2 navadi izjemno všečnih ljudi

So očarljivi, pristni, avtentični in lahko navdihnejo celoten prostor s svojo podobo in idejami. Sprostite tudi sami svojo t.i. pozo moči, naredite prostor za ekspresijo avtentičnosti in v pogovoru z neznancem v prvi vrsti bodite pripravljeni poslušati.
Mladi uspešni podjetniki: izziv ali priložnost?

Mladi uspešni podjetniki: izziv ali priložnost?

Sprostitev poze moči

Sicer je včasih ustrezno, če znate neverbalno izražati strogo samozavest, vendar ne pretiravajte s tem, saj boste dajali vtis, da poskušate ustvarjati svojo pomembnost za vsako ceno.

Glede na analize strokovnjakov s tovrstnega področja, sta Bill Clinton in Nelson Mandela izjemen primer všečnih ljudi s sposobnostjo ustvarjanja prijetne energije pri novih poznanstvih. Clinton po analizah sodeč naredi korak naprej in se s tem izogne »ti moraš priti do mene« momentu, medtem ko je imel Mandela navado z nasmeškom stopiti naprej in se rahlo prikloniti, kar je izžarevalo gesto spoštovanja do potencialnega sogovornika. Pri tem sta dva pomembna človeka dala na stran svojo pomembnost in status ter pri tem izžarevala pristnost.

Ko se torej sami znajdete na srečanju, predavanju ali konferenci polni nepoznanih ljudi, se sprostite in v sproščenem slogu naredite prvi korak do vašega potencialnega sogovornika oz. sogovornice. Ljudje imajo radi ljudi, ki majo radi njih – oz. to znajo pokazati na avtentičen način.

Poslušanje

Poudarek je na besedici ‘poslušanje’, saj večina pri novih poznanstvih iz vzroka živčnosti ali želje po ustvarjanju pomembnosti ves čas govoriči o sebi in svojih projektih.

Uporabite svoj interes, vljudnost in socialne geste ter poskušajte postaviti svojemu sogovorniku tista prava vprašanja na povsem nevsiljiv način. S tem boste pokazali predvsem spoštovanje do mnenj in razmišljanja osebe nasproti sebe.

Vir: Inc.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje