3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega startupa

Jasno, včasih se morate odreči določenim stvarem, da lahko začnete z lastnim poslom, vendar pazite, da se pri tem ne odrečete tistim resnično signifikantnim temeljem, za katere je vredno živeti. V obzir je potrebno vzeti več časa zase in izogibanje pretiranemu hranjenju lastnega ega ...
3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega startupa

3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega start-upa (Vir slike: Freeimages.com)

Dejansko je čisto preprosto, da novo podjetje kmalu po ustanovitvi tudi propade. Vendar včasih čisto nespametno žrtvujemo energijo in čas za nepotrebne namene ter se moramo zato v prvi vrsti naučiti delati bolj strateško. Poglejmo si nekaj nasvetov za ohranjanje harmonije in zdravega ravnovesja:

Določite časovne okvire dela

Vodenja lastnega posla pogosto predstavlja delo pozno v noč. Vendar pa naj bodo to le izjeme, saj resnično ni priporočljivo, da se samo delo zavleče v nepredstavljivo neskončnost neprespanih noči. Na ta način se boste namreč iztrošili psihično in fizično in ne bo dolgo, ko se bo kot posledica pojavil sindrom izgorelosti. Z namenom preprečitve naštetih dejavnikov si postavite redne ure dela vnaprej, saj boste v času stran od delovnih obveznosti napolnili lastne baterije, si razjasnili misli in postali bolj produktivni pri svojem delu.

Vzemite si več kakovostnega časa zase

Šele ko se postavimo izven okvirov prevelike vpletenosti v določeno delo, lahko vidimo večjo sliko. Vzemite si več časa zase, za svoje najdražje, družino in prijatelje.

Prav tako v t.i. ‘čas zase’ spada tudi posvetitev določenemu hobiju, ki vas osrečuje. Majhne stvari v življenju so dejansko tiste, ki kaj štejejo in nas obenem ves čas ohranjajo v ravnovesju.

Ni potrebno, da ste ves čas heroj!

Velika večina podjetnikov se rada dokaže kot oseba, ki vedno reši določen problem. Na žalost pa gre pri tem večkrat zgolj za hranjenje lastnega ega in še zdaleč ne za širitev posla. Večkrat dajte možnost za zasluge vašim zaposlenim in družinskim članom, saj si to konec koncev tudi zaslužijo …

 Vir: Inc

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje