3 napake, ki jih podjetniki delajo pri pogajanjih

Večina podjetnikov, kadar pomislijo na pogajanja, pomislijo na denar. Pri tem pa nikoli ne gre zgolj in samo za denar, saj so pogajanja pogovor o tem, kako poiskati način za sodelovanje. Če boste razmišljali samo o denarju, se boste pogajali zelo slabo.

Predstavljamo vam nekaj napak, ki jih večina podjetnikov naredi pri pogajanjih in nasvete, kako se tem napakam lahko izognete.

1. Prepričani ste, da ste drugi strani povedali vse kar morajo vedeti.

Vam je to kaj znano: “Moj izdelek je 100% organski.”, “Naše storitve imajo polno garancijo.”, “Podporo strankam nudimo 24 ur na dan in 7 dni v tednu.”. To ni nikakršna pogajalska taktika, to je samo naštevanje dejstev. Kar morate storiti je potencialnemu kupcu predstaviti vizijo podjetja ali produkta, ki ga prodajate.

Predlagamo vam, da najprej opišete problem, ki ga ima druga oseba, nato pa ji predstavite kakšno bo njeno življenje po uporabi vašega izdelka ali storitve. Z drugimi besedami, potencialnemu kupcu povejte, kako bo vaš produkt vplival na njihovo življenje in jim rešil določene probleme.

2. Ne znate povezati vizije s ceno vašega produkta.

Veliko podjetnikov opiše svoj produkt kot le še enega izmed mnogih, ki si jih kupec lasti ali kot produkt, ki bo nadomestil že obstoječ produkt. Če je vaš produkt edinstven, potem morate drugi strani ponuditi priložnost, ki je povezana z boljšo vizijo prihodnosti za vašega kupca. Boljša vizija prihodnosti in edinstvenost produkta pa veliko lažje preneseta višjo ceno.

3. Ne zavedate se, da je vsaka minuta s potencialno stranko pogajanje.

Na žalost vse preveč podjetnikov pogajanja opredeljuje kot zadnji sestanek, kjer se bo pogovarjalo o ceni. Nikar si pogajanj ne varčujte za konec – pogajanja potekajo že pri predstavitvi, promociji, pogovoru, mreženju, itd.

Vsak trenutek, ko preživite z nekom, s katerim lahko poslujete, je to vaša priložnost, da mu predstavite vizijo vašega produkta in s tem pričnete pogajanja.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje