3 glavni koraki pri prodaji podjetja

Stopnja prodaje podjetij v ZDA je zelo nizka, saj se manj kot 10% podjetij dejansko proda. Kako torej zagotoviti, da se bo vaše podjetje uspešno prodalo? Poznamo tri ključne korake, ki so primerni za vsakega lastnika manjšega podjetja, ki želi uspešno izpeljati postopek prodaje.
Članek: Viri financiranja podjetja

Viri financiranja podjetja (slika: sxc.hu)

Prepoznavanje potencialnih kupcev

Raziskati je potrebno, kdo vse bi lahko bil potencialen kupec, in na podlagi tega ustvariti seznam primernih kupcev. Med slednje lahko spadajo konkurenti (posredni ter neposredni), osebe, ki so zaposlene v večjih podjetjih vaše industrije, sorodniki, vaši kupci ter dobavitelji.

Vnaprejšnja zagotovitev poslovnega posojila

To storitev omogoča večina bank ter organizacij za razvoj skupnosti. Predložiti je potrebno poslovne ter osebne davčne napovedi skupaj s prodajno ceno vašega podjetja. Če vam bodo odobrili le 70-80% financiranja, lahko ponudite financiranje s strani kupca, da bi se cena “izenačila”.

Trženje

Najprej je potrebno podjetje uvrstiti na prodajno listo oz. ga dati naprodaj. Kot pomoč pri prodaji se lahko obrnete na posrednike oz. trgovce, ki bi delovali kot vaši prodajni agenti, vendar morate imeti v mislih, da ti zahtevajo velike vsote denarja le za dodajanje vašega podjetja na sezname nekaj poslovno-prodajnih spletnih strani.

Aktivno trženje svojega podjetja torej pomeni zagotovitev posojila, razvijanje tržnega materiala ter kontaktiranje vsaj 100-200 potencialnih kupcev. Poleg tega pa uvrstitev na seznam spletnih strani, ki se ukvarjajo s prodajo podjetij.

Vir: Noone, Jim. 3 Vital Steps to Selling Your Business. Smallbizbee.com, 15.6.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje