3 glavni koraki pri prodaji podjetja

Stopnja prodaje podjetij v ZDA je zelo nizka, saj se manj kot 10% podjetij dejansko proda. Kako torej zagotoviti, da se bo vaše podjetje uspešno prodalo? Poznamo tri ključne korake, ki so primerni za vsakega lastnika manjšega podjetja, ki želi uspešno izpeljati postopek prodaje.
Članek: Viri financiranja podjetja

Viri financiranja podjetja (slika: sxc.hu)

Prepoznavanje potencialnih kupcev

Raziskati je potrebno, kdo vse bi lahko bil potencialen kupec, in na podlagi tega ustvariti seznam primernih kupcev. Med slednje lahko spadajo konkurenti (posredni ter neposredni), osebe, ki so zaposlene v večjih podjetjih vaše industrije, sorodniki, vaši kupci ter dobavitelji.

Vnaprejšnja zagotovitev poslovnega posojila

To storitev omogoča večina bank ter organizacij za razvoj skupnosti. Predložiti je potrebno poslovne ter osebne davčne napovedi skupaj s prodajno ceno vašega podjetja. Če vam bodo odobrili le 70-80% financiranja, lahko ponudite financiranje s strani kupca, da bi se cena “izenačila”.

Trženje

Najprej je potrebno podjetje uvrstiti na prodajno listo oz. ga dati naprodaj. Kot pomoč pri prodaji se lahko obrnete na posrednike oz. trgovce, ki bi delovali kot vaši prodajni agenti, vendar morate imeti v mislih, da ti zahtevajo velike vsote denarja le za dodajanje vašega podjetja na sezname nekaj poslovno-prodajnih spletnih strani.

Aktivno trženje svojega podjetja torej pomeni zagotovitev posojila, razvijanje tržnega materiala ter kontaktiranje vsaj 100-200 potencialnih kupcev. Poleg tega pa uvrstitev na seznam spletnih strani, ki se ukvarjajo s prodajo podjetij.

Vir: Noone, Jim. 3 Vital Steps to Selling Your Business. Smallbizbee.com, 15.6.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje