‘Kick-off’ tekmovanja Start:up Slovenija

Začenja se 8. krog tekmovanja Start:up Slovenija in nov krog financiranja Slovenskega podjetniškega sklada s produkti P2 (zagonska subvencija v višini 54.000 €), SK75 (konvertibilno posojilo v višini 75.000 €) in SK200 (javna lastniška investicija v višini 200.000 €).
‘Kick-off’ tekmovanja Start:up Slovenija

‘Kick-off’ tekmovanja Start:up Slovenija in novosti pri financiranju start-up podjetij v letu 2015

Na novinarski konferenci, ki je potekala pred uradnim začetkom Foruma, so predstavili vse finančne in vsebinske podatke ter novosti pri financiranju start-up podjetij v letu 2015 s produkti P2, SK75 in SK200, za katere je od skupno 36 mio EUR spodbud sklada za mlada podjetja na voljo skoraj 8 mio EUR, namenjenih izključno inovativnim start-up podjetjem.

Primerljivi z najboljšimi start-up ekosistemi!

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v preteklem letu oblikoval, v letošnjem letu pa še nadgradil ponudbo produktov, ki mlada podjetja spremljajo v vseh fazah razvoja – od zagona in priprave MVP-ja oz. minimalno sprejemljivega produkta do preverjanja tržnega potenciala, vstopa in širitve na trg ter globalne rasti. Po meri posameznih razvojnih faz podjetja so krojeni tudi letošnji razpisi SPS, na katera se mlada oziroma inovativna start-up podjetja lahko prijavijo v letu 2015:

1. razvojna faza podjetja: RAZVOJ MVP

Podjetje lahko pridobi spodbude za zagon inovativnih podjetij P2 v višini do 54.000 evrov.

2a. razvojna faza podjetja: OD MVP-ja DO TRGA

Inovativno start-up podjetje prek produkta SK75 lahko pridobi semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila v višini 75.000 evrov.

2b. Razvojna faza podjetja. OD MVP-ja DO GLOBALNEGA TRGA

Inovativno start-up podjetje prek produkta SK200 lahko pridobi javno lastniško investicijo oz. direkten kapitalski vložek sklada v višini do 200.000 evrov.

3. razvojna faza podjetja GLOBALNA RAST:

Podjetje lahko pridobi tvegan kapital preko družb tveganega kapitala (DTK) do 1,5 milijona evrov.

4.razvojna faza podjetja NADALJNA RAST:

Mlado podjetje lahko pridobi garancije s subvencijo obrestne mere do višine kredita 1.250.000 evrov za klasične projekte in do višine kredita 937.500 evrov na podjetje za tehnološko inovativne projekte.

Vsebinska podpora podjetjem ali t.i. ‘SPS dvojček’

Prvi trije produkti P2, SK75 in SK200, so tesno povezani z Iniciativo Start:up slovenija, ki zanje organizira predselekcijske postopke, pri čemer je pred-selekcijski postopek za P2 že tradicionalno povezan s tekmovanjem Start:up Slovenija. Pri teh spodbudah gre za ‘SPS dvojček’, s katerim sklad mladim podjetjem v najbolj občutljivi začetni razvojni fazi poleg finančne podpore v tesnem sodelovanju z Inciativo Start:up nudi tudi bogato vsebinsko podporo prek intenzivnih mentorsko-izobraževalnih programov.

Nadgradnja tekmovanja Start:up Slovenija

Tekmovanje Start:up Slovenija 2015 se od lanskoletnega tekmovanja razlikuje predvsem po tem, da je zanj, podobno kot za produkte SK75 in SK200, organiziran pred-selekcijski postopek, v okviru katerega se podjetniki osebno predstavijo pred strokovno komisijo, na start-up šoli izpilijo svoj poslovni model in prezentacijo ter se pripravijo za nastop na demo dnevu. Poleg tega tekmovanje Start:up Slovenija 2015 v skladu s sodobnimi vitkimi in agilnimi podjetniškimi metodologijami ter prakso svetovnih start-up pospeševalnikov ukinja oddajanje poslovnih načrtov kot dela prijavne dokumentacije. Namesto tega uvaja odgovore na 29 vprašanj, ki izhajajo iz vitkega okvirja ‘Lean Canvasa’ in opisujejo vse ključne sestavine poslovnega modela podjetja.

Vsebinske podpore

Produkt P2 po principu ‘SPS dvojček’ podjetnikom zagotavlja vsebinsko podporo prek sodelovanja v predselekcijskem postopku z demo dnevom tekmovanja Start:up Slovenija 2015. Sodelovanje je obvezno za vsa podjetja, ki se želijo prijaviti na razpis P2. Rok za prijavo je 20. marec 2015!

Vsebinsko podporo produktov SK75 in SK200 bodo podjetja po principu ‘SPS dvojček’ lahko koristila v okviru neobvezne prijave v pred-selekcijski postopek, ki ga organizira Iniciativa Start:up Slovenija. Rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 20. marec 2015!

Prvi uspehi prejemnikov SK50 iz leta 2014

Dvema iz skupine 18 prejemnikov investicije SK50 je letos že uspelo uresničiti prve prodajne uspehe.

Prvo je start-up podjetje SmartPA z inovativnim iskalnikom poslovnih kontaktov Datafy, ki ga vodi Igor Panjan. Gre za ”big data” aplikacijo, ki nadomešča in avtomatizira zamudno ročno brskanje in iskanje poslovnih kontaktov prek spletnih iskalnikov, kot so LinkedIn, Google, Yahoo, Xing in drugi.

Drugo je start-up podjetje Allbatron, ki razvija in trži spletno in mobilno aplikacijo Lyra Wallet. Gre za digitalno študentsko denarnico, namenjeno spletnemu ali mobilnemu plačevanju vseh študijskih oz. študentskih obveznosti, rešitev pa v nadgradnji omogoča digitalizacijo vseh drugih študentskih aktivnosti, kot so npr. e-indeks ali e-CV ter druge sodobne rešitve na področju e-učenja in povezovanja študentov s potencialnimi delodajalci.

Vsi prejemniki investicije SK50 oz. investicije SGH pospeševalnika v letu 2014

 1. Adora-med d.o.o. – brezdotični displej, za kirurge
 2. Allbatron d.o.o – plačilni sistem LYRA WALLET, namenjenega tako študentom kot univerzam
 3. BOATGUARD d.o.o. – energetsko učinkovita naprava za daljinsko vodenje plovil
 4. CEATM d.o.o. – spletna in mobilna storitev AITO, ki kitajskim popotnikom pomaga planirati in organizirati potovanja na Balkan
 5. Doo d.o.o. – aplikacija Poberi Me
 6. Eforma d.o.o. – spletni portal Moj Mojster
 7. Getapro d.o.o. – mobilna aplikacija za rezervacije in plačevanje storitev osebnim trenerjem
 8. Internacionalni šport d.o.o – športno socialno omrežje z bazo ponudnikov športa in rekreacije
 9. Lushna d.o.o. – preoblikovanje naravnih lokacij v privlačno ekološko turistično
 10. NERVteh d.o.o. – robotika, specializirana za tehnologijo avtomobilskega simulatorja
 11. Nizkocenovci d.o.o – spletna platforma, ki uporabnikom nizkocenovnih letov olajša iskanje letalskih kart
 12. NP3 d.o.o – 3d tiskanje, 3d skeniranje in 3d modeliranje
 13. Pricejet d.o.o. – spletna platforma, za ponudnike storitev
 14. Prospeh d.o.o. – sistem sledljivosti mlečnih in mesnih proizvodov
 15. Safe Cover d.o.o – edinstven pokrovček za varno in higiensko pitje iz pločevinke.
 16. Setran Plus d.o.o. – notranja pasivna klimatsko napravo AIRTOWER
 17. SmartPA d.o.o. – »big data« iskalnik poslovnih kontaktov
 18. SolAir d.o.o. – sončni zračni kolektor

Vir: startup.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje