4 nasveti za marketing za manjša podjetja

Marketing za katerokoli manjše podjetje vam bo vzelo veliko časa, zato je pomembno, da ga kar se da najbolje izkoristite in pridobite nove in obdržite stare kupce.
4 nasveti za marketing za manjša podjetja

4 nasveti za marketing za podjetja (slika: www.campusaccess.com).

1. Osredotočite se na prave številke

Marketing je lahko igra številk, zato se hitro zgodi, da merimo napačna področja in si zastavljamo napačne cilje. Marsikdo stremi k velikemu obisku, a ključni indikator dobrega poslovanja so prodaje in ne promet.

 

2. Zapravljajte denar, da ga boste dobili nazaj

Oglaševanje je dobro za ustvarjanje prepoznavnosti vaše znamke. A vprašati se je potrebno, če vam bo marketing pomagal uresničevati zastavljene cilje, torej več dohodka in več profita. Bo zapravljanje pripomoglo k prepoznavnosti vašega podjetja in povečalo prodaje izdelkov oziroma vaših storitev? Bo oglaševalska kampanja prepričala več skeptičnih ljudi, da se obrnejo na pomoč k vam? Za vaše pobude je potrebno imeti razloge kot je tudi potrebno ustrezno meriti učinkovitost planiranih programov. V nasprotnem primeru le zapravljate čas za stvari, ki morda sploh ne bodo učinkovale ali pa niso tako učinkovite kot druge metode. 

 

3. Delajte tisto, kar učinkuje

Pomembno je vedeti, kaj učinkuje in vaš trud je potrebno v celoti usmeriti v stvari, ki vam bodo pomagale uresničiti zastavljene poslovne cilje. Torej prenehajte delati stvari, ki niso tako učinkovite kot druge stvari, ki bi jih lahko delali ali pa sploh niso.

 

4. Testirajte

Če vam vaše metode zadostujejo, ste lahko zadovoljni, a če želite vaš posel popeljati na višji nivo, preizkusite nove načine, ki bodo še bolj uspešni od starih. Ponujajte nove načine prodaje in različne promocije. Predelajte vašo spletno stran in njene vsebine, da bodo bolj pregledne in uporabne ali pa se preizkusite v marketingu preko elektronske pošte. Možnosti je nešteto.    

 

Vir: SmallBizBee 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje