3 napake, ki jih podjetniki delajo pri pogajanjih

Večina podjetnikov, kadar pomislijo na pogajanja, pomislijo na denar. Pri tem pa nikoli ne gre zgolj in samo za denar, saj so pogajanja pogovor o tem, kako poiskati način za sodelovanje. Če boste razmišljali samo o denarju, se boste pogajali zelo slabo.

Predstavljamo vam nekaj napak, ki jih večina podjetnikov naredi pri pogajanjih in nasvete, kako se tem napakam lahko izognete.

1. Prepričani ste, da ste drugi strani povedali vse kar morajo vedeti.

Vam je to kaj znano: “Moj izdelek je 100% organski.”, “Naše storitve imajo polno garancijo.”, “Podporo strankam nudimo 24 ur na dan in 7 dni v tednu.”. To ni nikakršna pogajalska taktika, to je samo naštevanje dejstev. Kar morate storiti je potencialnemu kupcu predstaviti vizijo podjetja ali produkta, ki ga prodajate.

Predlagamo vam, da najprej opišete problem, ki ga ima druga oseba, nato pa ji predstavite kakšno bo njeno življenje po uporabi vašega izdelka ali storitve. Z drugimi besedami, potencialnemu kupcu povejte, kako bo vaš produkt vplival na njihovo življenje in jim rešil določene probleme.

2. Ne znate povezati vizije s ceno vašega produkta.

Veliko podjetnikov opiše svoj produkt kot le še enega izmed mnogih, ki si jih kupec lasti ali kot produkt, ki bo nadomestil že obstoječ produkt. Če je vaš produkt edinstven, potem morate drugi strani ponuditi priložnost, ki je povezana z boljšo vizijo prihodnosti za vašega kupca. Boljša vizija prihodnosti in edinstvenost produkta pa veliko lažje preneseta višjo ceno.

3. Ne zavedate se, da je vsaka minuta s potencialno stranko pogajanje.

Na žalost vse preveč podjetnikov pogajanja opredeljuje kot zadnji sestanek, kjer se bo pogovarjalo o ceni. Nikar si pogajanj ne varčujte za konec – pogajanja potekajo že pri predstavitvi, promociji, pogovoru, mreženju, itd.

Vsak trenutek, ko preživite z nekom, s katerim lahko poslujete, je to vaša priložnost, da mu predstavite vizijo vašega produkta in s tem pričnete pogajanja.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje