14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android

Pri štirinajstih letih je Lucia Sanches po dveh letih izdelave in učenja programiranja objavila igrico v trgovini Play Store. Sodobne tehnologije omogočajo, da lahko vsak dostopa do znanja in ga uporablja za izdelavo novih orodij. Pri tem otroci niso izjema.
14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android

14-letna deklica z znanjem s spleta izdelala igrico za Android (Vir: Deathtothestockphoto.com)

Lucia je z izdelavo igrice pričela pred dvema letoma, po tem, ko so ji starši kupili nov računalnik. Ko je na internetu prebrala zgodbo o fantu, ki je pri štirinajstih letih ustvaril igrico z več kot milijon prenosov, je dobila motivacijo, da bi to naredila tudi sama.

Za izdelavo igrice je izbrala brezplačno verzijo programa Stencyl, ki naj bi zahteval manj programiranja in bi bil uporabnikom bolj prijazen. Kljub temu pa je izdelava igrice še vedno zapletena naloga, kar je po neprestanih opozorilih o napakah, ugotovila tudi Lucia.

Motivacija je bila prevelika, da bi jo to ustavilo. Pripravila se je do tega, da se je naučila potrebnih veščin, za kar ni plačevala tečajev ali inštruktorjev, uporabljala je le brezplačni Youtube in internet.

Uspelo ji je, ker je vedela kaj hoče

Lucia je imela od samega začetka jasen cilj. Želela si je ustvariti igrico, ki bi jo lahko igrali na mobilnih telefonih.

Čas je, da tudi vi razvijete svojo podjetniško idejo. Pomoč najdete v MP šoli >>

Najbolj je uživala med izdelavo različnih nivojev v igrici. Izdelave slednjih se je lotila skrbno, saj je pred delom na računalniku za vsak nivo v igrici oblikovala osnutek na papirju. A tudi to ji je bil včasih pravi izziv, saj je težko dobivati nove ideje vedno znova in znova.

Uspeh ni denar, uspeh je pridobljeno znanje

Ko je po mesecih dela in testiranja bila zadovoljna s končno obliko igrice, jo je objavila v trgovini Google Play, kjer jo lahko najdete pod imenom Crazy Blocks. Igrica zaenkrat še ni dosegla velikega števila prenosov, prav tako Lucy z oglasi, ki se prikazujejo v igrici, ne služi denarja. Njen uspeh je to, da ji je iz nič uspelo izdelati novo igrico in jo objaviti v trgovini Google Play. Lucia pravi, da je več kot zaslužek pomembno to, kar se je naučila iz dvoletne izkušnje.

Vir: venturebeat.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje