14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android

Pri štirinajstih letih je Lucia Sanches po dveh letih izdelave in učenja programiranja objavila igrico v trgovini Play Store. Sodobne tehnologije omogočajo, da lahko vsak dostopa do znanja in ga uporablja za izdelavo novih orodij. Pri tem otroci niso izjema.
14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android

14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android (Vir: Deathtothestockphoto.com)

Lucia je z izdelavo igrice pričela pred dvema letoma, po tem, ko so ji starši kupili nov računalnik. Ko je na internetu prebrala zgodbo o fantu, ki je pri štirinajstih letih ustvaril igrico z več kot milijon prenosov, je dobila motivacijo, da bi to naredila tudi sama.

Za izdelavo igrice je izbrala brezplačno verzijo programa Stencyl, ki naj bi zahteval manj programiranja in bi bil uporabnikom bolj prijazen. Kljub temu pa je izdelava igrice še vedno zapletena naloga, kar je po neprestanih opozorilih o napakah, ugotovila tudi Lucia.

Motivacija je bila prevelika, da bi jo to ustavilo. Pripravila se je do tega, da se je naučila potrebnih veščin, za kar ni plačevala tečajev ali inštruktorjev, uporabljala je le brezplačni Youtube in internet.

Uspelo ji je, ker je vedela kaj hoče

Lucia je imela od samega začetka jasen cilj. Želela si je ustvariti igrico, ki bi jo lahko igrali na mobilnih telefonih.

Čas je, da tudi vi razvijete svojo podjetniško idejo. Pomoč najdete v MP šoli >>

Najbolj je uživala med izdelavo različnih nivojev v igrici. Izdelave slednjih se je lotila skrbno, saj je pred delom na računalniku za vsak nivo v igrici oblikovala osnutek na papirju. A tudi to ji je bil včasih pravi izziv, saj je težko dobivati nove ideje vedno znova in znova.

Uspeh ni denar, uspeh je pridobljeno znanje

Ko je po mesecih dela in testiranja bila zadovoljna s končno obliko igrice, jo je objavila v trgovini Google Play, kjer jo lahko najdete pod imenom Crazy Blocks. Igrica zaenkrat še ni dosegla velikega števila prenosov, prav tako Lucy z oglasi, ki se prikazujejo v igrici, ne služi denarja. Njen uspeh je to, da ji je iz nič uspelo izdelati novo igrico in jo objaviti v trgovini Google Play. Lucia pravi, da je več kot zaslužek pomembno to, kar se je naučila iz dvoletne izkušnje.

Vir: venturebeat.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje