14 vročih startupov financiranih s strani znanih podjetnikov

Kreativni ljudje nikoli ne spijo. Vedno iščejo nove izzive in priložnosti. Predstavljamo vam 9 podjetnikov, ki so prišli do uspeha in bogastva s svojim poslom in sedaj z zasluženim denarjem investirajo v druga startup podjetja.

Navsezadnje, v čem je smisel obogateti, če tega denarja ne moreš investirati v nekaj, kar ti bo prineslo še več bogastva?

1. Kevin Rose, investiral v Foursquare in Fab

Rose je ustanovitelj spletne strani Digg, kjer uporabniki sami objavljajo zgodbe in novice.

Investicija v startup Foursquare: Digg je bil leta 2009 eden izmed devetih investitorjev z investicijo v višini 1,35 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Fab.com: Leta 2001 je bil omenjeni podjetnik eden izmed osemnajstih investitorjev z investicijo 7,7 milijonov dolarjev.

2. Peter Thiel, investiral v Facebook in Zyngo

Peter je soustanovitelj spletne strani za denarne transakcije Paypal.

Investicija v startup Facebook: Bil je eden izmed prvih investitorjev, del ekipe dveh poslovnih angelov z investicijo v višini 500.000 dolarjev leta 2004.

Investicija v startup Zynga: V letu 2008 je bil Thiel eden izmed desetih investitorjev, ki so v Zyngo investirali 10 milijonov dolarjev.

3. Reid Hoffman, investiral v Shopkick

Hoffman je soustanovitelj poslovnega družbenega omrežja LinkedIn.

Investicija v startup Shopkick: Hoffman je bil eden izmed štirih investitorjev z investicijo v višini 2,5 milijonov dolarjev leta 2010.

4. Kevin Hartz, investiral v Pinterest in Milo

Hartz je soustanovitelj spletne strani za promocijo dogodkov in prodajo vstopnic Eventbrite.

Investicija v startup Pinterest: Hartz je bil leta 2010 eden izmed desetih poslovnih angelov, ki so investirali skupaj 500.000 dolarjev, in nato še leto kasneje eden izmed sedmih investitorjev, ki so investirali znesek v višini 10 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Milo: V omenjeni startup je prav tako investiral dvakrat, leta 2008 kot eden izmed sedmih investitorjev z zneskom 950.000 dolarjev in nato še leto kasneje kot eden izmed sedemnajstih investitorjev, ki so skupaj investirali 4 milijone dolarjev.

5. Eduardo Saverin, investiral v ShopSavvy

Saverin je nekdanji direktor in soustanovitelj Facebooka, ki je med drugim investiral tudi v interaktivno video spletno stran Qwiki in podjetje za verifikacijo plačil preko mobilnih telefonov Jumio. Investicija v startup podjetje ShopSavvy je znašala 7 milijonov dolarjev.

6. Chris Sacca, investiral v Twitter, Kickstarter in Instagram

Sacca je ustanovitelj podjetja Lowercase Capital, ki se ukvarja z upravljanjem startup podjetij, ki so na samem začetku.

Investicija v startup Twitter: Sacca je bil leta 2007 eden izmed devetih investitorjev, ki so investirali 5 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Kickstarter: Tukaj je bil Sacca eden izmed osemnajstih investitorjev, ki so leta 2011 investirali kar 10 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Instagram: Bil je tudi eden izmed petih investitorjev, ki so v Instagram leta 2011 investirali znesek v višini 7 milijonov dolarjev.

7. Caterina Fake, investirala v Esty

Podjetnica, soustanoviteljica spletne strani za objavljanje fotografij Flickr, je leta 2006 investirala v startup Etsy kot ena izmed petih investitorjev, ki so investirali 1 milijon dolarjev.

8. Chris Dixon, investiral v Voxer

Dixon je soustanovitelj aplikacije za priporočila Hunch. Letos aprila je bil eden izmed šestih investitorjev, ki so v startup Voxer investirali kar 30 milijonov dolarjev.

9. Timothy Ferriss, investiral v Twitter in Posterous

Ferriss je uspešen podjetnik in avtor knjižne uspešnice The 4-Hour Workweek.

Investicija v startup Twitter: Ferriss je bil eden izmed šestih investitorjev, ki so leta 2008 v Twitter investirali znesek v višini 15 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Posterous: Leta 2008 je bil eden izmed osmih investitorjev, ki so v startup investirali 725.000 dolarjev.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , , ,