3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega startupa

Jasno, včasih se morate odreči določenim stvarem, da lahko začnete z lastnim poslom, vendar pazite, da se pri tem ne odrečete tistim resnično signifikantnim temeljem, za katere je vredno živeti. V obzir je potrebno vzeti več časa zase in izogibanje pretiranemu hranjenju lastnega ega ...
3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega startupa

3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega start-upa (Vir slike: Freeimages.com)

Dejansko je čisto preprosto, da novo podjetje kmalu po ustanovitvi tudi propade. Vendar včasih čisto nespametno žrtvujemo energijo in čas za nepotrebne namene ter se moramo zato v prvi vrsti naučiti delati bolj strateško. Poglejmo si nekaj nasvetov za ohranjanje harmonije in zdravega ravnovesja:

Določite časovne okvire dela

Vodenja lastnega posla pogosto predstavlja delo pozno v noč. Vendar pa naj bodo to le izjeme, saj resnično ni priporočljivo, da se samo delo zavleče v nepredstavljivo neskončnost neprespanih noči. Na ta način se boste namreč iztrošili psihično in fizično in ne bo dolgo, ko se bo kot posledica pojavil sindrom izgorelosti. Z namenom preprečitve naštetih dejavnikov si postavite redne ure dela vnaprej, saj boste v času stran od delovnih obveznosti napolnili lastne baterije, si razjasnili misli in postali bolj produktivni pri svojem delu.

Vzemite si več kakovostnega časa zase

Šele ko se postavimo izven okvirov prevelike vpletenosti v določeno delo, lahko vidimo večjo sliko. Vzemite si več časa zase, za svoje najdražje, družino in prijatelje.

Prav tako v t.i. ‘čas zase’ spada tudi posvetitev določenemu hobiju, ki vas osrečuje. Majhne stvari v življenju so dejansko tiste, ki kaj štejejo in nas obenem ves čas ohranjajo v ravnovesju.

Ni potrebno, da ste ves čas heroj!

Velika večina podjetnikov se rada dokaže kot oseba, ki vedno reši določen problem. Na žalost pa gre pri tem večkrat zgolj za hranjenje lastnega ega in še zdaleč ne za širitev posla. Večkrat dajte možnost za zasluge vašim zaposlenim in družinskim članom, saj si to konec koncev tudi zaslužijo …

 Vir: Inc

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje