3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega startupa

Jasno, včasih se morate odreči določenim stvarem, da lahko začnete z lastnim poslom, vendar pazite, da se pri tem ne odrečete tistim resnično signifikantnim temeljem, za katere je vredno živeti. V obzir je potrebno vzeti več časa zase in izogibanje pretiranemu hranjenju lastnega ega ...
3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega startupa

3 načini za ustavitev pretirane požrtvovalnosti do vašega start-upa (Vir slike: Freeimages.com)

Dejansko je čisto preprosto, da novo podjetje kmalu po ustanovitvi tudi propade. Vendar včasih čisto nespametno žrtvujemo energijo in čas za nepotrebne namene ter se moramo zato v prvi vrsti naučiti delati bolj strateško. Poglejmo si nekaj nasvetov za ohranjanje harmonije in zdravega ravnovesja:

Določite časovne okvire dela

Vodenja lastnega posla pogosto predstavlja delo pozno v noč. Vendar pa naj bodo to le izjeme, saj resnično ni priporočljivo, da se samo delo zavleče v nepredstavljivo neskončnost neprespanih noči. Na ta način se boste namreč iztrošili psihično in fizično in ne bo dolgo, ko se bo kot posledica pojavil sindrom izgorelosti. Z namenom preprečitve naštetih dejavnikov si postavite redne ure dela vnaprej, saj boste v času stran od delovnih obveznosti napolnili lastne baterije, si razjasnili misli in postali bolj produktivni pri svojem delu.

Vzemite si več kakovostnega časa zase

Šele ko se postavimo izven okvirov prevelike vpletenosti v določeno delo, lahko vidimo večjo sliko. Vzemite si več časa zase, za svoje najdražje, družino in prijatelje.

Prav tako v t.i. ‘čas zase’ spada tudi posvetitev določenemu hobiju, ki vas osrečuje. Majhne stvari v življenju so dejansko tiste, ki kaj štejejo in nas obenem ves čas ohranjajo v ravnovesju.

Ni potrebno, da ste ves čas heroj!

Velika večina podjetnikov se rada dokaže kot oseba, ki vedno reši določen problem. Na žalost pa gre pri tem večkrat zgolj za hranjenje lastnega ega in še zdaleč ne za širitev posla. Večkrat dajte možnost za zasluge vašim zaposlenim in družinskim članom, saj si to konec koncev tudi zaslužijo …

 Vir: Inc

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje