3 prehranjevalne navade, ki spodbujajo uspeh

Avtor — 16.10.2013
Podjetniki zaradi pomanjkanja časa pogosto živijo nezdravo, saj spuščajo pomembne obroke, ali pa si ne privoščijo dovolj spanca. Zaradi tega pa ne trpi le njihovo zdravje, temveč tudi poslovni uspeh, saj so na delu niso zbrani in utrujeni.
3 prehranjevalne navade, ki spodbujajo uspeh

3 prehranjevalne navade, ki spodbujajo uspeh (Vir slike: sxc.hu)

Poglejmo si, katere so pomembne navade, ki se jih morate naučiti, da bi lahko ohranjali svoje zdravje do pozne starosti, hkrati pa bili na delu kar najbolj učinkoviti in zbrani.

1. Ne pozabite na zajtrk

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, kar morate upoštevati vsak dan – brezpogojno. Pomaga vam, da ostanete osredotočeni na svoje delo in imate dovolj energije skozi cel dan. Seveda pa je pomembna tudi kvaliteta hrane, ki jo zaužijete. Če boste za zajtrk spili le kavo ali pojedli le nekaj nezdravega, kot je na primer krof, boste najverjetneje izgubili fokus in energijo že v roku 1 do 3 ur.

2. Med obroki si privoščite zdrav prigrizek

Priporočljivo je, da si med obroki privoščite zdrav prigrizek, kot je na primer sadje ali smoothie napitek. Tako boste čez cel dan polni energije, preprečili pa boste tudi preobilno prehranjevanje med kosilom ali večerjo, kar vas lahko zgolj uspava.

3. Poskrbite za kvaliteten spanec

Preveč hrane pred spanjem pogosto škoduje kvaliteti vašega spanca, saj se v tem primeru telo celo noč bori s prebavo hrane. Priporoča se, da vsaj tri ure pred spanjem ne jeste večjega obroka, saj se boste le v tem primeru dobro naspali. Seveda pa si morate vzeti tudi dovolj časa za spanec.

Vir: Inc.com

Oznake: , , ,