4 načini kako odkrijete svoj talent

Vaši talenti so ključ do uspeha, zato je pomembno, da odkrijete, kaj so vaše prednosti, v čem ste zares dobri in za kaj ste nadarjeni ter nato te talente negujete in jih razvijate. V kolikor niste prepričani, katere talente posedujete, si pomagajte s spodnjimi 4 nasveti za njihovo odkritje.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

1. Bodite pozorni na znake navdušenja

Kadar delate nekaj, v čemer ste zares dobri, boste uživali in vaše navdušenje bo očitno. Razširile se vam bodo zenice, razširil vaš prsni koš, vaš govor bo hiter in tekoč, vaše roke pa se bodo široko razprle.

V kolikor imate možnost, vprašajte svojega mentorja ali poslovnega partnerja, kdaj ste najbolj navdušeni nad delom. Če te možnosti nimate, opazujte sami sebe preko celega dneva: Kdaj se počutite najbolj polni energije? Kdaj se določeni nalogi najbolj posvetite?

2. Ne ozirajte se na titule

Da bi odkrili svoje talente, se morate preizkušati v različnih vlogah. Na tak način boste odkrili tudi talente svojih zaposlenih oz. svoje ekipe. Zaposlenim priporočajte menjavo vlog in jih opazujte.

Primer: Nek ameriški podjetnik je v svojem podjetju želel spodbuditi kreativnost in inovativnost, vendar sam ni bil primeren za to nalogo. Z različnimi nalogami, z menjavanjem različnih vlog in neupoštevanjem titul, je prepoznal zaposlenega, ki se mu je zdel za to vlogo najbolj primeren – na tak način je dobil nekoga, ki je bil kasneje odgovoren za spodbujanje kreativnosti v podjetju.

3. Opazujte kaj počnete drugače kot vsi ostali

V situacijah, ko resnično uporabljate svoj talent, boste izstopali iz množice. Vaš pristop bo edinstven.

4. Opišite svoje talente tako, da uporabite domišljijo

Ko boste odkrili svoje talente, je čas, da jih poimenujete in opišete. Pri tem bodite biti izvirni in nikar ne uporabljajte klasičnih besed in izrazov, kot so »strasten« ali »predan«, vaš talent poimenujte tako, da bo ime izražalo vaš specifičen talent.

Primer izvirnih poimenovanj talentov: pripovedovalec zgodb, raziskovalec, akumulator, inkubator energije …

Vir: entrepreneur.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje