Ne morete se sprostiti

Imate problem zvečer zaspati, ker vam misli in nove ideje še vedno švigajo po glavi? Se naslednje jutro zbudite še vedno z istimi idejami v mislih? Ne bodite v skrbeh, to je ena izmed pogostih lastnosti, ki jih posedujejo uspešni podjetniki.

12. Nezmožnost zlitja z okolico

Niste samozavestni, ker imate občutek, da se ne vklopite v družbo in ste drugačni? Ko boste prišli do spoznanja, da ste drugačni in da s tem ni nič narobe, boste ugotovili, da se v vas skriva podjetnik, ki komaj čaka, da ga spustite na svobodo.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje