3DSurvey – geodetski projekt, ki navdušuje tuje investitorje

Na nedavni konferenci Coinvest Venture Days so investitorji med 70 projekti kot najboljšega izbrali 3Dsurvey – brezpilotno plovilo, ki zajema podatke iz okolja in je ciljno razvito za geodetska podjetja. »Zanimanje za produkt je veliko,« pravijo avtorji produkta.
3DSurvey – geodetski projekt, ki navdušuje tuje investitorje

3Dsurvey je fotogrametrični program (vir: modriplanet.si)

Investitorji letošnje konference Coinvest Venture Days, ki je nedavno tega potekala v Novi Gorici, so med 70 predstavljenimi projekti kot najboljšega izbrali 3D Survey slovenskega podjetja Modri planet. Konferenca je namenjena izljučno startup podjetjem in investitorjem ter poteka za zaprtimi vrati. Na njej se predstavljajo visokotehnološka podjetja, ki razvijajo inovativno tehnologijo ali imajo zanimiv poslovni model, s katerim želijo prepričati tuje investitorje..

3Dsurvey je fotogrametrični program, ki omogoča izračun 3D modelov iz 2D fotografij. Program je ciljno razvit za geodetska podjetja in v kombinaciji z dronom omogoča elegantno orodje za pridobivanje in poizvedovanje podatkov o prostoru. »Celoten postopek zajema in obdelave podatkov bi lahko opisal nekako takole: s pomočjo brezpilotnega plovila preletimo izbrano območje in ga prefotografiramo z navadnim fotoaparatom. Fotografije prenesemo v program 3Dsurvey in na podlagi algoritmov računalniškega vida v prvi fazi izračunamo oblak točk (točke s 3D-koordinatami in realnimi barvami – ker so točke izračunane izključno iz fotografij), potem iz oblaka točk izračunamo vodotesno ploskev in v tretji fazi naredimo natančen ortofoto načrt. Podobno kot Google Earth, vendar bolj natančno,« nam delovanje razloži Marko Mesarič iz podjetja Modri planet. Skupaj s Tomažem Izakom in Vidom Petermanom, ki sta tudi ustanovitelja podjetja Modri planet, sestavlja zmagovalno ekipo.

Zanimanje za produkt je veliko

Trenutno iščejo investicijo v vrednosti 200 tisoč €. Največ denarja, 150 tisoč €, bi potrebovali za prodajo in vzpostavitev distribucijske mreže po Evropi, 50 tisoč € pa za nadaljnji razvoj. »Zanimanje za produkt je veliko. Odkar smo produkt ponudili kot paket (Survey Drone + 3Dsurvey) smo v zadnjih treh tednih prodali 3 pakete.« Cena enega paketa znaša 8.350 € + DDV. Investicija bi podjetju omogočala pospešitev prodaje na evropskem in ameriškem trgu, predvsem pa so prepričani, da bo paket v naslednjih petih letih nujno prisoten v vsakem geodetskem podjetju, tudi v slovenskih.

Na hrvaškem trgu imajo že distributerja, se pa želijo širiti še na druge evropske trge, kot so Avstrija, Nemčija, Italija, Švica in naprej. »Postati želimo vodilno podjetje na področju fotogrametričnih meritev za geodetsko stroko in ponuditi našim strankam največ,« zaključuje Mesarič. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje