Nasveti: 30 minut na dan za marketing

Mislite, da dan za vas ni dovolj dolg in nimate časa, da bi učinkovito promovirali vaše posle? Pomislite ponovno. Predstavljamo nasvete, kako s samo 30 minutami dnevnega dela privabiti nove potrošnike.
Nasveti: 30 minut na dan za marketing

Vam primanjkuje časa? (slika: smallbizbee)

Verjetno ste že slišali, da se splača investirati v spletni marketing, SEO optimizacijo, promocijo preko socialnih spletnih omrežij in podobno? Vse drži in ne govorimo samo o denarju. Če nekaj časa na dan posvetite spletnemu marketingu, se vam lahko hitro obrestuje. Že če si vzamete samo pol ure dnevno in se držite naslednjih navodil, lahko storite marsikaj. 

TWITTER

Vzame vam samo nekaj minut, da postanete del skupnosti Twitterja in da ga začnete uspešno uporabljati kot del dnevne rutine. To je zanesljiva pot do grajenja omrežja privržencev, ki jih zanima vaše področje industrije. Z drugimi delite povezave do zanimivih zgodb, ki so sorodne vaši industriji ali pa pripravite posebne ponudbe na vaši spletni strani. Naj vaši prispevki bralcem nekaj ponudijo – informacije ali dobro ponudbo – in zagotovo se bo vaša baza potrošnikov hitro večala. Prav tako iščite ljudi, ki se ukvarjajo s podobnim kot vi in jim sledite. Tako boste spoznali nove osebe in sklepali nove posle. 

BLOG

Blog vam ponuja podobne rešitve kot Twitter, a omogoča precej daljše prispevke. Bloga ne rabite pisati vsak dan, dovolj je nekajkrat tedensko, da ostanete v kontaktu s potrošniki in da potencialne stranke seznanite z vašim področjem delovanja. Gre za odličen način marketinga. Potrebovali boste nekaj časa, da se blog obnese, zatorej bodite potrpežljivi. Vzemite si dvajset minut dvakrat tedensko in plod dobrega dela bo kmalu viden. 

KOMENTIRAJTE NA BLOGIH

Tudi vi prispevajte k pogovorom na blogih drugih poslovnežev, ki se nanašajo na vaše področje delovanje. Tako boste na tekočem in ob enem pridobili na svojo stran nove uporabnike in nove potencialne potrošnike. Na dolgi rok se takšno delovanje vsekakor izplača, vzelo pa vam bo le nekaj minut dnevno. 

FORUMSKE RAZPRAVE

Najdite in registrirajte se na forume, ki se nanašajo na vaše posle. Bodite aktivni in spoznajte druge uporabnike. Tako boste gradili spletno predstavitev vaše znamke. Pridobili boste določeno avtoriteto na področju vašega delovanja. Ljudje vas bodo lažje kontaktirali in spoznali vaše izdelke in storitve, ki jih ponujate.  

PREGLEDOVANJE VAŠE VSEBINE

Zastavite si cilj, da na dan preberete vsaj eno stran vaše spletne strani, da preverite njeno vsebino. Iščite slovnične, pravopisne in druge napake, tiskarske škrate itd. Ob enem pa glejte, kako pogosto se v besedilu pojavljajo ključne besede. S tem mislimo na besede, ki se nanašajo na vsebino strani. Če pomislite bolje, Google lahko temo vaše strani prepozna le po njenih besedah. Torej je zagotavljanje ponavljanja ključnih besed zelo pomembno. Seveda morate paziti, da zaradi tega ne trpi sama vsebina vaše spletne strani.  

Ti majhni nasveti vam bodo sčasoma pomagali do večje prisotnosti na spletu, kar bo proizvedlo več prometa na vaši strani in k vam pripeljalo nove potrošnike. Pomislite, ali se izplača? Vzame vam le 30 minut dnevno.  

 


Vir: smallbizbee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje