150 mladih na StartItUp! festivalu v Novem mestu

Avtor — 13.09.2013
Sobotno popoldne prve sobote v septembru je preko 150 ljudi preživelo v Novem mestu na StartItUp! festivalu. Čez teden dni pa organizatorji StartUP Novo mesto že začenjajo s svojim pospeševalnim programom, imenovanim KickUP.
150 mladih na StartItUp! festivalu v Novem mestu

150 mladih na StartItUp! festivalu v Novem mestu

Festival StartitUp! je v soboto, 7. septembra v Novo mesto privabil več kot 150 ljudi, ki so prisluhnili kar 6 govorcem, ki so vsi uspešni slovenski podjetniki. Z obiskovalci so delili svoje izkušnje, kako so se znašli v poslovnem svetu, se soočili z izzivi, preskočili ovire in kako svoj posel uspešno opravljajo tudi danes.

Dejan Romih iz MountVacationa je udeležencem položil na srce naj sledijo svojim sanjam in počnejo to kar jih veseli. Sam je pred leti pustil redno službo ter se lotil posla, ki se dotika njegove strasti: smučanja. MountVacation je trenutno eden največjih spletnih portalov za gorski turizem v Evropi.

Domačinka Milena Jakovljević iz Mediodroma je govorila o ženskah v podjetništvu ter izpostavila pomen mentorja, ki ti lahko na začetku podjetniške poti pomaga prečkati marsikatero oviro.

Matjaža Mrgoleta iz Confidlyja privlači predvsem razgibanost startup življenja. Pred leti je pustil dobro plačano, vendar monotono IT službo in se lotil preizkušanja različnih podjetniških idej. Njegov tretji poizkus ga je vodil na TS Startup, kjer sta s soustanoviteljico Jeleno le en mesec pred koncem izbora svojo idejo popolnoma spremenila, ter na koncu zmagala in dobila prvo investicijo v podjetje.

O moči in vplivu poslovnega družabnega omrežja LinkedIn je govoril Matej Golob iz 30Lean, ki po desetletju dela za veliko IT multinacionalko zdaj svetuje večjim podjetjem pri implementaciji lean startup pristopa pri vodenju projektov.

Staš Stankovič iz podjetja Lumu je udeležence pozval, naj ne sprejmejo življenja, kot ga narekuje družba, temveč naj ga spremenijo in naredijo razburljivega. Z ekipo Lumu, ki je poleti na Kickstarterju presenetila z uspešnim projektom svetlomera za mobilnike, gredo v naslednjih dneh v San Francisco predstavi Lumu na eno največjih startup konferenc, TechCrunch Disrupt.

Dogodek je v pravem gurmanskem slogu zaključila novomeška podjetnica Meta Kocjan, lastnica podjetja Malamačka, ki je prav tako redno službo zamenjala za svojo strast, vino in kulinariko. Za udeležence je pripravila pokušino vin ter izpostavila priložnosti v panogi, ki se, po zaslugi mladega vala vinskih podjetnikov, vedno bolj spogleduje tudi z informacijskimi tehnologijami.

StartUP Novo mesto, organizator StartItUp! festivala, čez teden dni začenja s svojim pospeševalniškim programom, imenovanim KickUP. Vanj vabijo vse mlade, ki jih zanima podjetništvo, računalništvo ali dizajn ter si želijo ustvariti svoj startup. V KickUPu jim bodo na voljo delovni prostori, mentorji ter izobraževanja, torej vse kar mladi podjetnik rabi, da razvije svojo poslovno idejo ter se preizkusi na trgu.

Zmagovalec KickUP programa bo za nagrado prejel pot v Amsterdam, kjer bo lahko dva tedna spoznaval tamkajšnjo startup sceno v Rockstart pospeševalniku. Več informacij o programu je predstavljenih na spletni strani:http://www.startup.si/kickup, ter na Info dnevu, ki bo potekal 16. septembra v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. 

Organizatorji dogodka se zahvaljujejo glavnim sponzorjem in partnerjem festivala: Si.mobil center Novo mesto, Banka Koper, Mozilla Slovenija ter Razvojni center Novo mesto.

Vir: Start-up.si

Oznake: , ,