3DSurvey – geodetski projekt, ki navdušuje tuje investitorje

Na nedavni konferenci Coinvest Venture Days so investitorji med 70 projekti kot najboljšega izbrali 3Dsurvey – brezpilotno plovilo, ki zajema podatke iz okolja in je ciljno razvito za geodetska podjetja. »Zanimanje za produkt je veliko,« pravijo avtorji produkta.
3DSurvey – geodetski projekt, ki navdušuje tuje investitorje

3Dsurvey je fotogrametrični program (vir: modriplanet.si)

Investitorji letošnje konference Coinvest Venture Days, ki je nedavno tega potekala v Novi Gorici, so med 70 predstavljenimi projekti kot najboljšega izbrali 3D Survey slovenskega podjetja Modri planet. Konferenca je namenjena izljučno startup podjetjem in investitorjem ter poteka za zaprtimi vrati. Na njej se predstavljajo visokotehnološka podjetja, ki razvijajo inovativno tehnologijo ali imajo zanimiv poslovni model, s katerim želijo prepričati tuje investitorje..

3Dsurvey je fotogrametrični program, ki omogoča izračun 3D modelov iz 2D fotografij. Program je ciljno razvit za geodetska podjetja in v kombinaciji z dronom omogoča elegantno orodje za pridobivanje in poizvedovanje podatkov o prostoru. »Celoten postopek zajema in obdelave podatkov bi lahko opisal nekako takole: s pomočjo brezpilotnega plovila preletimo izbrano območje in ga prefotografiramo z navadnim fotoaparatom. Fotografije prenesemo v program 3Dsurvey in na podlagi algoritmov računalniškega vida v prvi fazi izračunamo oblak točk (točke s 3D-koordinatami in realnimi barvami – ker so točke izračunane izključno iz fotografij), potem iz oblaka točk izračunamo vodotesno ploskev in v tretji fazi naredimo natančen ortofoto načrt. Podobno kot Google Earth, vendar bolj natančno,« nam delovanje razloži Marko Mesarič iz podjetja Modri planet. Skupaj s Tomažem Izakom in Vidom Petermanom, ki sta tudi ustanovitelja podjetja Modri planet, sestavlja zmagovalno ekipo.

Zanimanje za produkt je veliko

Trenutno iščejo investicijo v vrednosti 200 tisoč €. Največ denarja, 150 tisoč €, bi potrebovali za prodajo in vzpostavitev distribucijske mreže po Evropi, 50 tisoč € pa za nadaljnji razvoj. »Zanimanje za produkt je veliko. Odkar smo produkt ponudili kot paket (Survey Drone + 3Dsurvey) smo v zadnjih treh tednih prodali 3 pakete.« Cena enega paketa znaša 8.350 € + DDV. Investicija bi podjetju omogočala pospešitev prodaje na evropskem in ameriškem trgu, predvsem pa so prepričani, da bo paket v naslednjih petih letih nujno prisoten v vsakem geodetskem podjetju, tudi v slovenskih.

Na hrvaškem trgu imajo že distributerja, se pa želijo širiti še na druge evropske trge, kot so Avstrija, Nemčija, Italija, Švica in naprej. »Postati želimo vodilno podjetje na področju fotogrametričnih meritev za geodetsko stroko in ponuditi našim strankam največ,« zaključuje Mesarič. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje