4 nasveti za dober SEO

Tudi na področju optimizacije iskalnikov se dogajajo spremembe. Ker se je spremenil Google iskalnik, moramo spremeniti tudi način izvajanja SEO. V nadaljevanju si preberite 4 nasvete Erin Everhart, direktorice marketinške agencije, ki se specializira za splet in socialna omrežja.
4 nasveti za dober SEO

4 nasveti za dober SEO. (Vir slike: sxc.hu)

Google se je spremenil – ne verjamete? Poglejte si sami: namesto, da vam iskalnik poišče zgolj tradicionalne spletne strani, vam sedaj Google poišče še veliko lokalnih zemljevidov, slik, video vsebin in strani, ki pripadajo različnim socialnim omrežjem.

V kolikor se vam zdi pomembno, da je vaše podjetje opaženo, si preberite naslednjih šest nasvetov:

1. Lokacijski SEO je prevzel vodstvo

Velika verjetnost je, da bo Google prikazal seznam lokacij na zemljevidu. Osredotočite se na:

  • Podatke podjetja vpišite v kar največ različnih baz na spletu – ne pozabite vpisati vedno istega naslova in imena (nikar ne krajšajte ali spreminjajte naslova, saj vas bo v tem primeru Google težje prepoznal).
  • Uporabite Google Places page.

2. Brez socialnih omrežij pač ne gre

3. Ko določate ključne besede imejte v mislih ljudi in ne robote

Ljudje brskajo po spletu, ker imajo vprašanja. Predvidite vprašanja in njihove odgovore vključite v ključne besede. Imejte v mislih, da ključne besede niso zgolj podatki, pomisliti morate na ljudi, ki brskajo po spletu.

4. Dobra vsebina in povezave

Google ni neumen – opazil bo spam povezave oz. “linke”.

Za kar najboljšo dolgoročno strategijo SEO se raje osredotočite na dobro vsebino na vaši spletni strani, blogu, socialnih omrežjih in drugih povezanih straneh.

Vir: mashable.com

 

Oznake: , ,