4 nasveti, kako povečati prodajo izdelkov

Tema, kako povečati internetno prodajo, je že precej prežvečena. Ljudje ponavadi poskušajo povečati promet na sami strani spletne trgovine, a pogosto pozabljajo na področje pametnega postavljanja cen posameznim izdelkom.
4 nasveti, kako povečati prodajo izdelkov

Kako povečati prodajo (slika: http://www.cogentis.com.au)

Predstavili vam bomo štiri manjše nasvete, kako povečati prodajo izdelkov. 

1. Potrošniku pokažite, koliko lahko prihrani

 

Ne glede na to ali ima vaša stran najnovejše razširitve ali če že predolgo ni bila posodobljena, potrošnika običajno zanima predvsem, koliko denarja lahko prihrani. Vaše cene bodo primerjali s cenami v lokalnih trgovinah, zato je pametno, da so vaše nekoliko ugodnejše. Najboljši način, kako to prikažete, je, da napišete osnovno ceno in nato še vašo ceno. Dodate lahko še napis, koliko bo potrošnik z nakupom prihranil. 

2. Ponudite zastonj pošiljanje

 

Predragi poštni stroški lahko odvrnejo mnoge potencialne kupce od nakupa. Brezplačno pošiljanje bo povzročilo pozitivne reakcije potrošnikov. Seveda morate tudi tu biti iznajdljivi. Predlagamo vam, da ponudite brezplačno poštnino v primeru nakupa nad določenim zneskom. Drugi način je, da pokrijte osnovne stroške pošiljanja.  

3. Vaše cene primerjajte z drugimi

 

Ne bodite sramežljivi. Na vidnem mestu predstavite vaše cene in jih primerjajte s cenami drugih trgovin. Seveda ne ponujajte povezav do slednjih. Kupci bodo tako ali tako v večini primerov iskali enake izdelke še drugod, raziskovali in primerjali cene. Če jim ponudite vse informacije na enkrat, se bodo hitreje odločali za nakup. Primerjate lahko tudi stroške pošiljanja in dostopnost posameznih izdelkov. 

4. Nagradite kupce, ki kupujejo več

 

Če želite, da potrošniki zapravijo več, boste morali v to vložiti nekaj dodatnega truda. Nagradite kupce, ki zapravljajo več. Lahko jim ponudite nadgrajeno pošiljanje, določene popuste, manjša darila in podobno. 

Spletni nakupovalci pogosto preiščejo splet, da bi prihranili denar. Bodite vi tisti jeziček na tehtnici, da se bodo potrošniki odločali za vas. 

 

Vir: smallbizbee

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje