3 prehranjevalne navade, ki spodbujajo uspeh

Podjetniki zaradi pomanjkanja časa pogosto živijo nezdravo, saj spuščajo pomembne obroke, ali pa si ne privoščijo dovolj spanca. Zaradi tega pa ne trpi le njihovo zdravje, temveč tudi poslovni uspeh, saj so na delu niso zbrani in utrujeni.
Aktualni razpisi: 2 novosti

Aktualni razpisi: 1 novost (Vir slike: sxc.hu)

Poglejmo si, katere so pomembne navade, ki se jih morate naučiti, da bi lahko ohranjali svoje zdravje do pozne starosti, hkrati pa bili na delu kar najbolj učinkoviti in zbrani.

1. Ne pozabite na zajtrk

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, kar morate upoštevati vsak dan – brezpogojno. Pomaga vam, da ostanete osredotočeni na svoje delo in imate dovolj energije skozi cel dan. Seveda pa je pomembna tudi kvaliteta hrane, ki jo zaužijete. Če boste za zajtrk spili le kavo ali pojedli le nekaj nezdravega, kot je na primer krof, boste najverjetneje izgubili fokus in energijo že v roku 1 do 3 ur.

2. Med obroki si privoščite zdrav prigrizek

Priporočljivo je, da si med obroki privoščite zdrav prigrizek, kot je na primer sadje ali smoothie napitek. Tako boste čez cel dan polni energije, preprečili pa boste tudi preobilno prehranjevanje med kosilom ali večerjo, kar vas lahko zgolj uspava.

3. Poskrbite za kvaliteten spanec

Preveč hrane pred spanjem pogosto škoduje kvaliteti vašega spanca, saj se v tem primeru telo celo noč bori s prebavo hrane. Priporoča se, da vsaj tri ure pred spanjem ne jeste večjega obroka, saj se boste le v tem primeru dobro naspali. Seveda pa si morate vzeti tudi dovolj časa za spanec.

Vir: Inc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje