2 navadi izjemno všečnih ljudi

So očarljivi, pristni, avtentični in lahko navdihnejo celoten prostor s svojo podobo in idejami. Sprostite tudi sami svojo t.i. pozo moči, naredite prostor za ekspresijo avtentičnosti in v pogovoru z neznancem v prvi vrsti bodite pripravljeni poslušati.
Mladi uspešni podjetniki: izziv ali priložnost?

Mladi uspešni podjetniki: izziv ali priložnost?

Sprostitev poze moči

Sicer je včasih ustrezno, če znate neverbalno izražati strogo samozavest, vendar ne pretiravajte s tem, saj boste dajali vtis, da poskušate ustvarjati svojo pomembnost za vsako ceno.

Glede na analize strokovnjakov s tovrstnega področja, sta Bill Clinton in Nelson Mandela izjemen primer všečnih ljudi s sposobnostjo ustvarjanja prijetne energije pri novih poznanstvih. Clinton po analizah sodeč naredi korak naprej in se s tem izogne »ti moraš priti do mene« momentu, medtem ko je imel Mandela navado z nasmeškom stopiti naprej in se rahlo prikloniti, kar je izžarevalo gesto spoštovanja do potencialnega sogovornika. Pri tem sta dva pomembna človeka dala na stran svojo pomembnost in status ter pri tem izžarevala pristnost.

Ko se torej sami znajdete na srečanju, predavanju ali konferenci polni nepoznanih ljudi, se sprostite in v sproščenem slogu naredite prvi korak do vašega potencialnega sogovornika oz. sogovornice. Ljudje imajo radi ljudi, ki majo radi njih – oz. to znajo pokazati na avtentičen način.

Poslušanje

Poudarek je na besedici ‘poslušanje’, saj večina pri novih poznanstvih iz vzroka živčnosti ali želje po ustvarjanju pomembnosti ves čas govoriči o sebi in svojih projektih.

Uporabite svoj interes, vljudnost in socialne geste ter poskušajte postaviti svojemu sogovorniku tista prava vprašanja na povsem nevsiljiv način. S tem boste pokazali predvsem spoštovanje do mnenj in razmišljanja osebe nasproti sebe.

Vir: Inc.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje