14 vročih startupov financiranih s strani znanih podjetnikov

Kreativni ljudje nikoli ne spijo. Vedno iščejo nove izzive in priložnosti. Predstavljamo vam 9 podjetnikov, ki so prišli do uspeha in bogastva s svojim poslom in sedaj z zasluženim denarjem investirajo v druga startup podjetja.

Navsezadnje, v čem je smisel obogateti, če tega denarja ne moreš investirati v nekaj, kar ti bo prineslo še več bogastva?

1. Kevin Rose, investiral v Foursquare in Fab

Rose je ustanovitelj spletne strani Digg, kjer uporabniki sami objavljajo zgodbe in novice.

Investicija v startup Foursquare: Digg je bil leta 2009 eden izmed devetih investitorjev z investicijo v višini 1,35 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Fab.com: Leta 2001 je bil omenjeni podjetnik eden izmed osemnajstih investitorjev z investicijo 7,7 milijonov dolarjev.

2. Peter Thiel, investiral v Facebook in Zyngo

Peter je soustanovitelj spletne strani za denarne transakcije Paypal.

Investicija v startup Facebook: Bil je eden izmed prvih investitorjev, del ekipe dveh poslovnih angelov z investicijo v višini 500.000 dolarjev leta 2004.

Investicija v startup Zynga: V letu 2008 je bil Thiel eden izmed desetih investitorjev, ki so v Zyngo investirali 10 milijonov dolarjev.

3. Reid Hoffman, investiral v Shopkick

Hoffman je soustanovitelj poslovnega družbenega omrežja LinkedIn.

Investicija v startup Shopkick: Hoffman je bil eden izmed štirih investitorjev z investicijo v višini 2,5 milijonov dolarjev leta 2010.

4. Kevin Hartz, investiral v Pinterest in Milo

Hartz je soustanovitelj spletne strani za promocijo dogodkov in prodajo vstopnic Eventbrite.

Investicija v startup Pinterest: Hartz je bil leta 2010 eden izmed desetih poslovnih angelov, ki so investirali skupaj 500.000 dolarjev, in nato še leto kasneje eden izmed sedmih investitorjev, ki so investirali znesek v višini 10 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Milo: V omenjeni startup je prav tako investiral dvakrat, leta 2008 kot eden izmed sedmih investitorjev z zneskom 950.000 dolarjev in nato še leto kasneje kot eden izmed sedemnajstih investitorjev, ki so skupaj investirali 4 milijone dolarjev.

5. Eduardo Saverin, investiral v ShopSavvy

Saverin je nekdanji direktor in soustanovitelj Facebooka, ki je med drugim investiral tudi v interaktivno video spletno stran Qwiki in podjetje za verifikacijo plačil preko mobilnih telefonov Jumio. Investicija v startup podjetje ShopSavvy je znašala 7 milijonov dolarjev.

6. Chris Sacca, investiral v Twitter, Kickstarter in Instagram

Sacca je ustanovitelj podjetja Lowercase Capital, ki se ukvarja z upravljanjem startup podjetij, ki so na samem začetku.

Investicija v startup Twitter: Sacca je bil leta 2007 eden izmed devetih investitorjev, ki so investirali 5 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Kickstarter: Tukaj je bil Sacca eden izmed osemnajstih investitorjev, ki so leta 2011 investirali kar 10 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Instagram: Bil je tudi eden izmed petih investitorjev, ki so v Instagram leta 2011 investirali znesek v višini 7 milijonov dolarjev.

7. Caterina Fake, investirala v Esty

Podjetnica, soustanoviteljica spletne strani za objavljanje fotografij Flickr, je leta 2006 investirala v startup Etsy kot ena izmed petih investitorjev, ki so investirali 1 milijon dolarjev.

8. Chris Dixon, investiral v Voxer

Dixon je soustanovitelj aplikacije za priporočila Hunch. Letos aprila je bil eden izmed šestih investitorjev, ki so v startup Voxer investirali kar 30 milijonov dolarjev.

9. Timothy Ferriss, investiral v Twitter in Posterous

Ferriss je uspešen podjetnik in avtor knjižne uspešnice The 4-Hour Workweek.

Investicija v startup Twitter: Ferriss je bil eden izmed šestih investitorjev, ki so leta 2008 v Twitter investirali znesek v višini 15 milijonov dolarjev.

Investicija v startup Posterous: Leta 2008 je bil eden izmed osmih investitorjev, ki so v startup investirali 725.000 dolarjev.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje