4 nasveti, kako iztržiti največ v svetu oglaševanja

Trgi, še posebej ameriški, so današnje dni naklonjeni kupcem, kar pomeni, da imajo slednji veliko vpliva na postavljanje cen in lahko s pravilno strategijo iztržijo kar se da največ.
4 nasveti, kako iztržiti največ v svetu oglaševanja

Poslujte pametno (slika: www.radiofaza.org.uk)


V tem trenutku to velja še posebej za svet oglaševanja. Dobre novice torej za vse tiste, ki začenjajo s podjetništvom ali pa bi radi le popravili obstoječe marketinške strategije. Pravzaprav so razmere na trgu popolnoma nasprotne tistim izpred nekaj let, ko so oglaševalce odpuščali zaradi drugih oglaševalcev, ki so za enak oglaševalski prostor na TV-ju ali radiu plačali nekoliko več. Oglaševalci so se lahko hitro znašli tudi v čakalnih vrstah za zunanje oglaševanje v prostorih, prenasičenih s prometom. 

Prepričajte se, da denar, namenjen oglaševanju, uporabite pametno. Tukaj je nekaj nasvetov, ki si jih je dobro zapomniti. 

1. Dobro vodenje podjetja je bolj pomembno kot “žigosanje”. Grajenje identitete vašega podjetja se začenja z dostavo neverjetnih izdelkov oziroma storitev, pod imenom vašega podjetja, mnogim potrošnikom. Ni važno, kaj pravijo mediji in samooklicani strokovnjaki, ustvarjanje poti, ki bodo kupce pripeljale k vašemu podjetju, je veliko bolj pomembno kot grajenje znamke, še posebej v samih začetkih poslovanja nekega podjetja. 

2. Pogajajte se! Ker je trg trenutno naklonjen kupcem, ste v dobri poziciji, da iztržite, kar se da največ. Če oglašujete na TV, to lahko pomeni, da bo ime vašega podjetja omenjeno večkrat med oglasi kot sicer. Pri radiu se lahko pogajate za večjo frekvenco omembe imena vašega podjetja ali pa za sodelovanje pri lokalnih promocijah ali dogodkih. Kar pa se tiče tiska, lahko iztržite večje oglase ali celo dodatne oglaševalske prostore.

3. Zapomnite si: odnosi z javnostmi. Te dni je dobro biti nasprotujoč: optimističen, ker so vsi pesimistični ali odpreti in voditi posel, medtem ko ostali zapirajo podjetja ali pa se bojijo začeti s poslovanjem. Uporabite lastno zgodbo, kako ste začeli s podjetništvom, ki pa mora biti izvirna in zanimiva. Tako boste imeli boljše pogoje, da se pojavite v medijih.  

4. Elektronska pošta je nujnost, a ne pozabite na konvencionalno pošto. E-mail oglaševanje se je sicer v preteklih letih zelo razširilo, a še vedno obstajajo določene omejitve. Ljudje morajo dvakrat potrditi, da želijo prejemati vašo pošto in podobno. Zato je mogoče dobro razmisliti o standardnem načinu pošiljanja oglasov, direktni pošti. Odziv na tipično direktno pošto je skromen in znaša nekje med odstotkom in dvema, zato je pomembno, da je vaša ponudba pestra in zanimiva. Le tako boste lahko pridobili večji odziv ljudi, ki je lahko kar stokrat večji od omenjenih številk, če uporabite pravilen pristop. 

Oglaševanje so številke. Testirajte, merite in sledite vašim oglasom in tako ugotovite, koliko potrošnikov pripeljejo k vam.

 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje