4 načini kako odkrijete svoj talent

Vaši talenti so ključ do uspeha, zato je pomembno, da odkrijete, kaj so vaše prednosti, v čem ste zares dobri in za kaj ste nadarjeni ter nato te talente negujete in jih razvijate. V kolikor niste prepričani, katere talente posedujete, si pomagajte s spodnjimi 4 nasveti za njihovo odkritje.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

1. Bodite pozorni na znake navdušenja

Kadar delate nekaj, v čemer ste zares dobri, boste uživali in vaše navdušenje bo očitno. Razširile se vam bodo zenice, razširil vaš prsni koš, vaš govor bo hiter in tekoč, vaše roke pa se bodo široko razprle.

V kolikor imate možnost, vprašajte svojega mentorja ali poslovnega partnerja, kdaj ste najbolj navdušeni nad delom. Če te možnosti nimate, opazujte sami sebe preko celega dneva: Kdaj se počutite najbolj polni energije? Kdaj se določeni nalogi najbolj posvetite?

2. Ne ozirajte se na titule

Da bi odkrili svoje talente, se morate preizkušati v različnih vlogah. Na tak način boste odkrili tudi talente svojih zaposlenih oz. svoje ekipe. Zaposlenim priporočajte menjavo vlog in jih opazujte.

Primer: Nek ameriški podjetnik je v svojem podjetju želel spodbuditi kreativnost in inovativnost, vendar sam ni bil primeren za to nalogo. Z različnimi nalogami, z menjavanjem različnih vlog in neupoštevanjem titul, je prepoznal zaposlenega, ki se mu je zdel za to vlogo najbolj primeren – na tak način je dobil nekoga, ki je bil kasneje odgovoren za spodbujanje kreativnosti v podjetju.

3. Opazujte kaj počnete drugače kot vsi ostali

V situacijah, ko resnično uporabljate svoj talent, boste izstopali iz množice. Vaš pristop bo edinstven.

4. Opišite svoje talente tako, da uporabite domišljijo

Ko boste odkrili svoje talente, je čas, da jih poimenujete in opišete. Pri tem bodite biti izvirni in nikar ne uporabljajte klasičnih besed in izrazov, kot so »strasten« ali »predan«, vaš talent poimenujte tako, da bo ime izražalo vaš specifičen talent.

Primer izvirnih poimenovanj talentov: pripovedovalec zgodb, raziskovalec, akumulator, inkubator energije …

Vir: entrepreneur.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje