14 norih načinov za motivacijo

V podjetništvu vas čaka veliko uspehov in neuspehov, pri vsem tem pa je najbolj pomembno to, da vedno najdete v sebi dovolj volje, da poizkusite ponovno. Predstavljamo vam nekaj najbolj preprostih in norih strategij, ki vam bodo povečale motivacijo.
14 norih načinov za motivacijo

14 norih načinov za motivacijo. (Vir slike: sxc.hu)

Naslednjih 14 načinov za boljšo motivacijo vas bo pripeljalo do novih poslovnih in osebnih zmag.

1. Naučite se obvladovati svoje misli. Vsak dan urite svoje misli, da bodo zgolj pozitivne – izogibajte se negativnim.

2. Naučite se obvladovati svoje telo. Da se podate novim izzivom naproti, morate biti fizično pripravljeni. Spremenite način prehranjevanja (v kolikor le-ta ni najbolj zdrav) in se redno gibajte.

3. Izogibajte se negativnežem. Takšni ljudje vam izsesajo energijo in vam kradejo čas – izberite pravo družbo.

4. Poiščite si družbo enako motiviranih. V družbi motiviranih ljudi boste tudi sami bolj motivirani, saj vas bo prevzela njihova volja in energija. Prav tako lahko v takšni družbi dobite kakšno zanimivo idejo.

5. Imejte cilje, vendar bodite fleksibilni. Začrtani cilji so zelo pomembni, vendar nikakor ne smejo postati zakon.

6. Vaša dejanja naj odražajo nek višji cilj. Vsako dejanje, ki ne odraža višjega cilja, ki ste si ga zastavili, je brez pomena.

7. Prevzemite odgovornost za rezultate. Nikar ne krivite oz. dajajte zaslug sreči ali nadnaravnim silam – to so samo izgovori!

8. Vedno znova (dnevno) preizkušajte svoje meje. Hoja po ustaljenih in poznanih poteh vas bo postarala, zato naj vas ne bo strah se soočati z novimi izzivi in hoditi po nepoznanih poteh – na tak način se boste razvili in zrasli.

9. Ne čakajte popolnosti: storite to zdaj! Perfekcionisti so največkrat poraženci v igri življenja. Prizadevajte si doseči odličnost in ne nedosegljive perfekcije.

10. Veselite se tudi lastnega neuspeha. Najpomembnejših življenjskih modrosti se boste naučili iz porazov. Vzemite si čas in preučite kje se vam je zataknilo in zakaj je do tega prišlo.

11. Uspeha ne vzemite preveč resno. Uspeh je lahko povod za jutrišnji polom – v kolikor se ga preveč veselite in postanete zadovoljni.

12. Pri določevanju ciljev ne bodite šibki. Cilj je postavljen zato, da se ga doseže! Nikar ne pričnite stavka s „Poizkusil bom…” ali pa „Potrudil se bom…” Cilje morate izražati s stavki, ki se pričnejo z „Bom…” ali pa „Moram…”

13. Neukrepanje je poraz. V kolikor ne ukrepate in ne poizkusite se to šteje kot avtomatični neuspeh. Samo pomislite, če ne boste niti poizkusili, se tudi iz neuspeha ne morate nič naučiti.

14. Premislite preden izgovorite. Bodite raje tiho in ne komentirajte stvari, ki se vas ne tičejo.

Vir: inc.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje