20 najbolj vročih startup mest

Vsekakor je Silicon Valley mesto, ki ga pozna praktično vsak startup podjetnik, ni pa edino mesto, ki je primerno za zagon podjetja. Na spodnjem seznamu je tako tudi nekaj mest, ki vas bodo presenetila, kot so Sao Paulo v Braziliji in Bangalore v Indiji.
20 najbolj vročih startup mest

20 najbolj vročih startup mest. (Vir slike:sxc.hu)

Poročilo Genome’s Startup Ecosystem Report 2012 vsebuje 20 najbolj vročih startup mest na svetu. Kriteriji izbire so bili med drugim: investiranje, podjetniški način razmišljanja, upoštevanje trendov, podpora in talent.

Nekatera mesta na seznamu po podatkih podjetja Intuit celo prekašajo vsem znani Silicon Valley. Na primer: 20 % podjetnikov v Santiagu (Čile) je ženskega spola, medtem, ko je v Silicon Valley samo 10 % podjetnic.

Seznam mest, ki imajo najbolj vročo startup sceno:

 1. Silicon Valley, ZDA
 2. Tel Aviv, Izrael
 3. Los Angeles, ZDA
 4. Seattle, ZDA
 5. New York City, ZDA
 6. Boston, ZDA
 7. London, Velika Britanija
 8. Toronto, Kanada
 9. Vancouver, Kanada
 10. Chicago, ZDA
 11. Paris, Francija
 12. Sydney, Avstralija
 13. Sao Paulo, Brazilija
 14. Moskva, Rusija
 15. Berlin, Nemčija
 16. Waterloo, Kanada
 17. Singapur, Singapur
 18. Melbourne, Avstralija
 19. Bangalore, Indija
 20. Santiago, Čile

Zanimivo je, da je veliko podjetnikov začelo svojo podjetniško pot v Silicon Valley in se nato odločilo odpreti svoje podjetje drugje. Največ podjetnikov se je preselilo v Waterloo (35%), v Singapur (33%) in v Toronto (31%).

Če primerjamo delavnost podjetnikov v Silicon Valley in tistih v Singapurju, lahko opazimo, da so slednji veliko bolj delavni. V Silicon Valley podjetniki v povprečju delajo skoraj 10 ur na dan, v Singapurju pa celo 11 ur na dan.

Podjetniki v Parizu pa so eni izmed najbolj izobraženih iz zgornjega seznama, saj jih ima kar 97% zaključen magistrski ali doktorski študij. Za primerjavo, v Silicon Valleyu ima takšno izobrazbo le 42% podjetnikov.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje