20 poslovnih idej za katere ne potrebujete veliko denarja

Si želite ustanoviti start-up podjetje, pa nimate denarja? Ni vse v denarju in velikih finančnih investicijah, pomembna je tudi (ali pa zgolj) dobra ideja in želja po uspehu. Preberite si nekaj zanimivih predlogov, ki smo jih pripravili za vas.

V podjetniške vode se je dobro podati čim prej, da dobite občutek kako stvari potekajo, se naučite osnov računovodstva, osnov pogajanj in marketinga ter na splošno dobite občutek kaj pomeni biti podjetnik. Nikar naj vas ne skrbi, če niste več mladi – sledeči predlogi so namenjeni vsem.

1. Svetovanje

Izberite si področje, ki ga obvladate in postanite svetovalec. Izbirate lahko med najrazličnejšimi področji, kot npr.: osebne finance, trženje blagovne znamke, itd.

2. Plesna ali glasbena šola

Ste glasbeno ali plesno nadarjeni? Pojdite na nekaj tečajev v lokalno glasbeno ali plesno šolo nato pa pričnite s svojim lastnim poslom. V začetku ponudite zgolj osnovne tečaje in se sproti izobražujte, tako, da boste vsako sezono svojim strankam lahko ponudili nekaj več.

3. Internetni posel

  • Tudi blog lahko postane posel. V kolikor se odločite za to pot imejte v mislih, da bo potrebno vložiti veliko časa in truda. Blog, ki ima veliko obiska se ne ustvari čez noč.
  • Lahko se naučite programirati in pričnete z ustvarjanjem najrazličnejših aplikacij ali
  • se podate v trženje preko zastopnikov (angl. affiliate marketing).

4. Pisanje

V kolikor vam pisanje člankov in hitro tipkanje ne delata problemov, se lahko lotite pisanja spletnih vsebin.

5. Fitness ali joga inštruktor (-ica)

V kolikor radi telovadite ali obožujete jogo ter poleg tega še radi delate z ljudmi, lahko postanete joga ali fitness inštruktor (-ica).

6. Vzdrževanje spletnih vsebin

Mnogo podjetij si ustvari poceni in preproste spletne strani, potem pa potrebujejo nekoga, da bi jih vzdrževal – morda prav vi postanete njihov rešitelj.

7. Vodič do uspešne kariere

Veliko najstnikov in njihovih staršev je zmedenih glede karierne prihodnosti. Raziščete lahko področje možnih zaposlitev za mlade in kaj vsaka od zaposlitev zahteva, ter nato mladim in njihovim staršem pomagate pri odločitvi o nadaljnjem šolanju ali morebitnem poklicu.

8. Predavatelj ali trener

V kolikor imate za seboj že mnogo let delovnih izkušenj, pričnite s ponujanjem brezplačnih predavanj ali treningov s svojega področja, čez nekaj časa pa lahko pričnete predavati za honorar.

9. Organizacija dogodkov

Lahko se specializirate za organizacijo porok, rojstnih dnevov ali pa za organizacijo poslovnih dogodkov.

10. Poslovna darila

Postanite specialist za izbiro in nakup najbolj primernih poslovnih daril.

11. Ročno izdelana čokolada

Čokolada je priljubljena prav povsod. V kolikor se seznanite z izdelavo in oblikovanjem čokolade lahko to postane vaš glavni vir zaslužka.

12. Turistični vodič

Pri tem predlogu boste morali uporabiti svojo domišljijo in ponuditi nekaj unikatnega. Morda ogled mesta v katerem živite z dodatnim presenečenjem.

13. Osebni pomočnik

Ne boste verjeli, vendar nekateri res nimajo časa iti v trgovino, peljati avto k popravilu ali v avtopralnico, itd.

14. Sprehajalec psov ali varuška za domače živali

Če ste ljubitelj živali, se lahko odločite za posel sprehajanja psov ali čuvanje domačih živali v odsotnosti lastnikov.

15. Storitev preverjanja dejstev in raziskav

Predvsem v tujini, vsak večji medij obsesivno preverja vse vire zgodbe, ki jo bo objavil. Ker večina teh medijev nima zaposlenega nekoga ravno za tovrstno delo, je to lahko odlična priložnost za nekoga, ki ga tovrstno delo ne moti.

16. Vzdrževalec objektov

Gre za storitev vzdrževanja hiše, vrta ali stanovanja, kadar so lastniki odsotni. Tovrstna storitev lahko zajema vse od oglašanja na telefonske klice in odpiranja pošte pa vse do vzdrževanja vrta.

17. Neodvisni prodajalec

V kolikor vam prodaja ni tuja in ste v tem dobri lahko postanete neodvisni prodajalec. Tudi pri nas je kar nekaj podjetij (prodaja kozmetike, prehranskih dopolnil, čistil, itd.), ki to možnost ponujajo.

18. Oblikovanje letakov

V kolikor ste dober oblikovalec se lahko lotite oblikovanja letakov ali brošur.

19. Inštrukcije

Ste specialist za določeno področje? Ali pa vam zgolj leži določena tema? Poglejte predmetnike osnovnih, srednjih ali višjih šol in si izberite predmete, ki vam najbolj ležijo.

20. Administrativne storitve

Pričnete lahko tudi z lastnim poslom administrativnih storitev. Veliko manjših podjetij ima potrebo po storitvah, ki zavzemajo tipkanje, urejanje in pošiljanje pošte, vendar ne dovolj, da bi za to delo nekoga zaposlili.

Upamo, da vam bo kateri od zgoraj naštetih predlogov pomagal pri zagonu lastnega podjetja. Veliko uspeha!

Vir: moneyunder30 , mohitpawar in entrepreneurs

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje