20 najbolj vročih startup mest

Vsekakor je Silicon Valley mesto, ki ga pozna praktično vsak startup podjetnik, ni pa edino mesto, ki je primerno za zagon podjetja. Na spodnjem seznamu je tako tudi nekaj mest, ki vas bodo presenetila, kot so Sao Paulo v Braziliji in Bangalore v Indiji.
20 najbolj vročih startup mest

20 najbolj vročih startup mest. (Vir slike:sxc.hu)

Poročilo Genome’s Startup Ecosystem Report 2012 vsebuje 20 najbolj vročih startup mest na svetu. Kriteriji izbire so bili med drugim: investiranje, podjetniški način razmišljanja, upoštevanje trendov, podpora in talent.

Nekatera mesta na seznamu po podatkih podjetja Intuit celo prekašajo vsem znani Silicon Valley. Na primer: 20 % podjetnikov v Santiagu (Čile) je ženskega spola, medtem, ko je v Silicon Valley samo 10 % podjetnic.

Seznam mest, ki imajo najbolj vročo startup sceno:

 1. Silicon Valley, ZDA
 2. Tel Aviv, Izrael
 3. Los Angeles, ZDA
 4. Seattle, ZDA
 5. New York City, ZDA
 6. Boston, ZDA
 7. London, Velika Britanija
 8. Toronto, Kanada
 9. Vancouver, Kanada
 10. Chicago, ZDA
 11. Paris, Francija
 12. Sydney, Avstralija
 13. Sao Paulo, Brazilija
 14. Moskva, Rusija
 15. Berlin, Nemčija
 16. Waterloo, Kanada
 17. Singapur, Singapur
 18. Melbourne, Avstralija
 19. Bangalore, Indija
 20. Santiago, Čile

Zanimivo je, da je veliko podjetnikov začelo svojo podjetniško pot v Silicon Valley in se nato odločilo odpreti svoje podjetje drugje. Največ podjetnikov se je preselilo v Waterloo (35%), v Singapur (33%) in v Toronto (31%).

Če primerjamo delavnost podjetnikov v Silicon Valley in tistih v Singapurju, lahko opazimo, da so slednji veliko bolj delavni. V Silicon Valley podjetniki v povprečju delajo skoraj 10 ur na dan, v Singapurju pa celo 11 ur na dan.

Podjetniki v Parizu pa so eni izmed najbolj izobraženih iz zgornjega seznama, saj jih ima kar 97% zaključen magistrski ali doktorski študij. Za primerjavo, v Silicon Valleyu ima takšno izobrazbo le 42% podjetnikov.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje