3 nasveti kako varno hraniti poslovne podatke na mobilnem telefonu

V obdobju pametnih telefonov ni nič lažjega, kot zaposlenim omogočiti dostop do poslovne mreže in vseh podatkov, ki jih potrebujejo. Vendar pa takšno ravnanje zahteva posebno previdnost zaradi občutljivih podatkov, kot so kontakti poslovnih partnerjev ali strank.
3 nasveti kako varno hraniti poslovne podatke na mobilnem telefonu

3 nasveti kako varno hraniti poslovne podatke na mobilnem telefonu. (Vir slike: sxc.hu)

Vse večja uporaba mobilnih telefonov za dostop do poslovnih mrež posledično vpliva tudi na vse večje težave glede varnosti teh podatkov. V kolikor nameravate omogočiti svojim zaposlenim, da preko zasebnih pametnih telefonov dostopajo do vaše poslovne mreže, upoštevajte naslednje 3 nasvete:

1. Izobrazite zaposlene

Zaposlene morate seznaniti z osnovami varnosti na spletu, kot so uporaba gesel, neprestano posodabljanje in možnost izbrisa vseh podatkov v kolikor je naprava (pametni telefon, tablični računalnik, prenosnik, itd.) izgubljena ali ukradena.

2. Nova aplikacija

Zaposlenim predstavite novo aplikacijo s pomočjo katere bodo lažje dostopali do želenih podatkov.

3. Ne shranjujte občutljivih poslovnih informacij na mobilnih telefonih

Prepričajte se, da aplikacija, ki jo uporabljate za dostop do poslovne mreže avtomatično ne shranjuje podatkov na napravo. Naj zaposleni dostopajo do informacij, ki jih potrebujejo, vendar naj se le-te ne shranjujejo lokalno na napravo s katero dostopajo do informacij.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje