25 milijonov investiranih v Transferwise

Pred kratkim so iz mladega podjetja Transferwise, ki že od leta 2011 uspešno konkurira velikim finančnim ustanovam, naznanili vstop novih investitorjev. Branson, Thiel in drugi so v startup nakazali 25 milijonov dolarjev.
25 milijonov investiranih v Transferwise

Richard Branson je nad svojim novim “varovancem” navdušen (Vir slike: venturebeat.com)

Thiel’s Valar Ventures, Index Ventures, podjetnik Richard Branson in še nekaj drugih pomembnih britanskih tveganih kapitalistov je v mlado podjetje vložilo kar 25 milijonov dolarjev.

Gre za startup, ki je že kmalu po nastanku leta 2011 doživel velik preboj. Ekipa dveh soustanoviteljev, Estoncev Krista Käärmanna in Taaveta Hinrikusa, se je hitro razširila, podjetje pa je v hipu postalo konkurenčno velikim finančnim ustanovam. Tedaj se je ekipi pridružilo tudi nekaj Slovencev, ki so podjetju dali svoj pečat in močno pripomogli k uspehu, ki ga startup žanje danes. 

Podjetje, ki ima sedež v Veliki Britaniji, se ukvarja s področjem valutnih transakcij. Poslovna ideja izvira iz problematike dragih prenosov denarnih sredstev iz države v državo, saj si provizijo, ponavadi se številka giblje okoli 5 odstotkov, vzame banka, nekaj pa je potrebno odšteti tudi za stroške menjave valut. S platformo podjetja Transferwise je prenos sredstev za posameznika in tudi za podjetja veliko bolj ekonomičen, saj se odstotek za provizijo ustavi pri številki 0,5 odstotka. 

Novi denarni znesek bo ekipa namenila predvsem marketingu in osveščanju ljudi o visokih skritih stroških meddržavnih transakcij. “Nezaslišano je, da banke oglašujejo svoje storitve kot brezplačne, če pa v resnici zahtevajo kar 5 odstotne provizije, skrite v stroške menjave valute,” je svoje nestrinjanje s poslovno politiko bank pojasnil Hinrikus, eden od soustanoviteljev.  

Z njim pa se gotovo strinjajo mnogi, ki so že spoznali prednosti platforme Transferwise. Že v prvem letu poslovanja startupa je namreč število medvalutnih transakcij preseglo 10 milijonov dolarjev, številka pa je višja iz leta v leto. Danes platforma ponuja polno podporo za 17 denarnih valut, še 6 pa jih je zaenkrat na voljo le enosmerno, torej je omogočeno pošiljanje, ne pa tudi prejemanje denarja.

O investicijah v slovenske startupe bo govora na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Investicija je bila pravzaprav pričakovana. Podjetje že ves čas od obstoja dalje žanje lepe uspehe. S strani Maxa Levchina, ustanovitelja PayPala, je tako že prejelo 1,3 milijona dolarjev investicije, ekipa se je prav tako izkazala in zmagala na regijskem tekmovanju Seedcamp. Pridobitev tako visoke investicije je samo še nova potrditev za mlado ekipo, da so na pravi poti.

Vir: Venture Beat

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje