2 navadi izjemno všečnih ljudi

So očarljivi, pristni, avtentični in lahko navdihnejo celoten prostor s svojo podobo in idejami. Sprostite tudi sami svojo t.i. pozo moči, naredite prostor za ekspresijo avtentičnosti in v pogovoru z neznancem v prvi vrsti bodite pripravljeni poslušati.
Mladi uspešni podjetniki: izziv ali priložnost?

Mladi uspešni podjetniki: izziv ali priložnost?

Sprostitev poze moči

Sicer je včasih ustrezno, če znate neverbalno izražati strogo samozavest, vendar ne pretiravajte s tem, saj boste dajali vtis, da poskušate ustvarjati svojo pomembnost za vsako ceno.

Glede na analize strokovnjakov s tovrstnega področja, sta Bill Clinton in Nelson Mandela izjemen primer všečnih ljudi s sposobnostjo ustvarjanja prijetne energije pri novih poznanstvih. Clinton po analizah sodeč naredi korak naprej in se s tem izogne »ti moraš priti do mene« momentu, medtem ko je imel Mandela navado z nasmeškom stopiti naprej in se rahlo prikloniti, kar je izžarevalo gesto spoštovanja do potencialnega sogovornika. Pri tem sta dva pomembna človeka dala na stran svojo pomembnost in status ter pri tem izžarevala pristnost.

Ko se torej sami znajdete na srečanju, predavanju ali konferenci polni nepoznanih ljudi, se sprostite in v sproščenem slogu naredite prvi korak do vašega potencialnega sogovornika oz. sogovornice. Ljudje imajo radi ljudi, ki majo radi njih – oz. to znajo pokazati na avtentičen način.

Poslušanje

Poudarek je na besedici ‘poslušanje’, saj večina pri novih poznanstvih iz vzroka živčnosti ali želje po ustvarjanju pomembnosti ves čas govoriči o sebi in svojih projektih.

Uporabite svoj interes, vljudnost in socialne geste ter poskušajte postaviti svojemu sogovorniku tista prava vprašanja na povsem nevsiljiv način. S tem boste pokazali predvsem spoštovanje do mnenj in razmišljanja osebe nasproti sebe.

Vir: Inc.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje